Parhaat sijoittajasivut verkossa 2009: Voittajaksi Neste Oil

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Printtilehdet muuttuvat uutiskirjeiksi - case Sport Digi.

Parhaiden sijoittajasivustojen kilpailussa Neste Oil otti tänä vuonna kärkipaikan. Kone tuli toiseksi ja kolmanneksi ylsi Kesko. Pienempien yritysten sarjassa voittajaksi nousi Finnair.

neste-oil

Sijoittajasivustojen kilpailuissa huomio on sisällöllisissä asioissa. Tänä vuonna erityishuomiota saivat liiketoiminnan riskien esittely ja pitkäaikaiset taloudelliset tavoitteet. Sivustojen arviointiraati koostui pelkästään sijoittamisen ammattilaisista.

Sivustoista annettiin lähinnä sisältöön liittyviä arvioita, mutta myös sisältöjen esitystapaan annettiin ehdotuksia:

“Vaikka sijoittajasivut ovat kehittyneet viime vuosina huimasti, kilpailun tuomaristo löysi sivuista edelleen myös kehitettävää. Raati antoi pörssiyhtiöille vinkkejä esimerkiksi sivujen yleisen toimivuuden ja luettavuuden parantamiseksi. Pelkät numerotiedot eivät riitä, ne kaipaavat tuekseen taustatietoja tai pitkän aikavälin kehitystä kuvaavia aikasarjoja.”

Pörssisivustojen arviointi on hyvä esimerkki kilpailusta jonka aihepiiri on hyvin rajattu ja jossa arvioijatkin ovat kyseisen rajatun aihepiirin ammattilaisia. Näin kilpailun tuottamat havainnot ovat relevantteja. Vielä kun joka vuosi keskitytään johonkin tiettyyn asiaan, niin kilpailusta on myös konkreettista hyötyä osallistujille. Kilpailusta raportoi kattavasti myös Talouselämä*.

Lisätietoa kilpailusta pörssisäätiön sivustolta.

Surullisena vastakohtana ovat sitten “Suomen parhaat verkkosivut” -kilpailun kaltaiset viritykset* joissa arvioidaan kaikkea kerralla ja ei mitään kunnolla. Pörssisivustojen kilpailu antaa hyvän esimerkin siitä kuinka kilpailun aihepiiriä rajaamalla saadaan aikaan järkevä kilpailu josta on hyötyä osallistujayrityksille ja alan ammattilaisille.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun