Byroosta osa Creunaa, Verkkojulkaisuista Karhu Helsinki

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

WordPress-kentällä on jo pitkään ollut pariutumiskiimaa liikenteessä, kun useat toimistot ovat miettineet erilaisia yritysjärjestelyjä. Vuosi sitten Aucor haukkasi Mediatavastin, mutta muita isompia muutoksia ei ole lopulta tapahtunut. Talvella Monami Agency toki yhdistyi Solid Anglen kanssa. Solid Angle on kuitenkin jatkanut toimintaansa edelleen omalla nimellään.

Byroo solahtaa osaksi Creunaa

Nyt Creuna Finland osti tiensä sisään WordPress-markkinaan sulauttamalla Byroon itseensä. Jani Kekkosen pitkään luotsaama Creuna on melko avoimesti etsinyt ostokohteita viime vuosina, ja vihdoin sopiva kohde löytyi. Yhdistyminen muodostaa markkinaan kiinnostavan Episerver&WordPress-toimiston. Vastaavalla teknologiayhdistelmällä olevia digitoimistoja on esimerkiksi Ruotsissa ollut jo pitkään, mutta Suomessa Microsoft-teknologiat ja PHP-maailma ovat pysyneet etäällä toisistaan.

creunabyroo

Creunan sivustolla Byroon pojat poseeraavat jo onnellisina yhdistymisen johdosta.

Creunalle ainakin ostos on iso askel Suomen markkinassa. Creuna on kokonaisuutena yli 300 hengen toimisto, ja vahva etenkin Tanskassa ja Ruotsissa. Suomessa toiminta on vielä pientä, mutta ehkä kasvu Suomessa sujuu WordPressin kautta helpommin kuin Episerverin avulla. Episerver-markkinassa Creuna on ehkä jäänyt hieman isompiensa jalkoihin, koska Episerver-projektit ovat yleensä huomattavasti esimerkiksi WordPress-projekteja isompia. Byroo istuu myös Creunan profiiliin hyvin, koska Byroon kädenjälkeä ovat monet tämän maan tyylikkäimmät ja visuaalisesti persoonallisimmat WordPress-sivustot.

Verkkojulkaisut vaihtaa nimeä

Drupal-markkinassa on vietetty melko staattisia aikoja viime vuosina, vaikka tasaista kasvua selvästi onkin ollut. Nyt Verkkojulkaisut Oy päätti kuitenkin muuttaa brändinsä 20-vuotisen taipaleen kunniaksi. Uusi nimi on Karhu Helsinki, ja uuden toimiston lupauksena on mm. kertoa hinnat etukäteen ja laskuttaa asiakasta vasta jälkikäteen. Toimitusjohtaja Timo Salminen kommentoi lehdistötiedotteessa toimiston uutta viestintäkärkeä:

“Meistä tykätään, koska teemme helppokäyttöisiä palveluita, joiden hinta on tiedossa etukäteen. Se ei ole tänä päivänä itsestäänselvyys. Digitalisoituminen jo sinänsä aiheuttaa asiakkaille valtavia paineita – kaikki on muutostilassa. Lisäksi digitoimistojen kanssa asioiminen on asiakkailta saamamme palautteen mukaan usein luvattoman hankalaa. Joku on aina tökkinyt: hinta, aikataulu tai laatu. Meillä asiakas maksaa vasta kun hän on saamaansa palveluun tyytyväinen”.

IT-alan ulkopuoliselle tämä ei ehkä vaikuta kovin ihmeelliseltä, mutta todellisuus on toista. Karhun lupaus on suorastaan kummallinen tällä ketteryyden ja juoksevan kuukausilaskutuksen nimeen vannovalla alalla. Pisteet tästä.

PS. Myös Vierityspalkin Toimistot-hakemisto päivittyy uusien nimien mukaisesti lähipäivinä.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “Byroosta osa Creunaa, Verkkojulkaisuista Karhu Helsinki”

 1. Zeelandille varmasti ihan hyödyllinen liike. Valuaatio on kohtuullisen matala kyllä (vajaa 270 000 euroa), joten vähän tuollainen “acquihire”-henkinen liike ehkä kyseessä. H1:sen tiimi varmasti pystyy Zeelandia auttamaan paljonkin, joten voi olla että tiimi on saanut hyvät sopimukset Zeelandilta – ja sitä kautta tuo kohtuullisen matala valuaatio olisi selitettävissä paremmin – tai sitten kyse on jostain muusta.

  Toisaalta kertonee joka tapauksessa siitä, että vaikka WP-bisnes on erittäin haluttua juuri nyt, niin onhan se kilpailtuakin, joten yritysmyyntien kautta ei ole välttämättä suuria rahoja tarjolla.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun