Wired kirjoittaa Habbo Hotellin viimeisimmistä käänteistä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 3 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Sosiaalisen median kausi 2.0 on alkanut - eikä se ole erityisen sosiaalinen.

Habbo Hotellista ja Sulakkeesta on kirjoitettu tässä blogissa paljon, mutta ei viimeiseen kymmeneen vuoteen. Tämä ei varmaan monia yllätä, mutta jokseenkin yllättävää on, että Habbo porskuttaa edelleen. Juuri nyt Habbo on myös isojen muutosten keskellä kun vanhasta pelimaailmasta loppuu virta Flashin poismenon myötä. Siirtymä uudelle alustalle on tuonut mukanaan myös paljon toiminnallisia muutoksia. Näistä muutoksista ja Habbon viime vuosien käänteistä on raportoinut hiljattain muun muassa Wired-julkaisu.

>> The cursed demise of Habbo Hotel – Wired 6.2.2020

Juttu on kiinnostava kuvaus Habbon sisällä liikkuneista rahasummista ja pelimaailman sisäisistä säännöistä. Ison muutoksen äärellä on moni vanha pelaaja esimerkiksi kääntynyt pimeälle puolelle ryhtyen rahastamaan vanhan profiilin esineillä ja maineella. Juttu ennustaa, että Habbon sitkeä tarina saattaa vihdoinkin olla päätöksessä.

Habbo on kuitenkin vielä näin vuonna 2021 kohtuullisen iso bisnes. Vuonna 2019 yhtiö kirjasi 9 miljoonan euron liikevaihdon. Tämä voi tuntua yllättävän isolta tai pieneltä, riippuen mihin vertaa. Kymmenen vuotta aiemmin Habbon liikevaihto oli 56 miljoonaa euroa.

Habbon tarinassa on muitakin tuoreita muutoksia. Elisa luopui juuri omistuksestaan, ja nykyisin Habbon omistaa kokonaan hollantilainen Azerion.

Koronan tuomasta buustista huolimatta Habbon tilanne vaikuttaa haastavalta. Aivan viimeisimpänä käänteenä yhtiö jopa kaivoi Flashin haudasta ja tarjosi vanhan version edelleen pelattavaksi.

Myös Mikrobitti on tammikuussa julkaissut laajan reportaasin, jossa käsitellään samoja ongelmia kuin Wiredin jutussa (Huom. Mikrobitin juttu maksumuurin takana).

Habbon viimeisen vuoden tilanteesta ja käänteistä voi lukea lisää myös muista kotimaisista julkaisuista, jotka ovat raportoineet viimeisen vuoden aikana Habbosta varsin aktiivisesti.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 800 tilaajaa).

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun