Suomi.fi-portaalin uusi konsepti kommentoitavana

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Suomi.fi-portaali uusi konsepti ja käyttöliittymämallit ovat kommentoitavana otakantaa.fi –palvelussa* vielä muutaman päivän ajan. Kommentointiaikaa on 30.9. saakka.

Suomi.fi-portaali on uudistumassa isosti ensi vuoden aikana ja nyt on aika kaikkien kommentoida suunnitelmia.

“Uudistuksen myötä Suomi.fi-portaaliin kootaan nyt ensimmäistä kertaa myös kuntien palvelutiedot ja sähköiset palvelut. Keskeiset julkisen palvelun toimipaikat ja niiden tiedot esittävä karttasovellus on alustavasti suunnitteilla.”

Lisätietoa voi lukea hankkeen esittelysivulta josta pääsee myös osallistumaan keskusteluun.*

Erityisen suositeltavaa on ainakin selata läpi konseptin yleiskuvaus ja rautalankamallit:

Uuden konseptin kuvaus ja rautalankamallit (pdf-muodossa).*

rautalankamalli suomi.fi konseptista

Kysymykset joihin halutaan yleisöltä vastauksia tässä vaiheessa:

 1. Tukeeko käyttöliittymä valtion ja kuntien sähköisten asiointipalveluiden ja lomakkeiden löytymistä Suomi.fistä?
 2. Millaisia kuntapalveluihin liittyviä sisältöjä toivoisit ajan myötä Suomi.fihin?
 3. Vaikuttaako kuntavalinnan tekeminen käyttöliittymässä selkeältä ja ymmärrettävältä?

Siirry kommentoimaan.*

(Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun