Sivututka kertoo koronavuoden käänteistään

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 3 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

Pieni oululainen digitoimisto Sivututka avaa blogissaan vuoden 2020 tapahtumia ja yrittäjien tuntemuksia. Keväällä tilanne oli näyttänyt Sivututkallakin pahalta, mutta syksyä kohden projektitilanne oli parantunut jo merkittävästi. Loppujen lopuksi Sivututka päätyi jopa rekrytoimaan kaksi kehittäjää syyskaudella ja näin tuplaamaan oman kokonsa.

”Keväällä erityisesti yksityisen sektorin investoinnit menivät ymmärrettävästi jäihin, kun yritykset keskittyivät lähinnä säästämiseen ja selviytymiseen. Tämä näkyi meilläkin uusien projektien myynnin tukahtumisena pitkälle kesään. Maailmanlopun tunnelmissa eivät vähemmän yllättäen verkkosivutkaan käyneet kaupaksi.

Työn alla olleissa verkkosivuprojekteissa ja jatkokehitystöissä riitti kuitenkin sen verran hommaa, ettei meillä tarvinnut tarttua esimerkiksi yrityksille jaettaviin koronatukiin tai ikävämpiin toimenpiteisiin.

Syksyllä kysynnän taas piristyttyä saimme buukattua kalenterit sopivilla projekteilla kuukausiksi eteenpäin. Arvatenkin verkkopalvelujen uudistuksia oli lykätty pahimman korona-ajan yli, jonka jälkeen kysyntä piikkasi.”

>> Lue artikkeli: Pienen digitoimiston koronavuosi 2020

Kovin samantyyppistä tarinaa ovat kertoneet monet muutkin alan toimistot. Esimerkiksi Digitoimisto Dude päätyi lomauttamaan tekijöitä hetkeksi, mutta heilläkin tilanne kääntyi hyvin toisenlaiseksi nopeasti. Digitoimisto iasylla kevät oli mennyt normaalisti, mutta kesän jälkeen oli pieni hiljainen jakso. Heilläkin tilanne korjaantui syksyn edetessä.

Muutama alan toimisto on myös kommentoinut luottamuksellisesti, että eivät julkisesti mielellään kertoisi edes kuinka hyvä vuosi on ollut taloudellisesta näkökulmasta. Täten koko kuva alan toimistojen vuoristoradoista piirtynee vasta kun vuoden 2020 tilinpäätökset alkavat saapua rekistereihin tämän vuoden aikana.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 800 tilaajaa).

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun