Tarina yhden boikottiryhmän syntymisestä Facebookiin

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Facebook blokkasi uutiset Kanadassa ja pienet mediat kokivat kovimman iskun.

Viime päivinä Facebookissa on levinnyt boikottiliike Hartwallia vastaan. Lapin Kansa kirjoitti liikkeen synnystä ja etenemisestä kattavan jutun. Nyt artikkeli on luettavissa myös Kauppalehden verkkosivuilta.

image

Lue koko artikkeli Kauppalehden verkkosivuilta: “Kuin oppikirjasta: Hän masinoi nettikansan Lapin Kullan taakse”.*

Artikkelissa kuvataan hyvin käytännönläheisesti kuinka helposti ja nopeasti uuden ryhmän perustaa Facebookiin ja kuinka ryhmä voi lähteä kasvamaan.

“– Kirjauduin Facebookiin ja perustin sinne uuden ryhmän. Nimihän oli jo valmiina, hän kertoo ”Jos Lapin Kulta lähtee Torniosta, en enää osta Lapparia” -ryhmän* synnystä. Manninen lähetti viidelletoista ystävälleen kutsun ryhmään ja kiirehti työpalaveriin. Tuntia myöhemmin hän palasi päätteelleen. Boikottiryhmässä oli 40 jäsentä. Uusia liittyi koko ajan. 5 000 meni rikki parissa päivässä ja 10 000 viidessä. “

image

Tämän artikkelin julkaisuhetkellä ryhmässä* on hieman yli 12 000 jäsentä.

Lue koko artikkeli Kauppalehden verkkosivuilta: “Kuin oppikirjasta: Hän masinoi nettikansan Lapin Kullan taakse”.*

Facebookissa olevat moninaisten asioiden boikottiryhmät ovat puhuttaneet Suomessa paljon. Moni brändi ei vielä osaa ryhmiin suhtautua ja mitään “parhaita käytänteitä” ei ole päässyt muotoutumaan. Ilmiö on uusi ja ihmetyttää monia. Ryhmien vaikuttavuudestakin kiistellään.

Toisaalta moni organisaatio on päättänyt tarttua härkää sarvista. Esimerkiksi julkishallinto on kunnostautunut omien Facebook-ohjeistuksien laatimisessa*.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Tarina yhden boikottiryhmän syntymisestä Facebookiin

 1. Lappari lähtee Lapista, ei sitä parin päivän Facebook-kohu pysäytä.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun