Uusin Tiedosta-lehti käsittelee sosiaalista mediaa eri näkökulmista

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 13 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Budbee tuo läpinäkyvyyttä verkkokauppojen kotiinkuljetuksiin.

tiedosta_1Uusin numero TIEKEn sidosryhmälehdestä käsittelee pelkästään sosiaalista mediaa. Lehti on luettavissa kokonaisuudessaan TIEKEn verkkosivuilta*.

>> Lue Tiedosta 2/2010*.

Lukemisen arvoinen juttu on etenkin Vilma Luoma-ahon* katsaus sosiaalisen median tutkimukseen, eri kategorioihin ja viimeisimpiin löydöksiin:

 • Sosiaalinen media – mennäkö vai eikö mennä? (Vilma Luoma-aho, yhteisöviestinnän tutkija Jyväskylän yliopistosta)*

Luoma-aho esimerkiksi kiteyttää hienosti sosiaalisen median nykytilanteen:

“Sosiaaliseen mediaan ”menemisestä” on tullut yhtä suuri trendi ja konsultaatioala kuin nettisivujen luomisesta 90-luvulla. Ensivaikutelma vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Saat äänesi kuuluville ilman massiivisia kustannuksia tai pitkiä prosesseja.”

Artikkelissaan Luoma-aho toteaa sosiaalisen median olevan kokonaisuutena painokoneeseen tai internettiin verrattava suuri muutos, mutta jakaa kokonaisuuden useisiin eri osa-alueisiin joiden tutkimuksessa ja ymmärtämisessä ollaan vasta alkutaipaleella. Tämän havainnon varmasti moni 90-luvun nettisivuhuumassa mukana ollut pystyy allekirjoittamaan.

Muita lehden aiheita ovat esimerkiksi mobiilipalvelut ja eDemokratian tutkimus. Esimerkiksi Tuula Nousiaisen juttu kertoo mielenkiintoisesta mobiilipalveluiden tutkimustyöstä jota tehdään Jyväskylässä:

 • Mobiilisti parempaa arkea (Tuula Nousiainen, tutkija Jyväskylän yliopiston Agora Centerissä)*

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun