EduFinland kokoaa Suomen oppilaitokset yhteen Second Lifessa

Tuija Aalto

Joukko suomalaisia oppilaitoksia on ottanut ensiaskeleitaan virtuaalisissa oppimisympäristöissä. Second Lifeen perustettu Suomen eOppimiskeskus ry:n EduFinland – saari (SLurl: EduFinland/174/108/29) tarjoaa tilaisuuden tutustua virtuaalimaailmaan ilman suurta alkuinvestointia ja opastetusti.

EduFinlandiin kytkeytyneistä oppilaitoksista ensimmäisten joukossa ovat mukana Vaasan ja Helsingin yliopistot (Kumpulan kampus* ja Opetusteknologiakeskus*ja tiedekirjasto Tritonia), HAMK, Laurea*, TAMK, Pyhäjoen lukio ja SKAF.

Second Lifeen oman saaren on perustanut myös Joensuun yliopisto*. Päijät-Hämeen Eduisland tähtää syksyyn.

Oppilaitokset saavat vuokrata EduFinland-alueelta maata* opetus- ja tutkimustarkoitukseen ja käyttää yhteisiä tiloja. Suomen eOppimiskeskus ry toimii alueen hallinnoimisesta vastuullisena organisaationa ja huolehtii alueen ylläpitoon liittyvästä maksuliikenteestä.

Åbo Akademin informaatiotutkimuksen laitoksella on ollut oma alue Second Life – virtuaalimaailmassa puolitoista vuotta. Kim Holberg luennoi ja toimii tutkijana Åbo Akademissa informaatiotutkimuksen laitoksella ja on opettanut kursseja myös Second Lifessa.

“EduFinlandin tarkoitushan on koota kaikki halukkaat suomalaiset oppilaitokset samalle alueelle tai samaan saaristoon. Näin voimme paremmin oppia toisiltamme eikä kaikkien tarvitse tehdä samoja virheitä yhä uudestaan. Toinen tärkeä asia on verkostoituminen, sekä opettajien että opiskelijoiden välillä, hän sanoo.

“Haluamme myös kutsua kaikki oman saarensa jo lunastaneet samaan saaristoon kanssamme. Saaren siirto onnistuu kätevästi”.

Kim Holmbergin avatar Second Lifessa on Kim Zwiers. Hän kertoi hankkeesta tänään Tuhat sanaa – podcastissa: MP3 14 min 7Mt. Sula Pinta – podcastissa hän on vieraillut tammikuussa 2008* ja heinäkuussa 2007*.

(Kirjoittaja on toinen Sula Pinta – podcastin toimittajista ja on tavattavissa Second Lifessa nimellä Oxygen Rich)

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Ilmiöt, Sosiaalinen media

Tagit: ,

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.