WordPress-haastaja pohjoisesta: Verkkoasema

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 7 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

Oululainen Verkkoasema kuuluu kotimaisen digitoimistoalan pioneereihin, ja etenkin pohjoisen Suomen tunnetuimpiin digitoimistoihin. Omalla julkaisujärjestelmällä jo 90-luvulta saakka saitteja takonut firma on käynyt läpi rankkojakin vaiheita, eikä liene konkurssikaan ollut kaukana. Parin viime vuoden aikana firma on kuitenkin kääntänyt kurssiaan, ja saanut talouslukunsa näyttämään jo positiivisilta, vaikka aiempien vuosien tappiot painavatkin. Samaan ajanjaksoon ajoittuu kääntyminen WordPress-tekijäksi.

Verkkoasema on nykyisin noin miljoonan euron liikevaihtoa vajaan kymmenen hengen tiimillä tekevä yhtiö, joka tekee paljon yhteistyötä mm. oululaisten mainostoimistojen kanssa. Keskimääräinen projektihinta on Verkkoasemalla asteen pääkaupunkiseutua matalammalla. WordPress-projektien hinnat alkavat Verkkoasemalla jopa muutamien tuhansien eurojen tasosta. Verkkoasemaa ei voikaan pitää kovin erikoistuneena toimistona, vaan sivustoja tehdään monenlaisille asiakkaille ja monenlaisilla työnjaoilla. Osittain tämä asenne näkyy referenssien laadun vaihteluna, etenkin verrattuna moniin “trendikkäämpiin” toimistoihin.

Vierityspalkin Toimistot-hakemistossa Verkkoasema sijoittuu pienimpään WordPress-tekemisen kategoriaan (alle 300 000 euron vuosiliikevaihto WordPress-projekteista), ja tarjoaa näin hyvän haastajavaihtoehdon niille asiakkaille, joille budjetti on tärkeimpiä valintaperusteita. WordPress-referenssejä Verkkoasemalle on kertynyt muutamassa vuodessa jo kiitettävä määrä.

Kovin vahvaa suunnittelukokemusta ei Verkkoasemalla referenssien perusteella ole. Useimmissa heidän projekteissaan ainakin suuntaa-antava design tulee mainostoimistolta.

WordPress-yhteisön toimintaan ei Verkkoasema ole vielä osallistunut, ja useimmat referenssit ovat kohtuullisen yksinkertaisista sivustoista. Täten vaativampiin projekteihin ei Verkkoasema ehkä vielä ole valmis, mutta kohtuullisen selkeisiin projekteihin voi Oulun tiimi tarjota hyvin kilpailukykyisen ehdotuksen. Muita samassa (haastaja-)kategoriassa tällä hetkellä olevia toimistoja ovat booncon Pixels (Helsinki), Contrast (Helsinki).

Vierityspalkin kysymyksiin vastasi toimitusjohtaja Tiina Räisänen.

1) Toimistonne tähänastinen tarina?

“Toiminta aloitettiin vuonna 1997 uusmedia-toimistona, mutta hyvin pikaisesti siirryttiin verkkosivujen toteutukseen. Verkkosivuja varten kehitettiin oma julkaisujärjestelmä vuonna 1999, josta tuorein versio VJ6 on edelleen käytössä. Vuonna 2007 yhtiö laajensi osaamistaan digitaalisen markkinoinnin puolelle, jossa erityisen vahvana on Google-osaaminen.

Verkkoasema Oy on kokonaan työntekijöidensä omistama. Perustajaosakas Eric Tähtisen lisäksi yhtiössä osakkaina ovat TJ Tiina Räisänen, HPJ Jyrki Sundström, ohjelmistosuunnittelija Milla Sitomaniemi sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Riikka Pohjanen.”

2) Mikä sai teidät ryhtymään WordPress-toimistoksi?

“2000-luvun lopussa lisensoitavien julkaisujärjestelmien suosiota alkoi syödä avoimen lähdekoodien järjestelmät kuten Joomla, WordPress jne. Hetken aikaa ”taisteltiin tuulimyllyjä vastaan”, kunnes tehtiin päätös aloittaa verkkosivujen toteutus myös open source –alustoilla. Eri alustoja kokeiltuamme päätimme valita pääasialliseksi julkaisujärjestelmäksi WordPressin, koska sen kehitys näytti kaikkein aktiivisimmalta.”

3) Mitkä asiat näette vahvuuksinanne WordPress-toimistona?

“Kahdenkymmenen vuoden kokemus verkkopalveluiden rakentajana tuo näkemystä projektien suunnitteluun ja toteutukseen. Kokemus on tuonut myös uskalluksen käyttää WordPressiä monimutkaisempien verkkopalveluiden alustana kuten extranet, intranet jne.”

4) Minkäkokoisiin projekteihin katsotte olevanne kaikkein sopivimpia?

“Pienet ja keskisuuret verkkosivustot sekä suuremmat intranet-toteutukset onnistuvat WordPress-alustalla. Hintahaarukkamme on 5 000 € – 30 000 €.”

5) Oletteko osallistuneet jotenkin WordPress-yhteisön toimintaan tai kehittäneet esimerkiksi omia moduuleita?

“Emme ole vielä osallistuneet toimintaan, mutta omia lisäosia on toki asiakasprojekteihin toteutettu.”

6) Millaista ylläpitoa ja jatkuvaa kehityspalvelua tarjoatte asiakkaillenne?

“Tarjoamme WordPress-ylläpitoa sisältäen helpparin, WordPress-päivitykset sekä lisäosien päivitykset. Hinnat löytyvät verkkosivuiltamme. (perustaso 109€/kk, mediumtaso 219€/kk ja hevitaso 619€/kk, tarkemmat sisällöt sivustolla)”

7) Mikä on suosittelemanne hosting-ratkaisu WordPress-sivustoille?

“Verkkoasemalla on oman kumppanin (Oulun DataCenter) kautta WordPressille hyvin soveltuva web-hosting -palvelu pienempiä verkkosivustoja varten (alkaen 30€/kk). Isommille verkkopalveluille suositellaan omaa WordPressille optimoitua virtuaalipalvelinta (hinta alkaen 120€/kk)”

8) Mistä referenssiprojektista olette olleet viime aikoina erityisen ylpeä?

Viimeisimpiä referenssejä Julkaisut-palstalta:

Tornion Energian verkkopalvelu-uudistus

Tekijä: Verkkoasema Oy
Projektin budjetti: alle 10 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

“Tornion Energian verkkopalvelu uudistettiin Verkkoaseman ja Mainostoimisto Kluun yhteistyönä. Sivustolla pyrittiin helpottamaan tärkeiden yhteystietojen löytymistä sekä yhteydenottoa. Sivuston alustaksi valittiin Verkkoaseman VJ6 ja sivusto on asennettu Verkkoaseman virtuaalipalvelimille.”

Avaa sivusto

Lipporannan verkkosivusto

Tekijä: Verkkoasema Oy (tekniikka)
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: alle 10 000 €
Palvelun tyyppi: Kampanjasivusto

“Oulujokisuiston alueelle rakennettava Lipporannan kaupunginosa tarjoaa helppoa kaupunkiasumista merellisessä ympäristössä ja lähellä erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Lipporantaan rakennettavat kerrostalot luovat puitteet modernille kyläyhteisölle, jossa korostuu asukkaiden hyvinvointi ja yhteisöllisyys.

Verkkoasema toteutti Lipporannalle sivuston, jolla on määrä esitellä uudentyyppistä asumista. Lipporannan sivuston suunnittelusta vastasi Mainostoimisto Kluu ja sivusto toteutettiin Verkkoasemalla WordPressillä. Sivulla korostuu SkyFoxin ottamat upeat ilmakuvat sekä niihin rakennettu parallax-efekti.”

Avaa sivusto

Raviurheilun uutissivusto

Tekijä: Verkkoasema Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: alle 10 000 €
Palvelun tyyppi: Uutis- tai viihdesivusto

“Ravinetti on uusi raviurheiluun keskittynyt uutissivusto. Sivustolla julkaistaan mm. asiantuntija-artikkeleita, vihjeitä ja myydään hevosia. Sivustoa on odotettu alan harrastajien parissa kovasti.

Verkkoasema toteutti uutissivuston WordPress julkaisujärjestelmän päälle. Rekisteröitymisen taakse tuotetaan lisää sisältöä, johon loppukäyttäjä pääsee kirjautumisen kautta käsiksi. Uusia toiminnallisuuksia rakennetaan sivuston jatkokehittämisen yhteydessä.”

Avaa sivusto

Askelterapia-verkkokauppa

Tekijä: Verkkoasema Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: alle 10 000 €
Palvelun tyyppi: Verkkokauppa

“Toteutimme asiakkaallemme, Sabora Pharmalle, verkkokaupan www.askelterapia.fi. Verkkokaupassa on tarjolla jalkojen hyvinvointiin liittyviä tuotteita. Lisäksi sivustolla kerrotaan jalkojen terveyteen liittyvistä asioista. Verkkokauppa toteutettiin Woocommerce-verkkokauppaohjelmistolla, joka on WordPressin lisäosa. Sivuston visuaalisesta ilmeestä vastasi FixUi Oy.”

Avaa sivusto

Hailuodon kunnan verkkosivusto

Tekijä: Verkkoasema Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

“Hailuodon kunta uusi verkkosivunsa http://www.hailuoto.fi yhteistyössä Verkkoaseman ja Mainostoimisto Kluunpoppoon kanssa. Sivusto toteutettiin WordPressillä ja projekti vietiin läpi tehokkaasti parissa kuukaudessa. Sivustolta löytyy kattavasti Hailuodon kunnan palvelut kuntalaisille sekä matkailijoille. Entinen erillinen matkailusivusto yhdistettiin osaksi pääsivustoa, jotta kaikki tieto on käyttäjien löydettävissä yhdestä paikasta. Samalla suoraviivaistettiin ja helpotettiin verkkosivuston sisällön ylläpitoa.”

Avaa sivusto

>> Katso kaikki Verkkoaseman referenssit

PS. Verkkoaseman viime vuosien talousluvut voi tarkistaa esim. Asiakastiedon sivuilta. 

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun