Agenda Helsinki yhdistyi rovaniemeläisen Sohovan kanssa

Artikkeli

Helsinkiläinen WordPress-digitoimisto Agenda Helsinki fuusioituu Rovaniemellä sijaitsevan Sohovan kanssa. Uusi toimisto jatkaa Sohovan nimellä, nousten näin selvästi isompaan sarjaan kuin missä Agenda Helsinki on aiemmin toiminut. Agenda Helsinkihän liittyi Vierityspalkin Toimistot-hakemistoon vuonna 2020.

Sohova itsessään on varsin tuore yritys, joka on kasvanut nyt parin vuoden aikana jo kahdella yrityskaupalla. Ensimmäisenä ostokohteena oli Focus Flow, joka on ollut ainakin Pohjois-Suomessa varsin tunnettu pieni digitoimisto. Focus Flow on julkaissut toteutuksiaan myös Vierityspalkin Julkaisut-palstalle ja toimistoa on käsitelty muun muassa SilverStripe-tekijöitä kartoittaneessa artikkelissa.

Nyt Agendan oston myötä nousee Sohovan tämän vuoden liikevaihto toimiston omien arvioiden mukaan reilusti yli miljoonaan euroon, jopa 1,5 miljoonan euron luokkaan. Tämä on tosin vasta toimiston oma arvio, mutta Vierityspalkin saamien tietojen mukaan ainakin yli miljoonan euron liikevaihtoa voi pitää realistisena.

Sohova ottaa Agendan paikan Vierityspalkin Toimistot-hakemistossa ja nousee samalla isompaan, yli 500 000 euron, WordPress-tekemisen kategoriaan. Agendan palvelutarjontaa Sohova laajentaa selvästi, tuoden muun muassa markkinointiosaamista ja hieman laajempaa teknologiaosaamista. Sohovalle taas Agenda tuo erityisesti WordPress-osaamista ja kykyä myös isompien WordPress-kokonaisuuksien rakentamiseen.

Agendahan on jo aiemmin nostanut omaa projektikokoluokkaansa kohti 30 000 – 60 000 euron sarjaa, jopa tehden ajoittain yli 60 000 euron projekteja.

Uusi toimisto on maantieteellisenä yhdistelmänä melko uniikki, koska yleensä toimistot pyrkivät toimimaan jollakin melko rajatulla maantieteellisellä alueella. Toki joillakin etelän toimistoilla on pieniä toimistoja esimerkiksi Oulussa, mutta tämäntyyppinen Helsinki-Rovaniemi-yhdistelmä on varmasti aika ainutlaatuinen.

Ainakaan kovin paljon päällekkäistä markkina-aluetta näillä toimistoilla tuskin on, joten kyse voi olla varsin hyvin toisiaan täydentävästä yhdistelmästä.

Vierityspalkin kysymyksiin vastasi Sohovan luova johtaja Anssi Kokkonen. Anssi Kokkonen toimi aiemmin Agenda Helsingin toimitusjohtajana.

Kysymys: Sohova ei liene tuttu useimmille lukijoille, joten kerrotko aluksi millaisen toimiston kanssa olette yhdistymässä?

Sohova on melko tuore tulokas kentällä – yhtiö on perustettu 2019 välittämään lappilaisten koodaajien osaamista etelään. Toiminta lähti nopeaan kasvuun ja loikkasi uudelle tasolle kun Sohova osti rovaniemeläisen mainostoimiston Focus Flow liiketoiminnan viime keväänä 2021. Tässä yhteydessä yhtiölle siirtyi sekä työntekijöitä että asiakkuuksia pitkältä ajalta. Agenda Helsingin osto vuodenvaihteessa oli jo toinen yrityskauppa vuoden sisään. Kasvu on siis ollut kovaa. Nyt strategiaan kuuluu yrityskauppojen sulattelu ja toimintojen vakiinnuttaminen. Keskitytään kannattavuuteen ja asiakastyytyväisyyteen.

Kysymys: Mikä sai Agendan harkitsemaan yrityksen myyntiä osaksi isompaa kokonaisuutta?

Valmius ja kiinnostus jonkinlaiseen yritysjärjestelyyn oli kypsynyt Agendassa jo jonkin aikaa, kun toiminta oli tietyllä tapaa vakiintunut ja kiinnostusta uusiin avauksiin oli. Kauppa haluttiin alusta asti toteuttaa osakevaihtona, koska tavoitteena oli alusta asti aito fuusio yritysten välillä. Päätös jatkaa nykyisen Sohovan brändin alla tehtiin neuvottelujen aikana, hyvin perustelluista syistä: Sohova on nopeasti tehnyt itsensä varsin tunnetuksi Lapissa, missä paikallisuutta arvostetaan vahvasti. Tämä painoi vaakakupin Sohovan nimellä jatkamisen puolelle.

Kysymys: Irtautuuko yritysjärjestelyn yhteydessä Agendan omistajia vai jatkavatko Agendan omistajat myös Sohovan omistajina?

Agendan omistajat jatkavat Sohovan omistajina ja työntekijöinä. Kaikilla omistajilla on vahva jaettu motivaatio kehittää yritystä eteenpäin aktiivisesti.

Kysymys: Miksi juuri Sohova, olitteko tehneet yhteistyötä aiemmin Sohovan kanssa?

Alun perin linkki yritysten välille on syntynyt vapaa-ajalla: Jälkeenpäin ajatellen idea yhteistyöstä on varmaankin jäänyt takaraivoon syysvaelluksella Lapissa. Joitakin yhteistyön ensiaskeleita oli jo kuitenkin otettu ennen varsinaista ideaa tai ehdotusta yhdistymisestä. Keskustelut etenivätkin avaamisen jälkeen hyvällä vauhdilla. Molemmin puolin havaittiin nopeasti, että siinä missä perustekeminen on vahvasti samankaltaista ja yhteensopivaa, täydensivät osapuolten painotukset ja erikoisosaaminen hienosti toisiaan.

Kysymys: Minkälaista uutta osaamista Sohova tuo mukanaan? Mitä kaikkea uutta teette jatkossa WordPressin lisäksi?

Sohovalla on laajempi kehittäjätiimi, ja asiakkuuksissa on mukana Agendan porukalle uusiakin alustoja ja frameworkkeja. Lisäksi Sohovalla on erillinen tiimi tarjoamaan markkinointipalveluita, mikä täydentää kattausta erityisesti yrityspuolen verkkosivu- ja verkkokauppa-asiakkaille loistavasti. Lisäksi – ehkä kiinnostavimpana – Sohovalla on yrityskonsultointiin keskittyneitä senioritason asiantuntijoita, jotka tuovat yhtälöön vahvan liiketoiminnan kehittämisen ajattelun ja osaamisen. Kaiken kaikkiaan palveluvalikoima on siis paljon suurempi ja lähestymistapa asiakkuuksiin kokonaisvaltaisempi.

Kysymys: Mihin markkinoihin uusi toimisto keskittyy – olette kuitenkin varsin kaukana toisistanne fyysisesti?

Toimistojen väliin markkina-alueeksi jää luontevasti miltei koko Suomi. Fyysisen sijainnin merkitys on vähentynyt dramaattisesti viimeisen kahden vuoden aikana ja etätyöstä on tullut normi. Oikeastaan jo ennenkin koronavirusta saattoi kulua pitkiä aikoja, ilman että joitakin asiakkaita tavattiin fyysisesti vaikka toimistot saattoivat sijaita kilometrin sisällä toisistaan. Kaiken tämän keskellä uusien työkavereiden saaminen pohjoisesta on tuntunut täysin normaalilta ja luontevalta, eikä tarvetta toiminnan rajaamiseen jollekin maantieteelliselle alueelle tunnu olevan. Yhteiset virkistyspäivät Lapissa ovat kyllä suunnitteilla, kunhan kulkutauti helpottaa.

Kysymys: Kuinka monta ohjelmistokehittäjää Sohovassa on nyt? Mitä muita rooleja teillä on?

Ohjelmistokehittäjiä on tällä hetkellä 13, eli noin puolet koko tiimistä. Muut sohovalaiset työskentelevät myynnin, markkinoinnin, designin, projektihallinnan ja johdon konsultoinnin tehtävissä.

Kysymys: Mitä asioita näette vahvuuksinanne digitoimistona ja WordPress-tekijänä?

Sohovan tarkoitus on positioitua kokonaisvaltaiseksi digitaalisen liiketoiminnan kumppaniksi. Ydin on vahvassa senioritason osaamisessa: Tiimissä on useampi kokenut liikkeenjohdon konsultointiin keskittynyt asiantuntija. Tekniseltä kannalta uudessa kokoonpanossa on valtavasti kokemusta mm. integraatioista, verkkokaupasta ja räätälöidystä sovelluskehityksestä. Kokonaiskuvaa täydentävät markkinoinnin ja suunnittelun palvelut.

Projekti- ja toimeksiantopohjaisen toiminnan lisäksi pystymme myös tarjoamaan asiantuntijoita asiakkaan tueksi jatkuvilla sopimuksilla jopa täyspäiväisesti.

Kysymys: Minkä kokoisiin projekteihin katsotte olevanne parhaiten sopivia?

30 000 – 60 000 euron mittakaava lienee meille tällä hetkellä luontevin. Sille välille mahtuu tyypillisiä verkkosivuprojekteja, mobiilikehitystä, suunnittelua, testausta ja laajempia verkkopalvelukokonaisuuksia. Toki suurin osa tekemisestämme on tälläkin hetkellä muuta kuin projekteja, eli pääosin jatkuvia asiakkuuksia ja ylläpitoa.

Kysymys: Teettekö muutakin kuin verkkosivustoja, esimerkiksi räätälöityjä web-sovelluksia?

Erilaisten teknologioiden kirjo on melko laaja. Teemme tietysti paljon WordPress & WooCommerce –toteutuksia ja niihin liittyviä rest-API-integraatioita. Lisäksi meillä on käynnissä myös mm. hybridimobiilikehitystä (React & Flutter), räätälöityjä web-sovelluksia (Node), joista esimerkkeinä nostettakoon perusteollisuuden alalla toimivan asiakkaan tilaussovellus sekä kaivosalalle kehitettävä suunnittelutyökalu. Lisäksi käynnissä on ainakin Magento-, Silverstripe-, Drupal-, Prestashop ja Laravel-projekteja.

>> Agenda Helsinki Toimistot-hakemistossa (profiili vaihtuu Sohovaksi lähipäivinä)

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 900 tilaajaa).

Digitoimistot Vierityspalkissa – viimeisimpiä juttuja:

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun