Selkeä eurovaaliehdokkaan sivusto, esimerkkinä Markku Holmi

Perttu Tolvanen

Edellisen laajemman katsauksen kommenteissa nostettiin esiin Markku Holmin sivusto*. Kristillisdemokraattien Markku Holmi esittäytyy hyvin selkeällä sivustolla jossa on noudatettu vaaliehdokassivustojen hyviä suunnitteluperiaatteita.

image

Sivuston etusivulla tuodaan hyvin esille ehdokkaan perustiedot, äänestysnumero, suosittelijoiden tiedot ja kehotetaan liittymään mukaan tukijoukkoihin.

Etusivulla ovat myös hyvin esillä viimeiset blogimerkinnät. Oikeaan laitaan on hieman pienempään rooliin nostettu pressikuvat, vaalikalenterin seuraavat tapahtumat ja linkitetty Facebook-yhteisöön.

Navigaatio-otsikot ovat esimerkilliset: “Etusivu”, “Blogi”, “Persoona”, “Vaaliteemat” ja “Arvot”. Myös verkkokirjoittamisen perusasiat ovat hallussa. Tekstit ovat tiiviitä ja myös väliotsikointia on hyödynnetty.

image

Selkeän ryhmittelyn ja informaatiosuunnittelun avulla verkkosivusto tukee ehdokkaan kampanjaa ja auttaa kävijöitä löytämään heitä kiinnostavat asiat. Visuaalisuuteen ja houkuttelevuuteen olisi varmasti voinut vielä panostaa, mutta informaatiosuunnittelun ja selkeyden osalta sivusto kuuluu ehdottomasti näiden vaalien kärkikaartiin.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Vaalit

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.