Integraatio-osaamista WordPress-hakemistoon: Web-veistämö Helsingistä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 5 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Paper Planes sai omistajaksi ison tanskalaisen digitoimiston.

Helsinkiläinen Web-veistämö on hieman tavallista digitoimistoa teknisemmin painottunut WordPress-toimisto, jollaisille on yleensä tarvetta etenkin verkkokauppojen ja muiden integraatioita vaativien projektien parissa. Veistämön toiminnasta toinen puolikas on keskittynyt toiminnanohjausjärjestelmien kaltaisten toteutuksien läpivientiin, joten tekniselle osaamiselle tulee tältäkin puolelta katetta.

Veistämö sijoittuu Toimistot-hakemistossa suoraan yli 500 000 euron liikevaihtoa WordPressillä tekevään sarjaan, ja referenssivalikoima onkin jo varsin kohtuullinen. Kilpailijoina samassa liikevaihtosarjassa ovat tällä hetkellä Aucor ja Creuna Finland. Isommassa, yli miljoonan euron sarjassa, kilpailijoita ovat Valu Digital, Geniem, Evermade ja Avidly. Pienempiä toimistoja, mutta samankaltaisia, hieman teknisemmin painottuneita toimistoja, ovat muun muassa Trimedia, Vincit, G-Works.

Viimeisin liikevaihtotieto asettaa Web-veistämön hieman alle miljoonan euron sarjaan, joten kokoluokan osalta puhutaan melko tyypillisestä digitoimistosta, joka jo yleensä työllistää kaksinumeroisen määrän ihmisiä. Web-veistämössäkin on työntekijöitä jo yli 20. Kannattavuus on myös kohtuullisella tasolla, joten asiakkaiden näkökulmasta kyse on hyvin luotettavasta valinnasta.

WordPress-yhteisön toimintaan Web-veistämö ei ole vielä merkittävästi osallistunut, vaikka suunnitelmia onkin. Referenssejä on kuitenkin varsin runsaasti, etenkin verkkokauppojen saralta, joita Web-veistämö tekee nykyisin lähtökohtaisesti WooCommercella.

Vierityspalkin kysymyksiin vastasi toinen perustajista, Erno Iipponen.

Kysymys: Mistä ja miksi Web-veistämö on saanut alkunsa?

Erno Iipponen: Web-veistämö on Ernon ja Svanten 2010 perustama yritys, joka perustettiin palvelemaan suomalaisia yrityksiä ja niiden viestintätarpeita. Tällöin me nähtiin, että avoimen lähdekoodin pohjalta nousevat alustaratkaisut oli se oikea tapa tuottaa yrityksen verkkosivut ja palvelut.

[Toimituksen lisäys: Laajempi Web-veistämön yritystarina löytyy heidän verkkosivustoltaan.]

Kysymys: Mitä asioita näette vahvuuksinanne digitoimistona ja WordPress-tekijänä?

Erno Iipponen: Ernolla oli jo aiemmin vahva tausta verkkosivustojen rakentamisesta suuryritysmaailmasta ja Svante Aalto-yliopiston nuorena renesanssimiehenä otti asiakkaiden liiketoiminnan ymmärryksen siinä ohessa vahvasti haltuun. Meillä on tiimin kanssa tänä päivänä erittäin vahva kokemuspohja erilaisten toteutusten kanssa (>400 projektia) ja yli vuosikymmenen aikahorisontti hommaan mistä asioita tarkastellaan. Yrittäjinä tiedämme miten yritykset toimivat ja olemme oppineet tuntemaan asiakkaiden toimintakulttuuria ja palvelut osataan mitoittaa ja kytkeä asiakkaan liiketoimintakokonaisuuteen. Vahvuutenamme näemme vahvan integraatio-osaamisen niin, että verkkosivusto on yksi komponentti kokonaisuudessa.

Kysymys: Millaisessa asemassa WordPress on teidän toiminnassa?

Erno Iipponen: WordPress on noin puolet yrityksen liiketoiminnasta.

Toinen palvelutarjooma on yrityksen sisäiset liiketoimintasovellukset, kuten varastonhallinta, projektihallinta, crm jne. Näitä kehitetään myös avoimen lähdekoodiin perustuvalle python-pohjaiselle odoo-alustalle. Näitä palveluita markkinoidaan Avoin.systems-markkinointinimen alla.

Kysymys: Minkäkokoisiin projekteihin katsotte olevanne parhaiten sopivia?

Erno Iipponen: Keskikokoisen ja ison organisaation projektit on meille soveltuvin kokoluokka. Projektit on kooltaan muutamista kuukausista noin vuoteen ja hintaluokka 25k€ – 100k€

Osaamme toimia hyvin sellaisissa projekteissa, joissa on useita toimittajia ja tehtävät/vastuut on jaettu organisaatioiden välillä.

