Heikki Hallantie: Auktoriteettiusko työelämässä rapisee

Tuija Aalto

Työelämään astuva uusi sukupolvi on vähemmän työpaikka- ja auktoriteettisidonnaista kuin nyky-työikäiset. Nuoret työntekijät arvostavat omia verkostojaan ja elämänvalintojaan ja panevat työnsä joustamaan niiden ehtoihin. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole työnantajan etujen vastaista, arvioi 42 vuotta työelämässä IT-alan eri tehtävissä toiminut Heikki Hallantie videohaastattelussa (alla). Hallantie toimi parhaillaan meneillään olevan Sometime2010 -tapahtuman primus motorina tai, kuten tapahtuman sivuilla ilmaistaan, kapellimestarina.

Tapahtuman päätarkoituksena oli sosiaalisen median parissa toimivien verkostoituminen. Lounastauko oli siksi parintuntinen, ja sen aikana oli määrä haastatella toisia osallistujia kysymällä heiltä kolmea asiaaa: mitä he osaavat hyvin, mitä he odottavat tapahtumalta ja mistä sosiaalisessa mediassa he ovat parhaillaan kiinnostuneita.

Tein kourallisen haastatteluja digipokkarilla:

@Nettimuori Marjatta Laine #Sometime2010

@Nettimuori Marjatta Laine

@Jruutu #Sometime2010

@Jruutu Jyri Ruutu

Aiheet: pohdinnat, Sosiaalinen media, tapahtumat

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa
  1. Ilkka Sallinen says:

    Hienoa, että puhut verkostoitumisesta. Siitä blogataan suomessa aivan liian vähän ja monille suomalaisille se on kovin epäluontevaa. Onko tulevaisuudessa odotettavissa enemmän bloggauksi verkostoitumisesta?