Apajalle 1,75 miljoonan euron pääomasijoitus kasvua vauhdittamaan

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Webin tekijä maailmalla: Tommi Forsström ja New York.

Teknologia-, media- ja telecom-toimialojen pääomasijoituksiin erikoistunut Martinson Trigon Venture Partners on tullut 1,75 miljoonan euron suuruisella suunnatulla annilla Apaja Online Entertainment Oy:n osakkaaksi. Apajan päätuote, sosiaalinen peliyhteisöpalvelu Aapeli, on Suomen suosituin verkkopelipalvelu. Ulkomaille palvelua viedään Playray-brandilla, jolla se toimii tällä hetkellä jo yhdeksässä eri maassa.

– Vaikutuimme Apajan uniikista konseptista ja erinomaisesta johtotiimistä. Uskomme että Apajalla on loistavat asemat nopeasti kasvavilla casual gaming -markkinoilla, toteaa MTVP:n Managing Partner Allan Martinson.

Allan Martinson on myös nimitetty MTVP:n edustajana Apajan hallituksen uudeksi jäseneksi.

– MTVP:n valintaa edesauttoi yhteneväinen näkemyksemme Playrayn kehitysvisiosta. Tähtäämme nyt MTVP:n kanssa erityisesti Keski-ja Itä-Euroopan markkinoiden avaamiseen. Palvelumme pitäisi olla auki yhteensä 14 maassa tämän vuoden loppuun mennessä, kertoo Apajan toimitusjohtaja Inka Mero.

Vuonna 2001 perustettu Apaja työllistää tällä hetkellä 41 ihmistä.

Kirjoittaja on yksi Apajan perustajista ja edelleen töissä yhtiössä.

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

1 kommentti “Apajalle 1,75 miljoonan euron pääomasijoitus kasvua vauhdittamaan

 1. Aika kiinostavaa, että rahoitus löytyi Virosta eikä suomalaiset VC:t eivät olleet kiinnostuneita, vaikkapa MTVP:n rahat suurin osin ovatkin peräisin Suomesta Joakim Heleniuksen kautta.

  Martinsonile kuitenkin hyvä mahdollisuus oppimiseen, tulee Itä-Euroopan kokemuksen lisäksi myös vähän ideoita siitä, mitä Länsi-Euroopassa tapahtuu ja millaiset ovat erot toimintaperiaateissa muualla. Teorian tunteminen on aina hyvä, mutta todellinen elämä opettaa enemmän.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun