EduFinland kokoaa Suomen oppilaitokset yhteen Second Lifessa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Joukko suomalaisia oppilaitoksia on ottanut ensiaskeleitaan virtuaalisissa oppimisympäristöissä. Second Lifeen perustettu Suomen eOppimiskeskus ry:n EduFinland – saari (SLurl: EduFinland/174/108/29*) tarjoaa tilaisuuden tutustua virtuaalimaailmaan ilman suurta alkuinvestointia ja opastetusti.

EduFinlandiin kytkeytyneistä oppilaitoksista ensimmäisten joukossa ovat mukana Vaasan ja Helsingin yliopistot (Kumpulan kampus* ja Opetusteknologiakeskus*ja tiedekirjasto Tritonia), HAMK, Laurea*, TAMK, Pyhäjoen lukio ja SKAF.

Second Lifeen oman saaren on perustanut myös Joensuun yliopisto*. Päijät-Hämeen Eduisland tähtää syksyyn.

Oppilaitokset saavat vuokrata EduFinland-alueelta maata* opetus- ja tutkimustarkoitukseen ja käyttää yhteisiä tiloja. Suomen eOppimiskeskus ry toimii alueen hallinnoimisesta vastuullisena organisaationa ja huolehtii alueen ylläpitoon liittyvästä maksuliikenteestä.

Åbo Akademin informaatiotutkimuksen laitoksella on ollut oma alue Second Life – virtuaalimaailmassa puolitoista vuotta. Kim Holberg luennoi ja toimii tutkijana Åbo Akademissa informaatiotutkimuksen laitoksella ja on opettanut kursseja myös Second Lifessa.

“EduFinlandin tarkoitushan on koota kaikki halukkaat suomalaiset oppilaitokset samalle alueelle tai samaan saaristoon. Näin voimme paremmin oppia toisiltamme eikä kaikkien tarvitse tehdä samoja virheitä yhä uudestaan. Toinen tärkeä asia on verkostoituminen, sekä opettajien että opiskelijoiden välillä, hän sanoo.

“Haluamme myös kutsua kaikki oman saarensa jo lunastaneet samaan saaristoon kanssamme. Saaren siirto onnistuu kätevästi”.

Kim Holmbergin avatar Second Lifessa on Kim Zwiers. Hän kertoi hankkeesta tänään Tuhat sanaa – podcastissa: MP3 14 min 7Mt*. Sula Pinta – podcastissa hän on vieraillut tammikuussa 2008* ja heinäkuussa 2007*.

(Kirjoittaja on toinen Sula Pinta – podcastin toimittajista ja on tavattavissa Second Lifessa nimellä Oxygen Rich)

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun