Heikki Hallantie: Auktoriteettiusko työelämässä rapisee

Tuija Aalto

Työelämään astuva uusi sukupolvi on vähemmän työpaikka- ja auktoriteettisidonnaista kuin nyky-työikäiset. Nuoret työntekijät arvostavat omia verkostojaan ja elämänvalintojaan ja panevat työnsä joustamaan niiden ehtoihin. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole työnantajan etujen vastaista, arvioi 42 vuotta työelämässä IT-alan eri tehtävissä toiminut Heikki Hallantie videohaastattelussa (alla). Hallantie toimi parhaillaan meneillään olevan Sometime2010 -tapahtuman primus motorina tai, kuten tapahtuman sivuilla ilmaistaan, kapellimestarina*.

Tapahtuman päätarkoituksena oli sosiaalisen median parissa toimivien verkostoituminen. Lounastauko oli siksi parintuntinen, ja sen aikana oli määrä haastatella toisia osallistujia kysymällä heiltä kolmea asiaaa: mitä he osaavat hyvin, mitä he odottavat tapahtumalta ja mistä sosiaalisessa mediassa he ovat parhaillaan kiinnostuneita.

Tein kourallisen haastatteluja digipokkarilla:

@Nettimuori Marjatta Laine #Sometime2010

@Nettimuori Marjatta Laine

@Jruutu #Sometime2010

@Jruutu Jyri Ruutu

[*Toim. huom. Linkki poistettu toimimattomana.]

Aiheet: pohdinnat, Sosiaalinen media, Tapahtumat

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa
  1. Ilkka Sallinen says:

    Hienoa, että puhut verkostoitumisesta. Siitä blogataan suomessa aivan liian vähän ja monille suomalaisille se on kovin epäluontevaa. Onko tulevaisuudessa odotettavissa enemmän bloggauksi verkostoitumisesta?