Disneyn Virtual Magic Kingdom tuli elinkaarensa päähän

Tuija Aalto

Disney sulkee kolmisen vuotta toimineen, Sulakkeen toteuttaman Virtual Magic Kingdom – virtuaalimaailmansa. Wall Street Journalin mukaan käyttäjäkunta protestoi sulkupäätöstä mm. nettiaddressein (Fans Resist End of Virtual Disneyland). Disney osti viime kesänä suosituimman lasten virtuaalimaailman Club Penguinin, johon liittyy ansaintalogiikkaa niin kuukausimaksun kuin virtuaalituotteiden ostamisen muodossakin. Ilmainen Magic Kingdom ei sovi tuotesalkkuun:

Disney says VMK’s life extended well beyond what was supposed to be a roughly 18-month celebration of the theme parks. “We never want to disappoint a guest at any time, but in this particular case, we said this was a great product and it was extended due to popular demand, and we had to take this action to move forward with our portfolio of franchised products,” says John Spelich, a spokesman for Disney’s Internet Group.

Lasten virtuaalimaailmat ovat kovassa nosteessa: ks. esim. New York Times 31.12.2007: Web Playgrounds of the Very Young. eMarketer arvioi viime syksynä, että 53% 3-18-vuotiaista viettää kuukausittain aikaa virtuaalimaailmoissa 2011 (Kids and Teens: Virtual Worlds Open New Universe*).

Samaan aikaan leluteollisuudessa on pantu merkille, että ne lelut, joihin liittyy nettiyhteisö, ovat menneet parhaiten kaupaksi. “Connected Web play toys, which marry a physical toy with ongoing digital play opportunities via the Internet, is a relatively new phenomenon that we’ve seen emerge within the toy industry,” sanoi analyytikko Anita Frazier The NPD Group – markkinatutkimusyhtiöstä helmikuisessa lehdistötiedotteessa “Thanks in large part to the popular Webkinz brand, this type of play is expanding into new categories and across many properties.”

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]

Aiheet: Sosiaalinen media

Tagit: , ,

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.