Vierityspalkki uudistuu vuonna 2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Vierityspalkin uudistus lähestyy. Mitään dramaattista spektaakkelia ei ole luvassa, mutta sitäkin harkitumpia tärkeitä parannuksia.

Jo pitkään on WordPress.com-alustamme tuntunut ahdistavalta, mutta toistaiseksi mukavuudenhalu on vienyt voiton. Helppo ja toimintavarma blogipalvelu on palvellut Vierityspalkkia pitkään ja uskollisesti. Nyt on kuitenkin aika siirtyä omalle leikkikentälle. Vierityspalkki siirretään omaan palvelintilaan ja saa oman WordPress-asennuksen moottorikseen. Uudistus tullaan toteuttamaan siten, että kaikki vanhat osoitteet jäävät voimaan ja lukijoille muutoksesta ei pitäisi syntyä minkäänlaista katkosta tai ylimääräistä työtä.

Oma WordPress-alusta, paremmat työkalut ja uudistusmahdollisuudet

Oma leikkikenttä antaa palvelun toiminnallisuuksiin ja ulkoasuun enemmän kontrollia ja enemmän kehitysmahdollisuuksia. Erityisen tärkeätä meille on saada paremmat mittaustyökalut kiinni blogiin, jotta tiedämme paremmin miten blogiamme luetaan ja mitkä sisällöt toimivat lukijoillemme. Tämä antaa paremmat edellytykset myös kehitykseen. Voisikin sanoa, että koko uudistus tehdään, jotta voimme paremmin kuunnella lukijoidemme toiveita ja tehdä tarvittavia parannuksia palveluumme.

Avoimet työpaikat -palsta uudistuu ja ilmoittaminen helpottuu

Merkittävimpiä ensivaiheen toiminnallisia parannuksia on uudistuva avoimet työpaikat -palsta. Uusi avoimet työpaikat -palsta saa paremmat RSS-syötteet ja helpon lomakkeen uusien ilmoituksien lisäämiseen. Jatkossa saamme myös parempia tilastoja paikkojen määristä ja pystymme paremmin raportoimaan palstan suosion kehittymisestä. Noin 200 päiväkävijän keskiarvolla pyörivä palsta on havaittu erittäin tärkeäksi digimedia-alan rekrytointipalstaksi, jota seuraavat erityisesti nekin ammattilaiset jotka eivät aktiivisesti työpaikkaa ole (vielä) hakemassa.

Vuoden 2008 aikana yhä useampi alan firma on löytänyt palstan ja käsin päivitettävä palsta alkaa olla varsin työläs ylläpidettävä. Firmat myös odottavat ilmoituksen ilmestyvän palstalle nopeasti. Täten homman antaminen ilmoittajien omiin käsiin oli mielestämme paras ratkaisu, koska näin palsta on mahdollista säilyttää ilmaisena ilmoittajille. Tavoitteena on tehdä digimedia-alan paras rekrytointipalsta, joka koostaa yhteen kaikki, ja aivan kaikki, alaan liittyvät rekryilmoitukset.

Uutena palstana “Raportit ja lähteet” -koostesivu

Uusien sisältöalueiden osalta aloitamme uudistuksen yhteydessä yhden uuden pysyvän sisältöpalstan. Uusi sisältöpalsta kantaa nimeä “Raportit ja lähteet”. Tämä sivu tulee koostamaan parhaat alan raportit, lähteet ja kirjallisuuden yhdelle sivulle. Rajoitamme kokoelman suomalaiseen tuotantoon ja mahdollisuuksien mukaan suomenkieliseen tuotantoon. Aluksi avaamme katsauksella suomalaisen uusmediakirjallisuuden historiaan ja ryhdymme sitten päivittämään palstaa uusien julkaisujen mukaan. Tämänkin sisältölähteen jatkoylläpidossa uskomme, että lukijamme auttavat meitä pitämään palstan ajan tasalla.

Enemmän osallistumista, enemmän rohkeita avauksia

Sisällöllisesti Vierityspalkin uudenvuodenlupaus vuodelle 2009 liittyy vain ja ainoastaan rohkeampaan raportointiin! Meiltä on toivottu enemmän mielipiteitä, enemmän alan juoruja ja enemmän markkina-analyysia. Tätä tehtävää lähdemme täyttämään. Tiedossa on enemmän keskeneräisiä asioita, enemmän huhuja ja arviointeja, mutta sitäkin enemmän kiinnostavaa sisältöä.

Jatkosuunnitelmissa on mm. parempaa raportointia alan tapahtumista ja seminaareista, koska tällaista on meiltä useaan otteeseen toivottu. Myös Rekaksoisin legendaarinen liukuhihna* saa uuden ja monipuolisemman haastajan vuoden 2009 aikana.

Rohkeiden raporttien edellytyksenä on kuitenkin myös lukijoidemme aktiivinen osallistuminen. Toivommekin, että meille annetaan yhä edelleen aktiivisesti palautetta ja artikkeleita kommentoidaan ahkerasti. Teräviä ja asiantuntevia kommentteja nähtiin jo vuonna 2008 valtava määrä. Lisää tällaista!

Syksyllä 2008 näimme jo hurjia kommentointiketjuja artikkeleiden perässä ja saman aktiivisuuden toivotaan jatkuvan vuonna 2009.

Vierityspalkki kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa lukijoilleen uutta ja edellistäkin upeampaa vuotta 2009!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Vierityspalkki uudistuu vuonna 2009”

 1. Kunhan juttujen taso pysyy samoilla holleilla niin korkeammalle kurottaminen on hyvinkin tervetullutta.

  Mikään julkaisu ei kuitenkaan Vierityspalkin lisäksi järjestelmällisesti uutisoi alaa itseään kiinnostavia asioita, joten mielellään näitä enemmänkin lukee. Ehkäpä kohderyhmällä on vähän kehittyneempi medialukutaitokin, kuin keskimääräisellä iltasanomain tuijottajalla.

 2. Hienoa !

  Muuten minäkin luen niitä työpaikkailmoja, ihan silkasta uteliaisuudesta ja leikitellen ajatuksella että jos palaisin Suomeen, mitä voisin siellä tehdä. Ei kuitenkaan lainkaan ajankohtaista, mutta ilahduttavaa nähdä mitä kaikkea siellä tehdään.

  Aurinkoiset terveiset ja hyvää uutta vuotta !

  =)

 3. Pirkka Rannikko

  Kiitos hyvistä jutuista ja intoa uudistusten tielle!

 4. […] WordPress.comin alta omaan hostaukseen ja suoraan Vierityspalkki.fi-domainin alle, kuten aiemmin jo kerroimmekin. Muutoksesta johtuen toimituksen sähköpostiosoite on juuri nyt hetkellisesti poissa käytöstä – […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun