Virnex haukkasi Tammi Digitalin ja Oakhill Groupin

Lahtelainen Virnex pyrkii astetta isompaan sarjaan ohjelmistoyhtiönä, ja yhtiö näkee digitaaliset palvelut hyvänä kasvualueena. Aiemmin yhtiö osti Cubescomin, nyt kohteena oli WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Tammi Digital ja Tammen emoyhtiö Oakhill Group.

Artikkeli

Tammi Digital tuli Vierityspalkin Toimistot-hakemistoon vasta vuosi sitten, mutta nyt jo yhtiö sulautetaan osaksi isompaa kokonaisuutta. Virnex on nopeasti kasvanut ohjelmistoyhtiö Lahdesta, joka osti aiemmin digitaalisia palveluita tehneen Cubescomin. Nyt tehty Oakhill Groupin ostos on selkeästi pienempi kuin Cubescomin osto, mutta jatkaa osittain samaa linjaa.

Digitoimistona Tammi pääsi varsin hyvään vauhtiin, onnistuen kasvattamaan liikevaihtoaan varsin nopeasti noin miljoonan euron tuntumaan. Hyvässä kasvuvauhdissa olevan yrityksen myyminen on aina houkutteleva kohta, vaikka vielä ei oltaisikaan isoissa luvuissa. Yrityskaupasta puhumiinen on myös ehkä hieman harhaanjohtavaa, koska Oakhill Groupin omistajat jatkavat Virnexin omistajina. Virnex alkaakin olemaan jo ihan kohtuullisen kokonainen ohjelmistoyhtiö noin 80:llä ohjelmistokehittäjällään.

Ehkä se isoin kysymysmerkki tällaisissa kaupoissa onkin, mitä tapahtuu Oakhillin markkinointitiimille. Hyvin harvoin markkinointi ja isot ohjelmistoyhtiöt pärjäävät saman katon alla, ainakaan kovin pitkään. Virnex on profiililtaan kuitenkin vahvasti ohjelmistotalo, joskin tehnyt paljon juuri digitaalisia palveluita, eli verkkosivustoja ja erilaisia asiointipalveluita.

Uuden yhtiön WordPress-kategoriaa selviää myöhemmin, kunhan yhtiöt käyvät tarkemmin läpi oman projektitoimintansa yhteiset luvut. Tammihan on ollut selvästi haastajasarjassa, eli alle 500 000 euron kategoriassa. Yhdistymisen myötä, etenkin Cubescomin tekeminen huomioiden, voi uusi sijoitus olla jopa yli miljoonan euron luokassa. Yli miljoonan euron liikevaihtoa tekeviä WordPress-digitoimistoja alkaakin tässä maassa olla jo melkoinen joukko. Tällä hetkellä näitä on Toimistot-hakemistossa peräti 13 kappaletta.

Vierityspalkki kysyi Manu Mesimäeltä, mitä yritysjärjestely tarkoittaa Tammi Digitalin asiakkaiden kannalta ja millainen ostaja on kyseessä.

Miksi päädyitte myymään? Tammi Digitalillakaan ei ehtinyt vielä kovin pitkä historia olla.

Oakhill Groupin osakkaista tulee yhdistymisen myötä Virnexin omistajia ja avainhenkilöt jatkavat Virnexin johtotehtävissä. Enemmänkin kuin myynti klassisessa mielessä, kyse on yhdistymisestä.

Tammi Digital ehti kasvaa viidessä vuodessa nollasta tänä vuonna noin miljoona euroa vaihtavaksi ja hyvää tulosta tekeväksi yhtiöksi. Vuotta aiemmin perustettu emoyhtiö, digimarkkinointiin erikoistunut Oakhill vaihtaa tänä vuonna vajaa 700.000€ ja vuonna 2021 perustettu, vastuullisuuskonsultointiin erikoistunyt tytäryhtiö Think Further noin 300.000€.

Olemme tehneet matkan varrella muutaman pienen liiketoimintakaupan ja tutkimme aktiivisesti tänäkin vuonna useita yritysostomahdollisuuksia mutta emme vieneet mitään niistä maaliin asti.

Virnex oli Oakhill Groupin asiakas niin verkkosivujen, digimarkkinoinnin kuin vastuullisuuspalveluidenkin osalta. Tunnistimme kevään aikana, että osaamisemme yhdistäminen tuo merkittävää synergiahyötyä yhtiöille ja mahdollistaa aiempaa monipuolisemmat palvelut.

Tammen asiakkaille keskeistä on, että pystymme yli 100 asiantuntijan voimin osallistumaa aiempaa huomattavasti suurempiin ja vaativampiin verkkopalvelutoteutuksiin, sekä tarjoamaan monipuolisesti digitalisaation alustaratkaisuja, integraatioita ja ohjelmistokehityspalveluita. Tammi oli aiemmin vain WP-osaamiseen keskittynyt yritys, mikä rajasi meidät pois monesta tarjouskilpailusta.

Mitä tapahtuu Tammi Digitalin ja Oakhillin brändeille nyt?

Kaikki palvelumme keskitetään 10.8 alkaen Virnexin brändin alle.

Mitä muutos tarkoittaa Tammi Digitalin asiakkaiden näkökulmasta?

Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme paljon aiempaa monipuolisempia palveluita, joista olemme aiemmin joutuneet resurssien takia kieltäytymään. Avainasiakkaidemme kanssa käytyjen keskustelujen myötä yhdistymisemme on otettu pelkästään positiivisesti vastaan, koska palveluiden hankintaa halutaan keskittää yhä harvemmille ja kyvykkäämmille toimijoilla.

Miten iso osa uuden yhtiön tekemisestä liittyy verkkopalveluihin tai verkkokauppoihin? Tämä kuitenkin ollut Tammi Digitalin ydinaluetta.

Laskentatavasta riippuen 4-7 miljoonaa euroa vuosi tasolla tulee verkkosivustoista, verkkokaupoista, sekä digitaalisen asioinnin ratkaisuista ja niihin liittyvistä integraatioalusta ja ylläpito-/hosting -palveluista. Suurella haarukalla viittaan siihen, että osa palveluista on projektituotantoa ja suoranaista julkisiin verkkopalveluihin liittyvää, osa taas on ERP ja Intranet-tyyppistä ja integraatioalustoihin ja ServiceNow-tyyppisiin ratkaisuihin perustuvaa verkkopalveluosaamista.

Mitä kaikkea muuta uusi yhtiö tekee, joka voisi kiinnostaa myös Tammi Digitalin asiakkaita?

Luonnollisesti jatkossakin tuotamme verkkosivuasiakkaillemme WordPress-/WooCommerce-kehityksen ja siihen liittyvien ylläpito- ja hosting-palveluiden lisäksi palvelumuotoilu- ja markkinointiviestinnän ja konversio-optimoinnin palveluita mutta merkittävän lisän tuovat liiketoimintaprosessien kehittämiseen ja integraatioalustoihin perustuva kyvykkyytemme. Olemme ServiceNow ja Efecte -liiketoimintaprosessien automatisointiin, sekä ONEIO- ja Frends -iPaaS -alustojen edustaja. Nämä mahdollistavat täysin uudenlaisen palvelukokonaisuuden, jossa verkkopalvelutoimittaja kykenee toteuttamaan myös laajoja liiketoimintaprosessien suoraviivaistamiseen/digitalisointiin liittyviä ratkaisuja.

Erinomainen esimerkki tällaisesta on esimerkiksi Xamkille parhaillaan toteuttamamme avoimen ammattikorkean koulutusmyynnin verkkokauppa- ja ilmoittautumispalvelu, jossa integraatiot taustajärjestelmiin toteutetaan meidän toimesta Frends-iPaas -alustalla.

Onko yhtiö edelleen vahvasti Lahdessa toimiva yhtiö vai onko nyt toimipisteitä muuallakin?

Kyllä, Virnexin kotipaikka on myös Lahdessa, jossa meitä on reilu 80 henkeä. Hieman alle 30 henkeä Espoon toimipisteessä Keilaniemessä. Toki ajan henkeen kuuluu, että yhdeksää eri kansallisuutta olevia työntekijöitämme asuu usealla eri paikkakunnalla ja tekee töitä ainakin osittain etänä ja osa jopa täysaikaisesti asiakkaidemme toimitiloissa.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 900 tilaajaa).

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun