Kauppalehti.fi avasi uuden mobiilisivuston

asmunder

Kauppalehti.fi on tällä viikolla avannut testikäyttöön uuden mobiilisivuston osoitteessa m.kl.fi (*linkki poistettu, koska ohjaa nykyisin tavalliselle Kauppalehden etusivulle, Kauppalehdellä ei ole enää erillistä mobiilisivustoa).

– Olemme odottaneet koska on hyvä hetki tulla mobiilisivustolla markkinoille ja johtuen suuresta kasvusta Kauppalehti.fi:n verkkopuolella näimme, että nyt on oikea aika. Nykyistä Kauppalehti.fi-verkkopalvelua käytetään kymmeniä tuhansia kertoja kuukaudessa matkapuhelimella, taustoittaa kehityspäällikkö Mikko Saastamoinen Kauppalehdestä.

Mobiiliversio tarjoaa kevennetyn version Kauppalehden keskeisimmistä tietosisällöistä – uutisista ja pörssidatasta.

– Uskomme, että ne palvelut jotka ovat vahvoja verkossa, ovat vahvoja mobiilissä, sillä käyttötarve käyttäjällä on ihan samanlainen, ainoastaan näyttö pienempi ja akun kestävyys heikompi. Tavoitteemme ovat kovat: mobiiliversion mainosmyynti aloitetaan tämän kevään aikana ja tähtäämme kymmeniin tuhansiin viikkokävijöihin, kertoo Saastamoinen ja toivoo samaan syssyyn uuden mobiilisivuston käyttäjiltä runsaasti palautetta, jota sopii antaa esimerkiksi täällä Vierityspalkki.fi:n kommenttiosastolla.

Aiheet: Mediat verkossa, Mobiilipalvelut ja -sovellukset, Uudet julkaisut

Tagit:

asmunder

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.
 1. Talousmies says:

  Aika nopea vastaisku kilpailijan suuntaan. Ei vain toimi (kunnolla) 6151:llä, toisin kuin Taloussanomat. Sivuttaisscrolli on hanurista – ehkä vielä tekemistä tuossa selaimen tunnistamisessa.

 2. Toinen pankkiiri says:

  Erittäin hyvä uudistus! Nokian selaimella toimii mainiosti, mutta Opera mini ei osaa sivuja näyttää oikein

 3. Miespankkiiri says:

  Valitettavasti kyseessä ei ole _mobiilisivusto_, vaan kevennetty nettisivusto, joka nyt sitten näkyy tai ei näy kunnolla puhelimella. Eli ei tuosta nyt kauheasti kannata henksleitä paukutella.

 4. Trader says:

  Mutta kokonaisuutena selkeä parannus entiseen, koska aikaisemmin kauppalehti oli liian raskas lukea matkapuhelimella.

 5. Tapio Vesterine says:

  Hei!
  Luen Kauppalehteä iPadista. Ongelmani on se, että jostain syystä kun yritän aukaista etusivun, niin minut heitetään mobiilisivuille. Miten voin poistaa tämän kytkennän, kun en halua lukea mobiilisivua, vaan oikeita sivuja. Mobiilisivuja ei voi esim. suurentaa sormilla.

  Tapio Vesterinen