Kauppalehti.fi avasi uuden mobiilisivuston

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Facebook blokkasi uutiset Kanadassa ja pienet mediat kokivat kovimman iskun.

Kauppalehti.fi on tällä viikolla avannut testikäyttöön uuden mobiilisivuston osoitteessa m.kl.fi (*linkki poistettu, koska ohjaa nykyisin tavalliselle Kauppalehden etusivulle, Kauppalehdellä ei ole enää erillistä mobiilisivustoa).

– Olemme odottaneet koska on hyvä hetki tulla mobiilisivustolla markkinoille ja johtuen suuresta kasvusta Kauppalehti.fi:n verkkopuolella näimme, että nyt on oikea aika. Nykyistä Kauppalehti.fi-verkkopalvelua käytetään kymmeniä tuhansia kertoja kuukaudessa matkapuhelimella, taustoittaa kehityspäällikkö Mikko Saastamoinen Kauppalehdestä.

Mobiiliversio tarjoaa kevennetyn version Kauppalehden keskeisimmistä tietosisällöistä – uutisista ja pörssidatasta.

– Uskomme, että ne palvelut jotka ovat vahvoja verkossa, ovat vahvoja mobiilissä, sillä käyttötarve käyttäjällä on ihan samanlainen, ainoastaan näyttö pienempi ja akun kestävyys heikompi. Tavoitteemme ovat kovat: mobiiliversion mainosmyynti aloitetaan tämän kevään aikana ja tähtäämme kymmeniin tuhansiin viikkokävijöihin, kertoo Saastamoinen ja toivoo samaan syssyyn uuden mobiilisivuston käyttäjiltä runsaasti palautetta, jota sopii antaa esimerkiksi täällä Vierityspalkki.fi:n kommenttiosastolla.

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

5 kommenttia on “Kauppalehti.fi avasi uuden mobiilisivuston”

 1. Aika nopea vastaisku kilpailijan suuntaan. Ei vain toimi (kunnolla) 6151:llä, toisin kuin Taloussanomat. Sivuttaisscrolli on hanurista – ehkä vielä tekemistä tuossa selaimen tunnistamisessa.

 2. Toinen pankkiiri

  Erittäin hyvä uudistus! Nokian selaimella toimii mainiosti, mutta Opera mini ei osaa sivuja näyttää oikein

 3. Valitettavasti kyseessä ei ole _mobiilisivusto_, vaan kevennetty nettisivusto, joka nyt sitten näkyy tai ei näy kunnolla puhelimella. Eli ei tuosta nyt kauheasti kannata henksleitä paukutella.

 4. Mutta kokonaisuutena selkeä parannus entiseen, koska aikaisemmin kauppalehti oli liian raskas lukea matkapuhelimella.

 5. Tapio Vesterine

  Hei!
  Luen Kauppalehteä iPadista. Ongelmani on se, että jostain syystä kun yritän aukaista etusivun, niin minut heitetään mobiilisivuille. Miten voin poistaa tämän kytkennän, kun en halua lukea mobiilisivua, vaan oikeita sivuja. Mobiilisivuja ei voi esim. suurentaa sormilla.

  Tapio Vesterinen

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun