Shopify-kumppanit Suomessa

Artikkeli

Keväällä haettiin Vierityspalkin ja North Patrolin yhteistyönä kotimaisia Shopify-kumppaneita. Työn tuloksena on nyt julkaistu katsaus kotimaiseen Shopify-markkinaan, jossa on mukana useampi kymmenen toimistoa. Katsaukseen pääsy edellytti riittävää määrää referenssejä ja kokemusta Shopifyn kanssa työskentelystä, joten tulos on jopa yllättävän laaja. Shopify-osaamista löytyy laajalta joukolta toimistoja ja freelancereita. Kohtuullisen paljon kokemusta löytyy kouralliselta toimistoja, mutta jonkin verran löytyy kokemusta jopa noin kahdeltakymmeneltä (20) toimistolta tai yksittäiseltä konsultilta.

Iso osahan tällaisten Shopifyn kaltaisten saas-ratkaisujen käyttäjistä on varsin omatoimisia yrittäjiä, jotka pyörittävät sivubisneksenä jotain verkkokauppaa. Shopifyn kohdalla on kuitenkin tilanne sikäli erilainen, että käyttäjinä on myös isoja yrityksiä ja moni tekee myös varsin merkittävää kansainvälistä liiketoimintaa alustan avulla. Tällaisessa mittakaavassa myös tyypillisesti jo tarvitaan kumppaneita, ja usein mukana on myös kaikenlaisia integraatioita erillisiin taloushallinto- tai varastojärjestelmiin.

Shopifyn kasvuvauhdista Suomessa kertoo hyvin BuiltWith-teknologiatutkan tilasto, johon viitattiin keväisessä artikkelissa. Tällöin Suomesta löytyi 3700 Shopify-sivustoa. Nyt joulukuussa sama tilasto sanoo sivustoja olevan 4300 kappaletta. Vuosittaiseksi kasvuksi käännettynä tämä tarkoittaa noin 1200 uutta Shopify-sivustoa vuodessa. Harva teknologia kasvaa Suomessa yhtä kovaa.

>> Selvityksen tulokset: Katsaus suomalaisiin Shopify-toimistoihin (2022)

Myös Vierityspalkin Toimistot-hakemiston toimistoja löytyy Shopify-osaajien listalta. Esimerkiksi Evermade, Eeco ja Geniem (Frantic-ostoksen kautta) ovat tehneet merkittäviä Shopify-toteutuksia.

Kuvaavaa tosin on, että selvästi eniten toteutuksia löytyy hyvin pieniltä kumppaneilta ja freelancer-tyyppisiltä konsulteilta. Tämä pienten toimijoiden kenttä on selvästi se aktiivisin kumppaniryhmä Shopify-markkinassa. Tämä on tosin hyvin ymmärrettävää, koska Shopify on pitkälle tuotteistettu alusta, jossa ei välttämättä ole muhkeita koodausurakoita tarjolla, ei välttämättä edes integraatioiden toteutuksessa. Täten työ sopii hyvin soolokonsulteille, jotka pystyvät tekemään paljon asioita itsenäisesti, ja heille muutaman tuhannen euronkin konsultointi on hyvä keikka.

Kuten katsauksen kirjoittanut Mikko Jokela kommentoi, on saas-pohjainen alusta vaikea yhteistyökumppani isoille toimistoille, jotka tarvitsevat isoja asiakkuuksia.

“Liiketoimintamallina Shopifyn ”liian hyvä” SaaS-paketointi kun on toteuttajatoimistoille hieman hankala: Ei koodausta, ei laskutusta.”

Asiakkaiden kannalta Shopify voi kuitenkin olla ihanteellinen alusta, jos oma liiketoiminta on suoraviivaista tavarakauppaa kuluttajille, ja erityisesti jos liiketoimintaa halutaan tehdä useassa eri maassa. Kumppanikenttä on tähän saakka ollut selvästi isoin haaste Shopify-markkinassa, mutta vaikuttaa siltä, että tämä ongelma on poistumassa. Kun kumppaneita alkaa löytyä myös isommista toimistoista, voivat isommatkin brändit lähteä Shopifyn kelkkaan, ja ainakin WooCommerce saa näin lisää kilpailua, ja lisääntyvä kilpailu on aina asiakkaiden kannalta hyvä asia.

>> Selvityksen tulokset: Katsaus suomalaisiin Shopify-toimistoihin (2022)

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 900 tilaajaa).

Aiemmin webin teknologioista kirjoitettua:

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!



Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun