Seuraa Joensuu.fi-uudistusta Facebookissa

Perttu Tolvanen

Joensuu.fi on menossa uusiksi ja kaupungin viestintä on päättänyt avata uudistusprosessia Facebookin avulla kaikille kiinnostuneille. Jos kaupunkien verkkoviestintä liittyy omiin töihin tai projekteihin, niin kannattaa ottaa sivu seurantaan.

Uudistuksessa pähkäillään parhaillaan sisältörakenteita ja navigaatioita. Kumppaneina projektissa Joensuun kaupungilla on mainostoimisto Fabrik ja it-toimittaja Arcusys. Kummatkin ovat Joensuussa toimivia alan firmoja. Tekniseksi alustaksi Arcusysin myötä tulee Joensuulle Liferay-portaalialusta, joka on käytössä myös esimerkiksi Kuopion kaupungin verkkosivuston alustana.

Esimerkillisesti kaupungin viestintä avaa sivulla myös pohdintaansa sosiaalisen median kanavien käytöstä. Kaupungin sivuston isoin haaste lienee heterogeenisen sisältömassan organisointi, mutta nykyaikaiseen verkkokonseptointiin kuuluu myös sosiaalinen media kiinteänä osana.

Perinteisesti tällaista avointa projektia on pyöritetty blogin kautta, mutta tokihan Facebook on tämän hetken trendikkäin väline myös tällaiseen toimintaan. Facebookin kautta kaupungin viestintä saa myös palautetta työstään ja pystyy pallottelemaan ideoitaan ulkopuolisten kanssa. Pitkiä pohdintoja ei projektitiimi harrastakaan, joten blogin hyödyntäminen olisi saattanut olla liian raskas malli.

>> Seuraa Joensuun kaupungin verkkouudistusta Facebookissa

PS. Pidemmän tähtäimen hyödyllisyyden näkökulmasta on kuitenkin edelleen kiva nähdä myös vastaavien projektien projektiblogeja. Esimerkiksi Kela.fi-uudistuksesta bloggaava Marika Leed on avannut heidän projektiaan esimerkillisesti blogin avulla. Tällaista lisää!

Aiheet: Sosiaalinen media

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Marjut says:

    No niin, ja meikäläisen lärvi tietysti näkyy heti ensimmäisenä, kuinka ollakaan. :)

    Itsehän jännitän tässä projektissa sitä, että tavataanko siellä koskaan oikeita käyttäjiä. Asioiden kierrättäminen Facebookin lukijoiden keskuudessa on kuitenkin vähän eri asia.