Katsaus aktiivisiin digimedia-alan yrityksiin kesällä 2010

Perttu Tolvanen

Artikkelissa tehdään katsaus digimedia-toimialan aktiviisiin yrityksiin perustuen yrityksien työpaikkailmoitteluun ja uusiin, ilmoitettuihin julkaisuihin Vierityspalkin palstoille. Katsaus antaa yhden näkökulman siihen mitkä alan yritykset ovat olleet erityisen touhukkaita viimeisen vuoden aikana.

image

Eniten uusia julkaistuja verkkopalveluita on mainostoimisto Avalonilla, joka on myös rekrytoinut aktiivisesti. Toinen erittäin aktiivinen toimija alalla on ollut suunnittelutoimisto White Sheep, jolle on myös kertynyt huomattava määrä uusien sivustojen julkaisuja viime aikoina. Kolmas paljon uusia palveluita Vierityspalkin listalle ilmoittanut toimisto on verkkopalveluiden suunnittelua ja toteutusta tarjoava Endero. Näiden lisäksi rekrytointiaktiivisuudessa omaan luokkaansa pääsee Digia, joka on hakenut Vierityspalkin listan kautta niin mobiilisovelluksien kehittäjiä kuin portaaliratkaisujen osaajia.

Katsaus etenee aakkosjärjestyksessä:

image

!noob on ollut aktiivinen työpaikkarintamalla, ja ollut mukana myös monien näyttävien verkkopalveluiden tekemisessä. !noob on kerännyt myös mainetta ja kunniaa kilpailuissa, ja monella alueella vakiinnuttanut asemansa yhtenä keskeisenä digimedian tuotantotoimistona Suomessa.

image

Academic Work on ehdottomasti yksi aktiivisimpia alan rekrytointitoimistoja, joka on viimeisen vuoden aikana hakenut web-alan osaajia säännöllisesti.

image

Activeark on rekrytoinut aktiivisesti viimeisen vuoden aikana, ja onnistunut muillakin rintamilla kehittämään mainettaan ja tunnettuuttaan.

image

Ambientia on jatkanut kasvuaan ja rekrytoinut aktiivisesti. Ambientian palvelutarjonta tosin on laajentunut intranet-ratkaisuiden puolelle aktiivisemmin kuin web-kehitykseen.

image

Avalon on rekrytoinut aktiivisesti, ja julkaissut viimeisen vuoden aikana huikean määrän uusia verkkopalveluita.

image

Barabra on rekrytoinut aktiivisesti erityisesti flash-kehittäjiä.

image

Barona on kunnostautunut aktiivisena web-alan rekrytointifirmana.

image

Ch5 Finland Oy on julkaissut paljon verkkopalveluita, jotka on toteutettu heidän Navigo-julkaisujärjestelmällään.

image

Crasman on julkaissut tasaisesti uusia verkkopalveluita, ja myös rekrytoinut uutta osaamista.

image

Digialle on kertynyt nopeasti huima lista avoimista työpaikoista, jotka kattavat mobiiliosaamista, portaaliosaamista ja käyttökokemussuunnittelua. Etenkin mobiiliosaamisen rekrytoinnissa näkyy vahvasti Nokian iso osuus Digian toiminnassa. Viime aikoina myös käyttökokemussuunnittelun rooli on kasvanut rekrytointivaatimuksissa.

image

Elisa toimii esimerkkinä asiakasorganisaatiosta, jolla on myös omaa web-kehitysosaamista, ja joka myös aktiivisesti rekrytoi uusia tekijöitä.

image

Endero Oy on hakenut aktiivisesti uusia osaajia ja myös julkaissut huomattavan määrän verkkopalveluita. Teknisten alustojen osalta Endero on vahvasti keskittynyt SharePoint-järjestelmään, ja on myös toimittanut useita laajoja, julkisia verkkopalveluita SharePointin päälle.

image

Exove on rekrytoinut ahkerasti, ja julkaissut erityisesti Drupal-alustalle tehtyjä verkkopalveluita.

image

Fonecta Oy on aktiivisesti kehittänyt palveluitaan, ja hakenut uutta osaamista. Fonecta on rekrytointien ja uusien palveluiden myötä onnistunut myös luomaan uudenlaisia aluevaltauksia.

image

Into-Digital on ilmoittanut uusiin julkaisuihin useita tekemiään verkkopalveluita. Into-Digitalin aktiivisuus myös selittyy mielenkiintoisella erikoistumisella. Into-Digital on omien sanojensa mukaan “mainostoimistojen digitoimisto”.

image

Ideakone Oy on rekrytoinut tasaisesti lisävoimaa Kotisivukone- ja Moogo-palveluidensa toteutukseen.

Innofactor on rekrytoinut todella voimakkaasti ja hakenut erityisesti web-osaamista. Innofactor on voittanut useita web-kehitykseen liittyviä valtionhallinnon hankkeita viime aikoina. Viimeisimpänä voittonaan kansalaisen asiointitilin toteutus.

image

Koodiviidakko on julkaissut laajan joukon tekemiään verkkopalveluita.

image

N2 on rekrytoinut joukkoihinsa uutta voimaa ahkerasti pitkin vuotta.

image

Naviatech on toteuttanut huomattavan määrän uusia verkkopalveluita, ja myös hakenut useita uusia avainpelaajia joukkoihinsa.

image

Nokia on hakenut etenkin web-kehityksensä johtoon henkilöitä.

image

Poutapilvi on hakenut aktiivisesti tekijöitä ja myös julkaissut joukon uusia verkkopalveluita. Poutapilven oma julkaisujärjestelmätuote P4 myös vaikuttaa porskuttavan vahvasti.

image

Really Helsinki on hakenut web-kehittäjiä ja julkaissut uusia verkkopalveluita.

image

Sanoma Magazines Finland on mediatalojen yksiköistä lähtenyt ainakin työpaikkailmoitusten perusteella nopeaan kasvuun. Muut Sanomien yksiköt (esim. Sanoma Digital) ovat olleetkin viime aikoina kovin hiljaisia.

image

Saranen Consulting kuuluu it-rekrytoijiin jotka hakevat säännöllisesti myös web-alan osaajia.

image

Sininen Meteoriitti on panostanut rekrytointiin ja hakenut erityisesti SharePoint-osaajia useilla kampanjoilla, joihin on liittynyt myös mainostamista Vierityspalkissa.

image

Skandaali erottuu mainostoimistokentältä aktiivisena verkkopalveluiden kehittäjänä ja myös teknisempien osaajien rekrytoijana.

image

Snoobin kasvu ja kansainvälistyminen näkyy rekryilmoittelussa.

image

Soprano Brain Alliance on rekrytoinut erityisesti php-kehittäjiä aktiivisesti, ja myös toteuttanut mm. Drupal-verkkosivustoja.

image

YLE on mediayhtiöistä ollut ehdottomasti aktiivisin viime aikoina niin uudistuksien kuin rekrytointien osalta. Erityisesti YLE on panostanut sosiaalisen median osaamiseen ja palveluiden hyödyntämiseen.

image

Viidakkorumpu on ollut mukana toteuttamassa merkittävää määrää uusia verkkopalveluita.

image

White Sheep on aktiivinen rekrytoija ja erittäin aktiivinen kampanjasivustojen ja verkkosivustouudistuksien toteuttaja.

image

Wunderman on hakenut uusia osaajia erittäin aktiivisesti. Oma sivusto on tosin retrosti telakalla, mutta ehkä uudet rekryt laittavat sitten tämänkin kauneusvirheen kuntoon.

Unohtuiko joku alalla aktiivinen firma listalta? Korjaa vääryys kommenteissa tai lähettämällä palautetta lomakkeen avulla toimitukselle.

PS. Muistathan, että Vierityspalkin Avoimet työpaikat –lista ja Uudet julkaisut –lista ovat ilmaisia palstoja ja ilmoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä. Kannattaa ilmoittaa oman firman avoimet duunit ja uudet julkaisut listalle mukaan!

[Päivitys 6.7.2010: Innofactor lisätty listalle, koska puuttui epähuomiossa alkuperäisestä.]