Uusi yhdistys kansalaismediaa edistämään?

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Otavan Opistolla Mikkelissä järjestetään ensi lauantaina keskustelutilaisuus kansalaismediaa edistävän yhdistyksen perustamisesta*. Otavan Opisto on jo ilmoittanut ryhtyvänsä yhteisöjäseneksi, mikäli itsenäisten julkaisijoiden yhteisö päättää kansalaismediayhdistyksen perustaa. Otavan Opisto on varannut kansalaismedia.fi – verkkotunnuksen ja tarjoaa sitä mahdollisesti perustettavan yhdistyksen käyttöön.

“Lähtökohtana on ajatus kattojärjestöstä, joka kokoaa ja tukee eri toimijoita ja yleensäkin kansalaistoimintaa eri tavoin”, kertoo kokoontumista järjestävä Ville Venäläinen*. Tilaisuuden alustaa Aaro Toppinen NopolaNews:sta ja keskusteltavia aiheita ovat ainakin, keitä varten yhdistys on olemassa ja mihin yhdistys toiminnassaan pyrkii ja mitä toiminta-, media- ja organisoitumismuotoja yhdistyksen toiminta kattaa. Mikäli löytyy henkilöitä, jotka ovat valmiita valmistelemaan yhdistyksen perustamista, lauantaina päätettäneen, millä ehdoilla, ja milloin ja missä pidetään perustava kokous.

Jaikun Ideariihi – kanavalla pohdittiin aiemmin syksyllä, tarvitaanko kansalaismedian edistämiseen omaa yhdistystä. Ajatuksen heitti ilmoille Pasi Örn kysymällä, pitäisikö suomen podcastaajien perustaa yhdistys.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun