Seuraa Joensuu.fi-uudistusta Facebookissa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 12 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Sosiaalisen median kausi 2.0 on alkanut - eikä se ole erityisen sosiaalinen.

Joensuu.fi on menossa uusiksi ja kaupungin viestintä on päättänyt avata uudistusprosessia Facebookin avulla kaikille kiinnostuneille. Jos kaupunkien verkkoviestintä liittyy omiin töihin tai projekteihin, niin kannattaa ottaa sivu seurantaan.

Uudistuksessa pähkäillään parhaillaan sisältörakenteita ja navigaatioita. Kumppaneina projektissa Joensuun kaupungilla on mainostoimisto Fabrik ja it-toimittaja Arcusys. Kummatkin ovat Joensuussa toimivia alan firmoja. Tekniseksi alustaksi Arcusysin myötä tulee Joensuulle Liferay-portaalialusta, joka on käytössä myös esimerkiksi Kuopion kaupungin verkkosivuston alustana.

Esimerkillisesti kaupungin viestintä avaa sivulla myös pohdintaansa sosiaalisen median kanavien käytöstä. Kaupungin sivuston isoin haaste lienee heterogeenisen sisältömassan organisointi, mutta nykyaikaiseen verkkokonseptointiin kuuluu myös sosiaalinen media kiinteänä osana.

Perinteisesti tällaista avointa projektia on pyöritetty blogin kautta, mutta tokihan Facebook on tämän hetken trendikkäin väline myös tällaiseen toimintaan. Facebookin kautta kaupungin viestintä saa myös palautetta työstään ja pystyy pallottelemaan ideoitaan ulkopuolisten kanssa. Pitkiä pohdintoja ei projektitiimi harrastakaan, joten blogin hyödyntäminen olisi saattanut olla liian raskas malli.

>> Seuraa Joensuun kaupungin verkkouudistusta Facebookissa

PS. Pidemmän tähtäimen hyödyllisyyden näkökulmasta on kuitenkin edelleen kiva nähdä myös vastaavien projektien projektiblogeja. Esimerkiksi Kela.fi-uudistuksesta bloggaava Marika Leed on avannut heidän projektiaan esimerkillisesti blogin avulla. Tällaista lisää!

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Seuraa Joensuu.fi-uudistusta Facebookissa

 1. No niin, ja meikäläisen lärvi tietysti näkyy heti ensimmäisenä, kuinka ollakaan. :)

  Itsehän jännitän tässä projektissa sitä, että tavataanko siellä koskaan oikeita käyttäjiä. Asioiden kierrättäminen Facebookin lukijoiden keskuudessa on kuitenkin vähän eri asia.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun