Apajalle 1,75 miljoonan euron pääomasijoitus kasvua vauhdittamaan

asmunder

Teknologia-, media- ja telecom-toimialojen pääomasijoituksiin erikoistunut Martinson Trigon Venture Partners on tullut 1,75 miljoonan euron suuruisella suunnatulla annilla Apaja Online Entertainment Oy:n osakkaaksi. Apajan päätuote, sosiaalinen peliyhteisöpalvelu Aapeli, on Suomen suosituin verkkopelipalvelu. Ulkomaille palvelua viedään Playray-brandilla, jolla se toimii tällä hetkellä jo yhdeksässä eri maassa.

– Vaikutuimme Apajan uniikista konseptista ja erinomaisesta johtotiimistä. Uskomme että Apajalla on loistavat asemat nopeasti kasvavilla casual gaming -markkinoilla, toteaa MTVP:n Managing Partner Allan Martinson.

Allan Martinson on myös nimitetty MTVP:n edustajana Apajan hallituksen uudeksi jäseneksi.

– MTVP:n valintaa edesauttoi yhteneväinen näkemyksemme Playrayn kehitysvisiosta. Tähtäämme nyt MTVP:n kanssa erityisesti Keski-ja Itä-Euroopan markkinoiden avaamiseen. Palvelumme pitäisi olla auki yhteensä 14 maassa tämän vuoden loppuun mennessä, kertoo Apajan toimitusjohtaja Inka Mero.

Vuonna 2001 perustettu Apaja työllistää tällä hetkellä 41 ihmistä.

Kirjoittaja on yksi Apajan perustajista ja edelleen töissä yhtiössä.

Aiheet: kansainvälistyminen, nimitykset ja eroamiset, Yhteisösivustot

Tagit:

asmunder

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.
  1. Jüri says:

    Aika kiinostavaa, että rahoitus löytyi Virosta eikä suomalaiset VC:t eivät olleet kiinnostuneita, vaikkapa MTVP:n rahat suurin osin ovatkin peräisin Suomesta Joakim Heleniuksen kautta.

    Martinsonile kuitenkin hyvä mahdollisuus oppimiseen, tulee Itä-Euroopan kokemuksen lisäksi myös vähän ideoita siitä, mitä Länsi-Euroopassa tapahtuu ja millaiset ovat erot toimintaperiaateissa muualla. Teorian tunteminen on aina hyvä, mutta todellinen elämä opettaa enemmän.