Vierityspalkki uudistuu vuonna 2009

Perttu Tolvanen

Vierityspalkin uudistus lähestyy. Mitään dramaattista spektaakkelia ei ole luvassa, mutta sitäkin harkitumpia tärkeitä parannuksia.

Jo pitkään on WordPress.com-alustamme tuntunut ahdistavalta, mutta toistaiseksi mukavuudenhalu on vienyt voiton. Helppo ja toimintavarma blogipalvelu on palvellut Vierityspalkkia pitkään ja uskollisesti. Nyt on kuitenkin aika siirtyä omalle leikkikentälle. Vierityspalkki siirretään omaan palvelintilaan ja saa oman WordPress-asennuksen moottorikseen. Uudistus tullaan toteuttamaan siten, että kaikki vanhat osoitteet jäävät voimaan ja lukijoille muutoksesta ei pitäisi syntyä minkäänlaista katkosta tai ylimääräistä työtä.

Oma WordPress-alusta, paremmat työkalut ja uudistusmahdollisuudet

Oma leikkikenttä antaa palvelun toiminnallisuuksiin ja ulkoasuun enemmän kontrollia ja enemmän kehitysmahdollisuuksia. Erityisen tärkeätä meille on saada paremmat mittaustyökalut kiinni blogiin, jotta tiedämme paremmin miten blogiamme luetaan ja mitkä sisällöt toimivat lukijoillemme. Tämä antaa paremmat edellytykset myös kehitykseen. Voisikin sanoa, että koko uudistus tehdään, jotta voimme paremmin kuunnella lukijoidemme toiveita ja tehdä tarvittavia parannuksia palveluumme.

Avoimet työpaikat -palsta uudistuu ja ilmoittaminen helpottuu

Merkittävimpiä ensivaiheen toiminnallisia parannuksia on uudistuva avoimet työpaikat -palsta. Uusi avoimet työpaikat -palsta saa paremmat RSS-syötteet ja helpon lomakkeen uusien ilmoituksien lisäämiseen. Jatkossa saamme myös parempia tilastoja paikkojen määristä ja pystymme paremmin raportoimaan palstan suosion kehittymisestä. Noin 200 päiväkävijän keskiarvolla pyörivä palsta on havaittu erittäin tärkeäksi digimedia-alan rekrytointipalstaksi, jota seuraavat erityisesti nekin ammattilaiset jotka eivät aktiivisesti työpaikkaa ole (vielä) hakemassa.

Vuoden 2008 aikana yhä useampi alan firma on löytänyt palstan ja käsin päivitettävä palsta alkaa olla varsin työläs ylläpidettävä. Firmat myös odottavat ilmoituksen ilmestyvän palstalle nopeasti. Täten homman antaminen ilmoittajien omiin käsiin oli mielestämme paras ratkaisu, koska näin palsta on mahdollista säilyttää ilmaisena ilmoittajille. Tavoitteena on tehdä digimedia-alan paras rekrytointipalsta, joka koostaa yhteen kaikki, ja aivan kaikki, alaan liittyvät rekryilmoitukset.

Uutena palstana “Raportit ja lähteet” -koostesivu

Uusien sisältöalueiden osalta aloitamme uudistuksen yhteydessä yhden uuden pysyvän sisältöpalstan. Uusi sisältöpalsta kantaa nimeä “Raportit ja lähteet”. Tämä sivu tulee koostamaan parhaat alan raportit, lähteet ja kirjallisuuden yhdelle sivulle. Rajoitamme kokoelman suomalaiseen tuotantoon ja mahdollisuuksien mukaan suomenkieliseen tuotantoon. Aluksi avaamme katsauksella suomalaisen uusmediakirjallisuuden historiaan ja ryhdymme sitten päivittämään palstaa uusien julkaisujen mukaan. Tämänkin sisältölähteen jatkoylläpidossa uskomme, että lukijamme auttavat meitä pitämään palstan ajan tasalla.

Enemmän osallistumista, enemmän rohkeita avauksia

Sisällöllisesti Vierityspalkin uudenvuodenlupaus vuodelle 2009 liittyy vain ja ainoastaan rohkeampaan raportointiin! Meiltä on toivottu enemmän mielipiteitä, enemmän alan juoruja ja enemmän markkina-analyysia. Tätä tehtävää lähdemme täyttämään. Tiedossa on enemmän keskeneräisiä asioita, enemmän huhuja ja arviointeja, mutta sitäkin enemmän kiinnostavaa sisältöä.

Jatkosuunnitelmissa on mm. parempaa raportointia alan tapahtumista ja seminaareista, koska tällaista on meiltä useaan otteeseen toivottu. Myös Rekaksoisin legendaarinen liukuhihna* saa uuden ja monipuolisemman haastajan vuoden 2009 aikana.

Rohkeiden raporttien edellytyksenä on kuitenkin myös lukijoidemme aktiivinen osallistuminen. Toivommekin, että meille annetaan yhä edelleen aktiivisesti palautetta ja artikkeleita kommentoidaan ahkerasti. Teräviä ja asiantuntevia kommentteja nähtiin jo vuonna 2008 valtava määrä. Lisää tällaista!

Syksyllä 2008 näimme jo hurjia kommentointiketjuja artikkeleiden perässä ja saman aktiivisuuden toivotaan jatkuvan vuonna 2009.

Vierityspalkki kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa lukijoilleen uutta ja edellistäkin upeampaa vuotta 2009!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

 1. Jarno W says:

  Kunhan juttujen taso pysyy samoilla holleilla niin korkeammalle kurottaminen on hyvinkin tervetullutta.

  Mikään julkaisu ei kuitenkaan Vierityspalkin lisäksi järjestelmällisesti uutisoi alaa itseään kiinnostavia asioita, joten mielellään näitä enemmänkin lukee. Ehkäpä kohderyhmällä on vähän kehittyneempi medialukutaitokin, kuin keskimääräisellä iltasanomain tuijottajalla.

 2. Maurelita says:

  Hienoa !

  Muuten minäkin luen niitä työpaikkailmoja, ihan silkasta uteliaisuudesta ja leikitellen ajatuksella että jos palaisin Suomeen, mitä voisin siellä tehdä. Ei kuitenkaan lainkaan ajankohtaista, mutta ilahduttavaa nähdä mitä kaikkea siellä tehdään.

  Aurinkoiset terveiset ja hyvää uutta vuotta !

  =)

 3. Pirkka Rannikko says:

  Kiitos hyvistä jutuista ja intoa uudistusten tielle!