Selkeä eurovaaliehdokkaan sivusto, esimerkkinä Markku Holmi

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Poliitikot kipuilevat Facebookin asiakaspalvelun kanssa.

Edellisen laajemman katsauksen kommenteissa nostettiin esiin Markku Holmin sivusto*. Kristillisdemokraattien Markku Holmi esittäytyy hyvin selkeällä sivustolla jossa on noudatettu vaaliehdokassivustojen hyviä suunnitteluperiaatteita.

image

Sivuston etusivulla tuodaan hyvin esille ehdokkaan perustiedot, äänestysnumero, suosittelijoiden tiedot ja kehotetaan liittymään mukaan tukijoukkoihin.

Etusivulla ovat myös hyvin esillä viimeiset blogimerkinnät. Oikeaan laitaan on hieman pienempään rooliin nostettu pressikuvat, vaalikalenterin seuraavat tapahtumat ja linkitetty Facebook-yhteisöön.

Navigaatio-otsikot ovat esimerkilliset: “Etusivu”, “Blogi”, “Persoona”, “Vaaliteemat” ja “Arvot”. Myös verkkokirjoittamisen perusasiat ovat hallussa. Tekstit ovat tiiviitä ja myös väliotsikointia on hyödynnetty.

image

Selkeän ryhmittelyn ja informaatiosuunnittelun avulla verkkosivusto tukee ehdokkaan kampanjaa ja auttaa kävijöitä löytämään heitä kiinnostavat asiat. Visuaalisuuteen ja houkuttelevuuteen olisi varmasti voinut vielä panostaa, mutta informaatiosuunnittelun ja selkeyden osalta sivusto kuuluu ehdottomasti näiden vaalien kärkikaartiin.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun