Drupal-jengi Savon sydänmailta: Brave Digital

Perttu Tolvanen

Drupal-toimistojen markkina on ollut viime vuodet varsin staattinen, etenkin verrattuna WordPress-kenttään. Isojen Drupal-kissojen takana on kuitenkin moni toimisto sitkeästi takonut sivustoja myös Drupalilla. Nyt näistä haastajasarjan toimistoista Vierityspalkin kriteerit onnistui täyttämään Brave Digital.

Brave on myös ensimmäinen toimisto Itä-Suomesta Vierityspalkin hakemistossa. Braven pääpaikkoja ovat Kuopio ja Iisalmi. Yhtiön kolmas toimipaikka on Espoossa. Toimisto työllistää tällä hetkellä 24 web-osaajaa.

Braven viimeisin kirjattu liikevaihto on noin 1,1 miljoonaa euroa (2016), joten aivan pienestä toimistosta ei ole kysymys. Braven kasvu on parin viime vuoden aikana ollut huomattavaa, ja on jatkunut myös vuonna 2017. Kasvua on tosin selvästi tehty kannattavuuden ehdoilla, joten siinäkin mielessä luokittelu haastajaksi on kuvaava. Firman nimikin lienee monille tuntematon, mitä tosin selittää vuoden 2013 nimenvaihdos, jolloin Brave Digital -nimi on otettu käyttöön (aiemmin “IT-Systems Finland Oy”).

Brave sijoittuu Drupal-tekemisessä suoraan luokkaan 300 000 – 500 000 euroa. Referenssien perusteella Bravea voikin lähestyä myös vähän isompien projektien kanssa. Hakemiston muihin Drupal-firmoihin verrattuna Brave on tosin vielä selkeästi haastaja, niin kokoluokan kuin referenssiensä perusteella.

Yhteisön toimintaan Brave ei juurikaan ole osallistunut, eikä ole myöskään julkaissut tekemiään koodipalasia. Referenssivalikoima on kuitenkin varsin monipuolinen, ja joukossa on myös vaativia integraatioita sisältäneitä palveluita.

Vierityspalkin kysymyksiin vastasivat Pasi Lappalainen ja Mika Huttunen.

1) Toimistonne tähänastinen tarina?

“Brave Digital on Iisalmesta lähtöisin oleva, 10 vuotta täyttänyt verkkosivustoja ja -palveluja toteuttava yritys. Olemme kasvaneet pienestä Savolaisesta digiporukasta jo yli 20 henkiseksi toimistoksi.”

2) Mikä sai teidät ryhtymään Drupal-toimistoksi?

“Kokeilimme useita järjestelmiä ja Drupalin ylläpidettävyys, muunneltavuus sekä tietoturva teki vaikutuksen. Drupalin avulla on mahdollista kehittää perinteisempien verkkosivustojen lisäksi niin monenlaisia eri palveluja, että otimme sen meidän pääalustaksi.”

3) Mitkä asiat näette vahvuuksinanne Drupal-toimistona?

“Monipuolinen osaaminen (ohjelmisto, markkinointi, analytiikka). Toimitamme mitattavia ratkaisuja asiakkaillemme ja pääpainona meillä onkin toiminnassamme, että otamme palvelun kehityksessä, alussa ja jatkossa, huomioon analytiikasta saatavat tulokset ja johtopäätelmät.”

4) Minkäkokoisiin projekteihin katsotte olevanne kaikkein sopivimpia?

“Toteutamme yleensä projekteja hintavälillä 20 000 € – 100 000 € ja ajallisesti ne ovat yleensä 2-6 kuukautta pitkiä.”

5) Oletteko osallistuneet jotenkin Drupal-yhteisön toimintaan tai kehittäneet esimerkiksi omia moduuleita?

“Olemme toteuttaneet räätälöityjä moduuleja projektien vaatimusten mukaisesti. Esimerkkeinä toteutetuista moduuleista ovat verkkokauppa, tuotekonfiguraattori ja erikoistoiminnallisuuksia vaativat sisältönäkymät (kuten Google Maps API ja Google Location API integraatiot).”

6) Millaista ylläpitoa ja jatkuvaa kehityspalvelua tarjoatte asiakkaillenne?

“Tarjoamme asiakkaillemme avaimet käteen Drupal-ylläpitoa, joka sisältää päivitykset ja ylläpidon. Hintahaarukkana on ollut 149-349 € / kk. Lisäksi tarjoamme jatkuvan kehittymisen mallia, jossa asiakkaan kanssa kehitetään verkkopalvelua jatkuvana projektina. Toimintamallissa pidetään verkkosivuston kehityspalaveri vähintään kerran kuukaudessa.”

7) Mikä on suosittelemanne hosting-ratkaisu Drupal-sivustoille?

“Drupal-sivuston hosting Google Cloud -ympäristössä kuuluu ylläpitopakettiimme, mikä on yleisin ratkaisu.”

8) Mistä referenssiprojektista olette olleet viime aikoina erityisen ylpeä?

“Lumoava verkkokauppa: Lumoava tuo yhteen suomalaisen muotoilun ja koruvalmistuksen. Maamme huippusuunnittelijoiden toteuttama design sai arvoisensa verkkokaupan Brave Digitalin, AD Kiivin ja Lumoavan korubrändin yhteistyön tuloksena. Verkkokauppatoiminnallisuudet rakennettiin suoraan verkkosivuston sisälle, ERP-rajapintoja hyödyntäen.”

Muutamia Braven referenssejä Julkaisut-palstalta:

Espoo Metro Areena

Tekijä: Brave Digital Oy
Tärkein teknologia: Drupal
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

“Espoon moderni ja viihtyisä monitoimiareena Metro Areena sai arvoisensa digitaalisen ilmeen verkkosivujen Drupal-kehityshankkeessa. Hankkeen alussa ideoitiin sivuston yleisilmettä ja värimaailmaa, sekä haettiin tapoja, joilla Metro Areenan tilatarjontaa ja tapahtumia saataisiin hyvin esille verkkopalvelussa.”

Avaa sivusto

Lumoava

Tekijä: Brave Digital Oy
Tärkein teknologia: Drupal
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Verkkokauppa

 

“Kehitettiin näyttävästi korumallit esittelevä ja visuaalisesti kaunis verkkopalvelu, jossa verkkokauppatoiminnallisuudet rakennettiin suoraan verkkosivuston sisälle. Kaikki sivuston kuvat ja tuotetiedot haetaan ERP:stä samoin kuin kaikki verkkotilaukset välitetään suoraan toiminnanohjausjärjestelmään rajapinnan kautta. Näin toteutettiin suoraviivaisella mallilla verkkokauppa ilman tarvetta erilliselle verkkokauppa-alustalle.”

Avaa sivusto

OPR-Vakuus

Tekijä: Brave Digital Oy
Tärkein teknologia: Drupal
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

“OPR-Vakuus uudisti viisi verkkosivustoa käyttökokemukseltaan korkealaatuiseksi, mobiiliresponsiiviseksi ja hakukoneoptimoiduksi Drupal-kehityshankkeessa Brave Digitalin kanssa. Digitaalisten palveluiden kehityshankkeessa uudistettiin samalla koko lainanhakuprosessi.”

Avaa sivusto

Antti-teollisuus

Tekijä: Brave Digital Oy
Tärkein teknologia: Drupal
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

“Verkkosivuston uudistus aloitettiin Antti-Teollisuuden vanhojen kotisivujen haasteiden listaamisella, analytiikkaan perehtymisellä, sekä kilpailijakentän kartoituksella. Analyysissa tunnistettiin niin hyvät kuin huonotkin puolet vanhassa sivustossa, mikä tarjosi toimivan pohjan verkkosisältöjen ja palvelun toimintojen suunnitteluun. Verkkosivusto uudistettiin täysin Drupal-kehityshankkeessa, jonka tuloksena yrityksen sivusto tarjoaa Antti-Teollisuuden asiakkaille ympäri maailman korkealaatuisen käyttäjäkokemuksen tukien Antti-Teollisuuden liiketoiminnan kasvua.”

Avaa sivusto

>> Braven profiili Vierityspalkin Toimistot-hakemistossa

Aiheet: Digitoimistot

Tagit: , , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.