Wired kirjoittaa Habbo Hotellin viimeisimmistä käänteistä

Perttu Tolvanen

Habbo Hotellista ja Sulakkeesta on kirjoitettu tässä blogissa paljon, mutta ei viimeiseen kymmeneen vuoteen. Tämä ei varmaan monia yllätä, mutta jokseenkin yllättävää on, että Habbo porskuttaa edelleen. Juuri nyt Habbo on myös isojen muutosten keskellä kun vanhasta pelimaailmasta loppuu virta Flashin poismenon myötä. Siirtymä uudelle alustalle on tuonut mukanaan myös paljon toiminnallisia muutoksia. Näistä muutoksista ja Habbon viime vuosien käänteistä on raportoinut hiljattain muun muassa Wired-julkaisu.

>> The cursed demise of Habbo Hotel – Wired 6.2.2020

Juttu on kiinnostava kuvaus Habbon sisällä liikkuneista rahasummista ja pelimaailman sisäisistä säännöistä. Ison muutoksen äärellä on moni vanha pelaaja esimerkiksi kääntynyt pimeälle puolelle ryhtyen rahastamaan vanhan profiilin esineillä ja maineella. Juttu ennustaa, että Habbon sitkeä tarina saattaa vihdoinkin olla päätöksessä.

Habbo on kuitenkin vielä näin vuonna 2021 kohtuullisen iso bisnes. Vuonna 2019 yhtiö kirjasi 9 miljoonan euron liikevaihdon. Tämä voi tuntua yllättävän isolta tai pieneltä, riippuen mihin vertaa. Kymmenen vuotta aiemmin Habbon liikevaihto oli 56 miljoonaa euroa.

Habbon tarinassa on muitakin tuoreita muutoksia. Elisa luopui juuri omistuksestaan, ja nykyisin Habbon omistaa kokonaan hollantilainen Azerion.

Koronan tuomasta buustista huolimatta Habbon tilanne vaikuttaa haastavalta. Aivan viimeisimpänä käänteenä yhtiö jopa kaivoi Flashin haudasta ja tarjosi vanhan version edelleen pelattavaksi.

Myös Mikrobitti on tammikuussa julkaissut laajan reportaasin, jossa käsitellään samoja ongelmia kuin Wiredin jutussa (Huom. Mikrobitin juttu maksumuurin takana).

Habbon viimeisen vuoden tilanteesta ja käänteistä voi lukea lisää myös muista kotimaisista julkaisuista, jotka ovat raportoineet viimeisen vuoden aikana Habbosta varsin aktiivisesti.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 800 tilaajaa).

Aiheet: Peliyhtiöt, Sosiaalinen media, virtuaalimaailmat

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.