Tietoa blogista

Blogia ylläpitää ja artikkelit kirjoittaa:

Ota yhteyttä: perttu(at)perttutolvanen.com / 050-3685199

Blogin esittely

Vierityspalkki on blogi web-asiantuntijoille. Aiheina ovat mm. alan toimistot, webin teknologiat, alan duunit ja ylipäätään hyvän webin tekeminen. Blogin päätoimittajana toimii web-projektien asiantuntija Perttu Tolvanen. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, niin Pertun tavoitat sähköpostilla parhaiten (perttu(at)perttutolvanen.com).

wpsemma-20140916-DSC_2897
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä seminaarista syksyltä 2014.

Joko olet uutiskirjeen tilaaja? >> Tilaa Vierityspalkin artikkelit, avoimet työpaikat ja uudet julkaisut sähköpostiisi (kerran kuukaudessa)

Blogia voi seurata myös Twitterissä tai tilaamalla RSS-syötteen. Aiemmin blogia pystyi seuraamaan myös Facebook-sivun kautta, mutta nykyisin Facebookiin nostetaan blogin juttuja vain satunnaisesti.

Blogi on toiminut vuodesta 2006 lähtien. Juttuja on julkaistu vuosien aikana yli 800 ja seuraajia eri kanavissa on blogilla useita tuhansia. Esimerkiksi Twitterissä blogilla on yli 4000 seuraajaa. Ensimmäiset vuodet blogi toimi ryhmäblogina, mutta viime vuodet blogin pyörittämisestä on vastannut päätoimittaja Perttu Tolvanen.

Vuosien varrella suosittuja artikkeleita on koostettu esimerkiksi tässä jutussa: Vierityspalkin suosituimmat artikkelit vuosina 2006-2014. Tyypillinen Vierityspalkin artikkeli saa ensimmäisen kuukauden-kahden aikana 1000-2000 lukijaa. Osa artikkeleista kerää vuosien varrella myös tätä huomattavasti isompia lukijamääriä, koska artikkelit sijoittuvat Googlessa varsin hyvin.

Tyypillinen Vierityspalkin lukija on digitoimistossa työskentelevä web-kehittäjä, projektipäällikkö tai ohjelmistosuunnittelija. Nämä muodostavat suurimman osan lukijoista, mutta yhtä merkittävänä lukijakuntana voi pitää asiakaspuolen lukijoita. Näitä henkilöitä on etenkin uutiskirjeen tilaajina ja satunnaisina lukijoina. Tyypillisiä titteleitä ovat esimerkiksi markkinointisuunnittelija, web-suunnittelija, viestintäpäällikkö, markkinointipäällikkö, verkkokauppavastaava, digikanavien kehityspäällikkö.

Uusimpana blogin alueena on loppuvuodesta 2014 perustettu Toimistot-hakemisto, joka listaa asemansa vakiinnuttaneita ja osaavia WordPress-digitoimistoja. Hakemistoon pääsy ja siellä pysyminen edellyttää tiukkojen kriteerien täyttymistä. Toimistot-hakemistolla on nykyisin varsin tasaiset kävijämäärät ja hakemisto on kerännyt kiitosta etenkin asiakasorganisaatioilta. >> Tutustu Toimistot-hakemistoon

Blogin yhteydessä toimivat myös ilmoituspalstat: avoimet työpaikat ja uudet julkaisut. Näistä palstoista etenkin avoimet työpaikat -palsta on muodostunut suosituksi web-alan työpaikkailmoittelupalstaksi. Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, ja onnistuu helposti lomakkeen avulla ilman rekisteröitymistä. Palsta on esimoderoitu. Suuri osa ilmoitetuista työpaikoista ei siksi pääse palstalle, koska vain selkeästi web-tekemiseen liittyvät ilmoitukset hyväksytään. Jätä ilmoitus palstalle.