Kysymys: Oletteko osallistuneet WordPress-yhteisön toimintaan tai julkaisseet esimerkiksi omia lisäosia tai teemoja?

Erno Iipponen: Seuraamme ja osallistumme säännöllisesti WordPress aiheisiin tapahtumiin Helsingissä.

Kysymys: Kuinka monta ohjelmistokehittäjäksi luokiteltavaa henkilöä teillä on töissä?

Erno Iipponen: Yrityksessä on tällä hetkellä 21 työntekijää, joista ohjelmistokehittäjä/teknisellä taustalla tai roolissa on valtaosa. Nykyisessä WordPress-tiimissämme on 4 päätoimista kehittäjää ja lisävoimina on tuntityöntekijöinä 4 osa-aikaista kehittäjää.

Kysymys: Miten ylläpidätte ja kehitätte toimistonne teknistä osaamista?

Erno Iipponen: Kehittäjillä on valittuja erikoistumisalueita ja näistä jaetaan kaikkien kesken osaamista mm. “Tekno-Torstaisin”. Se on kehittäjien oma demofoorumi, missä uusia tuulia voidaan esitellä ja niistä voidaan keskustella. Tämä on ainakin vielä puhtaasti sisäinen tapahtuma, mutta toiveenamme on jalostaa ja jakaa tietoa jatkossa ulos.

Kysymys: Millaista ylläpitoa ja jatkuvaa kehityspalvelua tarjoatte asiakkaillenne?

Erno Iipponen: Meillä on jatkokehitykselle ja ylläpidolle erityyppisiä hinnoittelumalleja ja ratkaisuja riippuen pitkälti asiakkaan tarpeista. Ylläpito ja tekninen tukihinnoittelu perustuu kiinteään osuuteen (tekninen tuki) sekä tilatun ylläpidon & käyttöpalvelun määrään. Yleisin haarukka on n. 100€ – 500€ /kk.

Kysymys: Mikä on tarjoamanne hosting-ratkaisu WordPress-palveluille?

Erno Iipponen: Meillä on oma räätälöity docker-pohjainen konttiratkaisu, jota ajetaan suomalaisesta pilvipalveluita tarjoavan yrityksen konesaleista (UpCloud). Kokonaisuuteen liittyy myös tiettyjä valvontaan, julkaisuautomaatioon, kehitykseen ja testausautomaatioon liittyviä komponentteja minkä vuoksi suosimme omaa alustaa varsinkin silloin jos yhteistyö käyttövaiheessa on intensiivistä.

Oman hosting-ratkaisun lisäksi suosittelemme asiakkaille mm. Seravon ylläpitopalveluita, jotka ovat pitkälti meidän palveluita vastaavia. Olemme myöskin tottuneita toimiaan asiakkaan omissa ympäristöissä.

Kysymys: Mistä referenssiprojektista olette olleet viime aikoina erityisen ylpeä?

Kysymys: Oletteko tehneet verkkokauppoja asiakkaillenne?

Erno Iipponen: Verkkokaupat on meille kiinnostava WordPressin osa-alue ja teemme nykyään Woocommerce-lisäosalla kaikki uudet toteutuksemme. Meillä on aika tasaisesti B2C/B2B-toteutuksia, joiden koko ja muoto tosin vaihtelee merkittävästi.

Meillä on ajan saatossa kertynyt kokemuksia neljästä eri verkkokauppa-alustasta (Magento / Odoo / Holvi / Shopify), joiden pohjalta näemme hiukan milloin kannattaa toteuttaa verkkokauppa WooCommercella ja milloin meidän kannattaa suositella asiakkaalle paremmin soveltuvaa vaihtoehtoa. Osassa toteutuksissa olemme muokanneet toimintalogiikkaa merkittävästi (myynti vs vuokraus) ja toisissa taas integraatiotaso on merkittävä (asiakkaat, tuotteet, hinnat, saatavuus). Kokoluokat vaihtelee merkittävästi näistä riippuen (25-150k€).

>> Web-veistämö Vierityspalkin Toimistot-hakemistossa

Vierityspalkin Toimistot-hakemistossa on tällä hetkellä 21 kokenutta WordPress-toimistoa (Web-VeistämöPaper PlanesBuena CreativeG-WorksPoutapilviDigitoimisto Dude, Valu DigitalAucorGeniem, AvidlyRedlandPixelsredandblueTrimediaEvermadeWysiwygVerkkoasemaCreuna FinlandInto-DigitalVincitMediapool Finland).

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 700 tilaajaa).

Digitoimistot Vierityspalkissa – viimeisimpiä juttuja:

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun