Uusi yhdistys kansalaismediaa edistämään?

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Otavan Opistolla Mikkelissä järjestetään ensi lauantaina keskustelutilaisuus kansalaismediaa edistävän yhdistyksen perustamisesta*. Otavan Opisto on jo ilmoittanut ryhtyvänsä yhteisöjäseneksi, mikäli itsenäisten julkaisijoiden yhteisö päättää kansalaismediayhdistyksen perustaa. Otavan Opisto on varannut kansalaismedia.fi – verkkotunnuksen ja tarjoaa sitä mahdollisesti perustettavan yhdistyksen käyttöön.

“Lähtökohtana on ajatus kattojärjestöstä, joka kokoaa ja tukee eri toimijoita ja yleensäkin kansalaistoimintaa eri tavoin”, kertoo kokoontumista järjestävä Ville Venäläinen*. Tilaisuuden alustaa Aaro Toppinen NopolaNews:sta ja keskusteltavia aiheita ovat ainakin, keitä varten yhdistys on olemassa ja mihin yhdistys toiminnassaan pyrkii ja mitä toiminta-, media- ja organisoitumismuotoja yhdistyksen toiminta kattaa. Mikäli löytyy henkilöitä, jotka ovat valmiita valmistelemaan yhdistyksen perustamista, lauantaina päätettäneen, millä ehdoilla, ja milloin ja missä pidetään perustava kokous.

Jaikun Ideariihi – kanavalla pohdittiin aiemmin syksyllä, tarvitaanko kansalaismedian edistämiseen omaa yhdistystä. Ajatuksen heitti ilmoille Pasi Örn kysymällä, pitäisikö suomen podcastaajien perustaa yhdistys.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun