Heikki Hallantie: Auktoriteettiusko työelämässä rapisee

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Facebook blokkasi uutiset Kanadassa ja pienet mediat kokivat kovimman iskun.

Työelämään astuva uusi sukupolvi on vähemmän työpaikka- ja auktoriteettisidonnaista kuin nyky-työikäiset. Nuoret työntekijät arvostavat omia verkostojaan ja elämänvalintojaan ja panevat työnsä joustamaan niiden ehtoihin. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole työnantajan etujen vastaista, arvioi 42 vuotta työelämässä IT-alan eri tehtävissä toiminut Heikki Hallantie videohaastattelussa* (alla). Hallantie toimi parhaillaan meneillään olevan Sometime2010 -tapahtuman* primus motorina tai, kuten tapahtuman sivuilla ilmaistaan, kapellimestarina*.

Tapahtuman päätarkoituksena oli sosiaalisen median parissa toimivien verkostoituminen. Lounastauko oli siksi parintuntinen, ja sen aikana oli määrä haastatella toisia osallistujia kysymällä heiltä kolmea asiaaa: mitä he osaavat hyvin, mitä he odottavat tapahtumalta ja mistä sosiaalisessa mediassa he ovat parhaillaan kiinnostuneita.

Tein kourallisen haastatteluja digipokkarilla:

@arongas Anne Rongas*
@Kaisasimola Kaisa Simola*
@PauliinaMakela Pauliina Mäkelä*
@Hponka Harto Pönkä*
@Hpulkkinen Helena Pulkkinen*

@Nettimuori Marjatta Laine*

Benny Tulirinta*
Juhani Anjala*
Maija Haavisto @Twtrkirja*

Oskari Uotinen #Sometime2010*

Heikki Hallantie*

Karoliina Luoto @Totoroki*

Jari Poutanen*

@Lindstorm Antti Lindström*

@Jruutu Jyri Ruutu

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.]

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

1 kommentti “Heikki Hallantie: Auktoriteettiusko työelämässä rapisee

 1. Ilkka Sallinen

  Hienoa, että puhut verkostoitumisesta. Siitä blogataan suomessa aivan liian vähän ja monille suomalaisille se on kovin epäluontevaa. Onko tulevaisuudessa odotettavissa enemmän bloggauksi verkostoitumisesta?

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun