Vincit osti itsensä WordPress-markkinaan

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 7 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

Vincit on tehnyt verkkopalveluita, jopa WordPress-sivustoja, aiemminkin, mutta lähinnä räätälitalona maineensa hankkinut firma ei ole koskaan ollut mikään erityisen “web-firma”. Tämä voi olla nyt muuttumassa, kun Vincit osti Solid Anglen, joka on ollut Vierityspalkin WordPress-hakemistossa alusta saakka.

Solid Anglen kaappaus ei tosin ole Vincitille kovin valtava yrityskauppa, koska Solid Angle ei kovin suuri tekijä alalla vielä ollut. Vierityspalkin WordPress-hakemistossa Solid Angle on ollut alle puolen miljoonan euron luokassa, eikä kokonaisliikevaihtokaan ole toimistolla ollut missään vaiheessa puolen miljoonan rajaa suurempi (viimeisin julkinen tieto vuodelta 2015). Kun emoyhtiö tekee kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoa, niin puolen miljoonan euron tiimi ei vielä ole kovin suuri osa-alue.

Solid Anglehan yritysjärjesteli jo aiemmin, kun yritys siirtyi osaksi Monami Agencya. Ilmeisesti tuo kuvio ei ollut erityisen onnistunut, kun siirtymä Vincitille tehtiin vain kaksi vuotta edellisestä yritysjärjestelystä. Nyt Solid Angle kuitenkin sulautuu täysin Vincittiin eikä jää erilliseksi yksiköksi.

Solid Anglesta kaksi vuotta sitten kirjoitettu esittelyjuttu tässä blogissa profiloi toimiston isompiensa haastajaksi, ja nyt voinee todeta, että Solid Angle jäi tuohon haastajan asemaan, päätyen isompansa syömäksi. Noh, järjestely voi olla kaikkien osapuolten kannalta aidosti onnistunutkin, ja asia selvinnee lopullisesti vasta myöhemmin. Vincitin kannalta WordPress-tiimin hankinta lienee joka tapauksessa hyvä siirto.

Vierityspalkki kyseli Vincitin Development-puolesta vastaavalta Mikko Kuituselta kommentteja liittyen tähän yritysjärjestelyyn.

1) Mikä sai teidät kiinnostumaan WordPress-firmoista, ja olitteko jo pidempään hakeneet yritysoston kautta nimenomaan WP-osaajia?

“Vincitin tavoitteena on, että meillä on aina huomenna tyytyväisemmät asiakkaat ja tyytyväisemmät työntekijät kuin tänään. Lähdimmekin kehittämään WP-osaamista asiakkaidemme toiveesta, koska haluamme palvella heitä kokonaisvaltaisemmin. Solid Anglen kanssa teimme ensin normaalia yritysten välistä yhteistyötä, mutta kulttuurimatchin ja korkean osaamistason varmistuttua ajatus yritysostosta kypsyi lopulta melko nopeasti.”

2) Oletan, että Solid Angle sulautuu täysin Vincittiin. Mistä Vincitin olemassa olevasta osaamisesta näette olevan eniten hyötyä uudelle WordPress-tiimille?

“Oletuksesi osuu oikeaan. Solid Anglen jengi toimii kiinteänä osana muuta Vincitiä. Meillä on tehty verkkopalveluita asiakkaille hyödyntäen mm. WordPressiä ennenkin Solid Anglea, joten kyseessä ei ole hyppy tuntemattomaan. Jatkossa tämä tekeminen ja sen kehittäminen kuuluu Solid Anglen nokkakaksikko Vilpun ja Nikin tontille. He saavat tukea muulta Vincitin porukalta mm. palvelumuotoilun ja käyttökokemussuunnittelun osalta.”

3) Vincit on aiemmin esiintynyt julkisuudessa varsin teknologia-agnostisena sekatavarakauppana. Voiko tästä kohtuullisen teknologiavetoisesta yritysostosta päätellä, että tämä suunta olisi muuttumassa?

“Ei varsinaisesti. Olemme aina pyrkineet hyödyntämään parhaan lisäarvon mahdollistavia työkaluja sekä teknologioita ja tämä tulee olemaan näin myös jatkossa. Tulemme luonnollisesti panostamaan WordPress -kehitykseen ja tähtäämme maan johtavaksi putiikiksi sillä saralla. Mutta se ei tarkoita, että kaikille asiakkaille ängetään väkisin WP-toteutuksia, vaikka niiden avulla ei saataisi parasta lopputulemaa aikaiseksi.”

4) Miten merkittävä on verkkopalveluiden suunnittelu ja toteutus -liiketoiminta Vincitille? Onko sen merkitys kasvamassa vai onko kyse vain ison IT-talon yhdestä sektorista muiden joukossa?

“Merkitys on ehdottomasti kasvamassa. Toimivien ja tarkoituksenmukaisten verkkopalveluiden toteutus tulee Vincitillä kiinteäksi osaksi palveluportfoliota ja siten asiakkaat saavat meiltä laajempaa sekä parempaa palvelua. Emme luonnollisesti ole keskittymässä pelkästään verkkopalveluihin, mutta odotan niiltä erittäin positiivista kehitystä.”

Solid Anglen profiili Vierityspalkin WordPress-hakemistossa päivittyy yrityskaupan myötä Vincit-profiiliksi.

PS. Solid Anglen taloustiedot Asiakastiedon saitilla (huom. nimi muutettu Keulahahmot Oy:ksi jo).

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun