Tökkii, ei kasva, ei uusiudu – Jaikun suosion alamäki jyrkkenee

Tuija Aalto

Mikrobloggaus nousi aikaansa seuraavien mediakäyttäjien tietoisuuteen viimeistään Mumbain iskujen Twitter-tiedonvälityksen myötä.

Mikrobloggausalustojen kesken alkaa löytyä voittajia ja häviäjiä. Pownce lopetti*, ja myös Jaiku näyttäisi kallistuvan jälkimmäiseen kategoriaan. Viikonvaihteen aikana sen käyttäjistä taas muutama loikkasi Twitteriin. Poimintoja blogeista:

“Jaiku tökkii. Tällä hetkellä Jaikua ei voi päivittää tekstiviestein, mikä on joissakin tilanteissa ja joillakin liittymillä varsin kätevä tapa. Jaiku tuo myös RSS-feedeistä kamaa tuskastuttavan hitaasti, kerran päivässä tai noin. Ymmärrän taustalla olevan teknisen haasteen, mutta käyttäjän näkökulmasta homma ei toimi.

Jaiku ei myöskään kasva. Twitterille syntyy koko ajan erilaisia uusia pääteohjelmia ja käyttötapoja ja tästä kiitos kuuluu Twitterin avoimelle ja kätevälle ohjelmointirajapinnalle. Jaikulle ei samanlaista tukikasvustoa ole syntynyt eikä ilmeisesti synnykään.” Kari Haakana: Moikka, Jaiku*

Why I believe this might really be the kiss of death to the Finnish born Jaiku is because I just recently shifted my own usage to become Twitter heavy without knowing about the mass exodus here in Helsinki. This is not due to one service being superior to the other, but due to something as simple as the network effect I got to witness at LeWeb in Paris. So many of my friends outside of Finland are having conversations that are relevant to me in Twitter that I can not afford to not be there. Arctic Startup: Finland Finally Moving To Twitter

Harmi sinänsä, sillä Jaikussa on poikkeuksellisen mukava yhteisö. Pinseri: Jaiku ja sen alamäki

(*Toim huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Sosiaalinen media

Tagit:

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.