Uudistunut Facebook vakuuttaa asiallisuudella

Tuija Aalto

Facebook julkaisi tällä viikolla uuden, selkeämmän käyttöliittymän. Uusi design avataan vähitellen palvelun 80 miljoonalle rekisteröityneelle käyttäjälle. Suomessa Facebookilla on sen oman ilmoituksen mukaan tätä kirjoittaessa 519 620 rekisteröitynyttä käyttäjää.

Uudessa ilmeessä on entistä selkeämmin esillä kaikki vaihtuva tieto ensimmäisenä avautuvalla Seinä – välilehdellä. Uutisalueella on Julkaisin, josta voi tehdä lyhyen tilapäivityksen tai julkaista kuvan tai videon. Omat kirjoitukset -otsikon alle voi tuoda esiin myös muualle luomaansa sisältöä. Tilaviestejä voi nyt kommentoida. Ensivaikutelman perusteella Facebook on näppärä sosiaalinen yhteydenpitotyökalu eikä pelkkä ajantappoase.

Aiheet: Mediat verkossa

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa
 1. PerttuT says:

  On sinänsä mielenkiintoista, että verkkopalvelun visuaalinen uudistus menee läpi niin monessa mediassa. Tästäkin aiheesta uutisoi ainakin Iltalehti ja Digitoday:

  http://www.iltalehti.fi/digi/200807227985293_du.shtml

  http://www.digitoday.fi/data/2008/07/22/facebook-kaantaa-uuden-sivun/200819053/66?rss=6

  Aiempina vuosina valtamediassa on mennyt läpi lähinnä Windowsin uudet versiot. Mutta toisaalta kyllähän Facebook on ottanut jossain määrin Windowsin paikan jo sellaisena ohjelmana josta “kaikilla on mielipide”.

  Siitä myös seuraa, että kaikenlaisia huuhaa-juttuja myös ilmestyy välillä, tyyliin Uusisuomi.fi ja Facebookin vaarallisuus:
  http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/29073-%E2%80%9Dfacebook-on-vaaraksi%E2%80%9D

  Kohta Facebookkia varmaan käsitellään Ylen puoli yhdeksän tv-uutisissakin…

 2. Tuomas says:

  Itseasiassa Facebookia on käsitelty Ylen puoli yhdeksän uutisissa. Luonnollisesti kyseinen juttu kyllä kiinnitti huomion heti.

 3. Antti Leppänen says:

  Siinä vaiheessa kun Facebookiin tuli se pikaviestin oltiin menty minun mielestäni liian pitkälle.

  Toisaalta, tämän päivän verkkopalvelut ovat kaiketi menneet jo pitkän ajan suuntaan, jossa yksi sivu tarjoaa kaikkia palveluja. Yritysmaailmassa tuo on jo melkoisen vanha juttu. Sinänsä on näppärää, että yhdellä kirjautumisella saat ystäväsi kiinni ja voit pelata kaikkia niitä pelejä ja kommentoida muiden kuvia jne.

  Tuo Uusisuomi.fi:ssä oleva juttu ei kyllä mitään huuhaata ole. Nuorilla on yhä enemmän aikaa olla itsekseen ja yhä pienempi kynnys päästä käyttämään kaikkia Internetin ihmeellisiä juttuja.
  Ajatukseni tarkoitus ei kuitenkaan ole olla kukkahattutätimäinen valitus siitä, ettei kukaan ole Isoveljen roolissa valvomassa lapsien käyttäytymistä netissä. Mutta siinä vaiheessa kun oma lapseni osaa tiensä Internettiin, kyllä minua kiinnostaa missä hän siellä liikkuu. Oikealla kasvatuksellako sitten saavutetaan se oikea tapa käyttää Internetiä? Ei voi tietää…

  Maanantaiaamu, työviikko taas edessä ja ajatukset miten sattuu =]

 4. tekstiurakoitsija says:

  No joo.. Eiköhän se facebook ole nuorille parempi paikka kuin joku youtube-pohjainen tee-se-itse-amatööri-porno-saitti.
  —-
  Mä en oikein allekirjoita tän uuden käyttiksen selkeyttä. Nuiden kaikkien härpäkkeiden lisäily ja näkymisen varmistus sivuillakävijöille käy ihan työstä.

  Mä käytin tänään 3 tuntia että saisin Simply RSS:llä blogini otsikot näkyviin siellä, mutta ei siitä mitään tullut. Pistää jo ihan vihaksi!