Ime mun digii. Ja muita nousevia mainostoimistopuheenaiheita.

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Riku Vassinen* presents:

Inspiraationa tiettävästi SMC Hoodrats ja tavoitteena myydä monta kirjaa*.

Ehkä siihen, että mainostoimistomaailma herää nettiin, niin todellakin tarvitaan painettuja kirjoja ja rap-videoita.

(*toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

11 kommenttia on “Ime mun digii. Ja muita nousevia mainostoimistopuheenaiheita.”

 1. Lupaan uhrautua lukemaan kirjan ja kirjoittaa Vierityspalkkiin arvostelun, jos vain saan arvostelukappaleen. Panin Talentumille viestiä, katsotaan kelpaako blogi mediaksi.

 2. Henrik Rydberg

  Tuotantolaatu kohdillaan. Itse sisältö herätti kasan ristiriitaisia tunteita, mutta hienoa että tälläistä tehdään. Suomessa on vaikka kuinka tilaa ja tarvetta vastaavalle rohkeudelle ja kokeilulle. Toivottavasti Riku Veellä on pelissä enemmän itseironiaa kun mitä ensikatselu antaa ymmärtää.

 3. Suomessa ei vaan mielikuvitus tunnu riittävän rap-videota pidemmälle. Lähes aina kun halutaan huomiota ja huumoria, tehdään rap-video / -biisi (ainakin omiin silmiin ja korviin osunut vain näitä).

 4. Miksiköhän kirja ei ole nykyaikaisesti luettavissa ilmaiseksi netissä?

 5. Vassisen video oli loistava, hyvin tehty ja hauska. Tuohon ei ihan joka jamppa pysty, eikä joka tuhanneskaan. Kirja mediana saattaa siellä edelläkävijöiden eturintamassa tuntua vanhanaikaiselta, mutta uskokaa tai älkää, meitä perinteisen kirjan lukijoita on Suomessa vielä melkoinen joukko: *linkki poistettu toimimattomana*

 6. Leif Pietilä

  Havaitsen videossa huumoria, itseironiaa, itsensä likoon laittamista ja osaamista, joten tämä puoli on taitaa olla kunnossa.

  Mietin silti
  1) puhutteleeko video tyylillisesti ja sisällöllisesti sitä kohderyhmää, jolle kirja on suunnattu? Viitsivätkö ne, joilla on ne polttavat ongelmat jotka kirja voisi ratkaista klikata videon play-nappulaa ja katsoa videon loppuun? Ostavatko he kirjan videon perusteella?
  2) mahtaako videon luoma mielikuva vastata kirjan esitystapaa ja sisältöä?
  3) mikä kirjan pointti mahtaa olla?

  Samalla on tietysti todettava, että video on jo minun osaltani toiminut – se on saanut minut tietoiseksi siitä, että tällainen kirja on julkaistu ja herättänyt siitä mielessäni kysymyksiä.

 7. Hienoa panostusta Rikulta ja täytyy sanoa, että minuun osui ja upposi. Aion ostaa kirjan ihan pelkästään jo uteilaisuudesta ja supportista.

  Sitä en ymmärrä, miksi kirja pitäisi olla luettavissa ilmaiseksi? Sitä varten on kirjastot.

 8. Tätä lisää ja Isompi lusikka!

 9. Aivan loistavaa! Isot propsit videosta. Osoitus välittämistä, viitsimisestä ja piittaamattomuudesta dissaajia kohtaan. Vaikka kirja olisi ihan shaiba, niin nostan hattua.

 10. Leifin kommenttiin jatkaisin kysymällä, mitä Vassinen ja kumppanit ovat hakeneet valitsemalla Pablo Filmsin tekemän SMC Hoodrats -videon parodioinnin kohteeksi? Hoodratshan on itsessäänkin omanlaistaan parodiaa.

  Ko. video löytyy http://www.youtube.com/watch?v=kn2VcdTsy-U

 11. Jarno W: Kirjan tekijöistä toinen oli Bassossa haastattelussa ja muistan kuunnelleeni lähetystä kotimatkalla.

  Ajatus videon ja kappaleen taustalla oli reagoida isoksi paisuneeseen internetilmiöön nopeasti. SMC Hoodratsin kappale nousi nopeasti ilmiöksi laadukkaan toteutuksen ja oikean asenteen ansiosta (mm. pinkkarissa oli videosta keskustelua tyyliin “ei kai noi oo tosissaan”) .

  Itse videotahan on katsottu jo yli miljoona kertaa ja uskon tämän suuren suosion ollut yksi syy juuri kyseisen videon parodioimiseksi.

  *linkki Bassoon poistettu toimimattomana*

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun