Havaintoja: Lasten virtuaalimaailmat kovassa kasvussa

Perttu Tolvanen

Tuija Aalto kirjoittaa YLEn Aikaleima-blogissa lasten virtuaalimaailmojen kovista kasvuluvuista. Kotimainen Habbo johtaa joukkoa, mutta kilpailu lasten verkkoajasta on kovaa.

Kzero-konsulttiyhtiön mukaan virtuaalimaailmojen rekisteröityneiden käyttäjien määrä kasvoi tämän vuoden toisella neljänneksellä 39% :lla noin 579 miljoonaan maailmanlaajuisesti. Suurimpia ovat suomalainen Habbo, teinien suosima Poptropica, Star Dolls ja mediajättien palvelut: Nickelodeonin omistama Neopets ja Disneyn Club Penguin.

Myös Suomessa ainakin mediayhtiöt ovat heränneet hyödyntämään lapsien nettiaikaa. Erityisesti tulevat mieleen MTV3:n Topkani* ja Ilta-Sanomien Pelikone.

Lue Tuija Aallon juttu lasten virtuaalimaailmoista YLEn Aikaleima-blogista.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]

Aiheet: Sosiaalinen media, Yhteisösivustot

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.