Web-markkinan kuumin alue vuonna 2015: Keskisuuret web-projektit

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Facebook blokkasi uutiset Kanadassa ja pienet mediat kokivat kovimman iskun.

Kasvaako webbisivujen ja web-tekemisen markkina tällä hetkellä? Väitän että kasvaa, mutta eri tavalla kuin aiemmin. Tällä hetkellä markkina kasvaa pienistä puroista, selkeästi aiempaa pienemmistä projekteista.

Toki isotkin tekevät yhä enemmän. Esimerkiksi monet isot brändit, kuten Valio ja Fazer, ovat löytäneet sisältömarkkinoinnin ja mobiilin. Moni muu iso talo panostaa verkkokauppaan ja asiointisovellusten kehitykseen. Mutta ei Suomessa vain ole näitä jättifirmoja kovin paljoa. Suomessa on kuitenkin todella paljon pieniä ja keskisuuria firmoja, ja moni näistä näkee nykyisin jo webin tärkeänä asiana.

Iso muutos alalla on siinä, että jos keskisuomalainen pk-yritys aiemmin hoiteli webbiänsä muutamalla tuhannella eurolla vuodessa, niin nykyisin tämä sama firma saattaa laittaa useita kymmeniä tuhansia euroja verkkosivustonsa kehitykseen – ja lisäksi vielä tuhansia euroja erilaiseen verkkomarkkinointiin. Isommat pk-yritykset saattavat jo lähestyä satojen tuhansien eurojen vuosi-investointeja. Tämä on se iso muutos alalla.

Isojen pelureiden kannalta tämä muutos ei tietysti vaikuta juuri mihinkään, koska ei Reaktor, Solita tai Mirum pysty kilpailemaan tässä markkinassa – eikä edes halua. Silti jokaisen digiammattilaisen kannalta on tärkeätä herätä siihen, että webin kuumin, ja nousevin alue, eivät ole isot brändit juuri nyt – vaan kaikki ne tuhannet pienet brändit ja firmat.

Tämä on myös yksi syy siihen miksi WordPress-toimistot kasvavat nopeaan tahtiin, ja miksi niitä toimistoja tuntuu joka viikko syntyvän vain lisää.

Tiivistäen: Keskimääräisen webbiprojektin hinta on pudonnut, osittain teknisen kehityksen myötä, osittain näiden webbiin heränneiden pienempien asiakasyritysten myötä.

Epäilemättä montaa pitkän linjan toimistoa ahdistaa se, että keskimääräinen hinta keskisuurelle webbiprojektille on kenties vain muutamia kymppitonneja. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tämä voisi olla silti hyvää liiketoimintaa alan toimistoille. Se vaatii vain erilaista asennetta ja toimintamalleja.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Web-markkinan kuumin alue vuonna 2015: Keskisuuret web-projektit

 1. Jännä nähdä miten pitkään WordPress -toimistot jatkavat kasvuaan ja aluevaltauksia. Niille on varmasti hyödyksi, että pienyrittäjien ensimmäiset sivut ovat WP:llä tehty (vaikka valmiilla teemalla) ja jatkossa he hakevat palvelunsa WordPress-toimistoilta.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun