Pixels perusti uuden yhtiön firman taustalle

Perttu Tolvanen

WordPress-digitoimistojen haastajasarjaan kuuluva Pixels järjesteli aiemmin tänä vuonna yrityksensä omistus- ja yhtiörakennetta uusiksi. Käytännössä Pixels loi uuden yhtiön, joka jatkaa vanhan brändin toimintaa.

Täten voinee todeta, että kun Pixels oli jo aiemmin hakemistossa mukana “nälkäisenä haastajana”, niin tämä varoitus pätee edelleen. Joten vaikka tiimi on sama ja referenssit pysyvät saman brändin nimissä, niin taustalla oleva yhtiö on aivan uusi.

Aiemminhan Pixels toimi yhdessä Booncon-yhtiön kanssa, ja esimerkiksi toimitusjohtaja oli sama henkilö. Nyt haluttiin tehdä selkeä pesäero tähän aiempaan brändiin. Antero Muranen kommentoi Vierityspalkille:

“Näimme selkeän tarpeen uudistaa itseämme sekä rakenteen että nimen ja visuaalisen identiteetin suhteen. Uudistusta vauhditti sisäinen keskustelumme, jota kävimme vuodenvaihteessa läpi. Pohdimme yrityksemme fokusta ja sitä mihin haluamme tulevina vuosina keskittyä ja panostaa. Näimme mahdollisuuden brändätä itsemme uudelleen, kuitenkin vanhaan nimeen ja tunnettuuteen nojaten.”

Uudistuksen yhteydessä otettiin myös työntekijät osakkaiksi:

“Kaikki työntekijämme (6 kpl, johto mukaanlukien) ovat mukana omistajina ja booncon oy omistaa yhden työntekijän kokoisen palan yhtiöstä. boonconin Lukas toimii edelleen neuvonantajan roolissa, mutta johto ja hallitus on muovautunut uuden yrityksen myötä uuteen kokoonpanoon.”

Tässä yhtiön “nollauksessa” myös tiimin kokoonpano hieman pieneni:

“Tiimin kokoonpano on pitkälti sama kuin ennen, mutta määrä on keventynyt muutaman henkilön verran. Kaikille yrittäjähenkinen tekeminen ei sovi, ja osa näki tämän hyvänä mahdollisuutena kokeilla jotain muuta. Yksi lähti unelmiensa perään maailmalle ja autoimme porukalla häntä löytämään uuden työn. Toinen jätti toimistomaailman taakseen ja keskittyi tuotesuunnitteluun.”

>> Pixelsin referenssit Toimistot-hakemistossa

Muut Vierityspalkin Toimistot-hakemiston pienimmässä (100 000 – 300 000 euron WordPress-liikevaihto) sarjassa olevat toimistot: Wysiwyg, Contrast, Verkkoasema.

Aiheet: Digitoimistot, WordPress

Tagit: , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.