Sivututka kertoo koronavuoden käänteistään

Perttu Tolvanen

Pieni oululainen digitoimisto Sivututka avaa blogissaan vuoden 2020 tapahtumia ja yrittäjien tuntemuksia. Keväällä tilanne oli näyttänyt Sivututkallakin pahalta, mutta syksyä kohden projektitilanne oli parantunut jo merkittävästi. Loppujen lopuksi Sivututka päätyi jopa rekrytoimaan kaksi kehittäjää syyskaudella ja näin tuplaamaan oman kokonsa.

”Keväällä erityisesti yksityisen sektorin investoinnit menivät ymmärrettävästi jäihin, kun yritykset keskittyivät lähinnä säästämiseen ja selviytymiseen. Tämä näkyi meilläkin uusien projektien myynnin tukahtumisena pitkälle kesään. Maailmanlopun tunnelmissa eivät vähemmän yllättäen verkkosivutkaan käyneet kaupaksi.

Työn alla olleissa verkkosivuprojekteissa ja jatkokehitystöissä riitti kuitenkin sen verran hommaa, ettei meillä tarvinnut tarttua esimerkiksi yrityksille jaettaviin koronatukiin tai ikävämpiin toimenpiteisiin.

Syksyllä kysynnän taas piristyttyä saimme buukattua kalenterit sopivilla projekteilla kuukausiksi eteenpäin. Arvatenkin verkkopalvelujen uudistuksia oli lykätty pahimman korona-ajan yli, jonka jälkeen kysyntä piikkasi.”

>> Lue artikkeli: Pienen digitoimiston koronavuosi 2020

Kovin samantyyppistä tarinaa ovat kertoneet monet muutkin alan toimistot. Esimerkiksi Digitoimisto Dude päätyi lomauttamaan tekijöitä hetkeksi, mutta heilläkin tilanne kääntyi hyvin toisenlaiseksi nopeasti. Digitoimisto iasylla kevät oli mennyt normaalisti, mutta kesän jälkeen oli pieni hiljainen jakso. Heilläkin tilanne korjaantui syksyn edetessä.

Muutama alan toimisto on myös kommentoinut luottamuksellisesti, että eivät julkisesti mielellään kertoisi edes kuinka hyvä vuosi on ollut taloudellisesta näkökulmasta. Täten koko kuva alan toimistojen vuoristoradoista piirtynee vasta kun vuoden 2020 tilinpäätökset alkavat saapua rekistereihin tämän vuoden aikana.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 800 tilaajaa).

Aiheet: Digitoimistot

Tagit: , , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.