Kotimainen lemmikkiyhteisö Petsie kasvaa maltillisesti

Tuija Aalto

PetsieJoensuulaiset Sfinxit Kilo ja Watti ovat osa kasvavaa kotimaista Petsie – verkkoyhteisöä. 2006 avattuun palveluun on reilussa vuodessa luotu 20 000 lemmikkiprofiilia.

Omistajalla on keskimäärin vähän yli kaksi lemmikkiä palvelussa ja omistajia on rekisteröitynyt hiukan alle 10 000. Kuukausittain uniikkeja vierailijoita on noin 40 000. Petsie kerää vajaat viisi miljoonaa sivulatausta kuukaudessa.

Suomalaisten eläinystävien huomiosta kilpailevat myös yleisyhteisöt IRC-galleria ja Facebook. IRC-Galleriassa on yli 16 000 lemmikki- ja eläinaiheista yhteisöä, joista yli 500 hengen yhteisöjä 26. Naamakirjan Pets & Animals – kategoriastakin löytyy yli 500 erilaista eläinaiheista ryhmää suurimmasta 1245 jäsenen “Koirat” -ryhmästä muutaman jäsenen ryhmiin kuten “Sinebrychoffin koirapuisto”.

Ideawiren Viestintäjohtaja Tomi Heiskanen ei kilpailua pelkää.

– Pohjoismaissa emme näe kilpailua tällä saralla miltään taholta, mutta pitkällä tähtäimellä pidämme USA:ssa toimivia dogster.com ja catster.com -palveluita kilpailijoinamme. Tosin kyseiset sivut ovat vain koirille ja kissoille, me pyrimme tavoittamaan kaikki eläinihmiset.

Joulukuussa Petsie avasi verkkokaupan. Valtaosa Petsien tuloista tulee mainonnasta. – On hankala arvioida mihin tulojen jakautuminen verkkokaupan ja mainonnan välillä asettuu, mutta odotamme siitä muodostuvan tärkeän osan liiketoimintaamme myös tulevaisuudessa, Heiskanen kertoi Vierityspalkille.

Kuopiolainen Ideawire Oy työllistää 6 henkilöä.

  1. Tomi Heiskanen says:

    IRC-Gallerian yhteisöjen lemmikki- ja eläinaiheisuutta ei valvota ilmeisesti kovinkaan paljoa, sillä muiden muassa yksi kategoriaan kuuluvista suurista yhteisöistä on:
    “Ai eläimii? Joo mulla on isosisko. (512 jäsentä)” Joten aiheesta oikeasti kiinnostuneiden määrän vertaileminen ei tule kyseeseen pelkästään noiden statistiikkojen pohjalta.

    Toisekseen Petsiessä pääpainossa ovat lemmikit eivätkä heidän omistajansa, joten emme näe kilpailua meidän ja IRC-Gallerian tai Facebookin välillä.