Myös Julkaisut-palstalla virtaa kiinnostavia digipalvelu-uudistuksia noin 100-200 kpl vuodessa. Ilmoittaminen on ilmaista, mutta ilmoitukset menevät moderoinnin läpi, ja vain merkittävimmät caset julkaistaan. Jätä ilmoitus palstalle.

Blogin ja pysyvien palstojen lisäksi Vierityspalkki on järjestänyt useita ajankohtaisia seminaareja yhdessä muiden organisaatioiden kanssa. Aiheina on ollut mm. responsiiviset verkkosivustot, ohjausryhmätyöskentely verkkoprojekteissa ja ketterien menetelmien käyttäminen verkkoprojekteissa.

wpsemma-20140916-DSC_2755
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä seminaarista syksyltä 2014.

vierityspalkin-wp-semma-bjorklund-lavalla-2014
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä seminaarista syksyltä 2014.

vierityspalkki-goes-seminaarit-2013
Kuva: Vierityspalkin ja Kelan järjestämästä ketteriä menetelmiä käsitelleestä seminaarista vuodelta 2013.

kettera-seminaari-huotarinen-tolvanen-2013
Kuva: Vierityspalkin ja Kelan järjestämästä ketteriä menetelmiä käsitelleestä seminaarista vuodelta 2013.

Blogin sponsorit

Blogin pysyviä sponsoreita ovat North Patrol ja Aki Björklund. Aki Björklund vastaa blogin WordPress-kehityksestä, ja North Patrol tukee toimitustyötä ja seminaaritoimintaa. Uusia sponsoreita ei blogille tällä hetkellä oteta. Blogin hostingista vastaa WP-palvelu (Seravo). Hakuratkaisuna on käytössä AddSearch-palvelu.

Aiemmin (vuosina 2010-2012) blogin toimintaa on tukenut mm. Futurice ja Microsoft.

Blogissa on aiemmin ollut mahdollista myös saada näkyvyyttä mm. sponsoroitujen artikkeleiden kautta. Sponsoroidut artikkelit ovat kuitenkin aina erottuneet muista artikkeleista, ja yhteensä näitä on julkaistu blogin historiassa vain kolme kappaletta. Esimerkki sponsoroidusta jutusta: Esittelyssä: Microsoft Web Platform Installer. Sponsoroituja juttuja ei tehdä enää nykyisin (viimeisin tehty vuonna 2010).

Yksittäisten tapahtumien ja isompien rekryhakujen yhteydessä on myös korvausta vastaan kirjoitettu puffijuttuja blogin aihepiiriin sopivista asioista. Esimerkki tapahtuman puffijutusta: SharePoint-integraattori kutsuu Drupalin ja EPiServerin kylään. Yhteensä näitä puffijuttuja on tehty muutamia kappaleita blogin historiassa. Näitäkään puffijuttuja ei tehdä enää nykyisin (viimeisin tehty vuonna 2011).

Blogin historiaa

Vierityspalkki on perustettu vuonna 2006 Asmo Halisen toimesta. Blogi on alusta saakka “raportoinut kotimaisia uutisia ja kuulumisia mediasta, jota jonkin aikaa sitten uudeksi kutsuttiin”. Vuosien varrella on julkaistu artikkeleita, jotka ovat käsitelleet niin web-kehitystä, sosiaalisia medioita, verkkopelejä kuin digitaalista markkinointia. Blogi on toiminut ryhmäblogina suurimman osan historiastaan, ja edelleen säännölliset vierailevat kirjoittajat ovat tärkeä osa blogin sisällöntuotantoa. Yhteensä blogijuttuja on julkaistu vuosien varrella yli 800 kpl.

Blogin toimituksen jäseninä on ollut seuraavia henkilöitä (julkaistujen juttujen määrän mukaan järjestettynä):

Blogin web-kehityksestä on blogin historiassa vastannut:

Suosittuja artikkeleita vuosien varrelta:

Vuoden 2014 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2013 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2012 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2011 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2010 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2009 suosittuja artikkeleita: