Kotimainen lemmikkiyhteisö Petsie kasvaa maltillisesti

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Facebook blokkasi uutiset Kanadassa ja pienet mediat kokivat kovimman iskun.

PetsieJoensuulaiset Sfinxit Kilo* ja Watti* ovat osa kasvavaa kotimaista Petsie – verkkoyhteisöä. 2006 avattuun palveluun on reilussa vuodessa luotu 20 000 lemmikkiprofiilia*.

Omistajalla on keskimäärin vähän yli kaksi lemmikkiä palvelussa ja omistajia on rekisteröitynyt hiukan alle 10 000. Kuukausittain uniikkeja vierailijoita on noin 40 000. Petsie kerää vajaat viisi miljoonaa sivulatausta kuukaudessa.

Suomalaisten eläinystävien huomiosta kilpailevat myös yleisyhteisöt IRC-galleria ja Facebook. IRC-Galleriassa on yli 16 000 lemmikki- ja eläinaiheista yhteisöä, joista yli 500 hengen yhteisöjä 26. Naamakirjan Pets & Animals – kategoriastakin löytyy yli 500 erilaista eläinaiheista ryhmää suurimmasta 1245 jäsenen “Koirat” -ryhmästä muutaman jäsenen ryhmiin kuten “Sinebrychoffin koirapuisto”.

Ideawiren Viestintäjohtaja Tomi Heiskanen ei kilpailua pelkää.

– Pohjoismaissa emme näe kilpailua tällä saralla miltään taholta, mutta pitkällä tähtäimellä pidämme USA:ssa toimivia dogster.com ja catster.com -palveluita kilpailijoinamme. Tosin kyseiset sivut ovat vain koirille ja kissoille, me pyrimme tavoittamaan kaikki eläinihmiset.

Joulukuussa Petsie avasi verkkokaupan. Valtaosa Petsien tuloista tulee mainonnasta. – On hankala arvioida mihin tulojen jakautuminen verkkokaupan ja mainonnan välillä asettuu, mutta odotamme siitä muodostuvan tärkeän osan liiketoimintaamme myös tulevaisuudessa, Heiskanen kertoi Vierityspalkille.

Kuopiolainen Ideawire Oy työllistää 6 henkilöä.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai koska kohteena oleva palvelu on suljettu.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

2 kommenttia on “Kotimainen lemmikkiyhteisö Petsie kasvaa maltillisesti”

 1. Virossa toimii myös kansainvälinen *linkki poistettu* ja *linkki poistettu* jonka rahoitus on tullut Skype’n miehien yhtiön ASI kautta *linkki poistettu*

 2. Tomi Heiskanen

  IRC-Gallerian yhteisöjen lemmikki- ja eläinaiheisuutta ei valvota ilmeisesti kovinkaan paljoa, sillä muiden muassa yksi kategoriaan kuuluvista suurista yhteisöistä on:
  “Ai eläimii? Joo mulla on isosisko. (512 jäsentä)” Joten aiheesta oikeasti kiinnostuneiden määrän vertaileminen ei tule kyseeseen pelkästään noiden statistiikkojen pohjalta.

  Toisekseen Petsiessä pääpainossa ovat lemmikit eivätkä heidän omistajansa, joten emme näe kilpailua meidän ja IRC-Gallerian tai Facebookin välillä.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun