Uusin Tiedosta-lehti käsittelee sosiaalista mediaa eri näkökulmista

Perttu Tolvanen

tiedosta_1Uusin numero TIEKEn sidosryhmälehdestä käsittelee pelkästään sosiaalista mediaa. Lehti on luettavissa kokonaisuudessaan TIEKEn verkkosivuilta*.

>> Lue Tiedosta 2/2010*.

Lukemisen arvoinen juttu on etenkin Vilma Luoma-ahon* katsaus sosiaalisen median tutkimukseen, eri kategorioihin ja viimeisimpiin löydöksiin:

  • Sosiaalinen media – mennäkö vai eikö mennä? (Vilma Luoma-aho, yhteisöviestinnän tutkija Jyväskylän yliopistosta)*

Luoma-aho esimerkiksi kiteyttää hienosti sosiaalisen median nykytilanteen:

“Sosiaaliseen mediaan ”menemisestä” on tullut yhtä suuri trendi ja konsultaatioala kuin nettisivujen luomisesta 90-luvulla. Ensivaikutelma vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Saat äänesi kuuluville ilman massiivisia kustannuksia tai pitkiä prosesseja.”

Artikkelissaan Luoma-aho toteaa sosiaalisen median olevan kokonaisuutena painokoneeseen tai internettiin verrattava suuri muutos, mutta jakaa kokonaisuuden useisiin eri osa-alueisiin joiden tutkimuksessa ja ymmärtämisessä ollaan vasta alkutaipaleella. Tämän havainnon varmasti moni 90-luvun nettisivuhuumassa mukana ollut pystyy allekirjoittamaan.

Muita lehden aiheita ovat esimerkiksi mobiilipalvelut ja eDemokratian tutkimus. Esimerkiksi Tuula Nousiaisen juttu kertoo mielenkiintoisesta mobiilipalveluiden tutkimustyöstä jota tehdään Jyväskylässä:

  • Mobiilisti parempaa arkea (Tuula Nousiainen, tutkija Jyväskylän yliopiston Agora Centerissä)*

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Mobiilipalvelut ja -sovellukset, Sosiaalinen media, Tutkimukset

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.