Uusi yhdistys kansalaismediaa edistämään?

Tuija Aalto

Otavan Opistolla Mikkelissä järjestetään ensi lauantaina keskustelutilaisuus kansalaismediaa edistävän yhdistyksen perustamisesta*. Otavan Opisto on jo ilmoittanut ryhtyvänsä yhteisöjäseneksi, mikäli itsenäisten julkaisijoiden yhteisö päättää kansalaismediayhdistyksen perustaa. Otavan Opisto on varannut kansalaismedia.fi – verkkotunnuksen ja tarjoaa sitä mahdollisesti perustettavan yhdistyksen käyttöön.

“Lähtökohtana on ajatus kattojärjestöstä, joka kokoaa ja tukee eri toimijoita ja yleensäkin kansalaistoimintaa eri tavoin”, kertoo kokoontumista järjestävä Ville Venäläinen*. Tilaisuuden alustaa Aaro Toppinen NopolaNews:sta ja keskusteltavia aiheita ovat ainakin, keitä varten yhdistys on olemassa ja mihin yhdistys toiminnassaan pyrkii ja mitä toiminta-, media- ja organisoitumismuotoja yhdistyksen toiminta kattaa. Mikäli löytyy henkilöitä, jotka ovat valmiita valmistelemaan yhdistyksen perustamista, lauantaina päätettäneen, millä ehdoilla, ja milloin ja missä pidetään perustava kokous.

Jaikun Ideariihi – kanavalla pohdittiin aiemmin syksyllä, tarvitaanko kansalaismedian edistämiseen omaa yhdistystä. Ajatuksen heitti ilmoille Pasi Örn kysymällä, pitäisikö suomen podcastaajien perustaa yhdistys.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Aiheet: Sosiaalinen media, Tapahtumat

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.