Podcast webin tulevaisuudesta

Perttu Tolvanen

Viimeisimmässä Propellipää ja palaveriprinssi -podcastin jaksossa on mukana allekirjoittanut ja aiheena on vaatimattomasti webin tulevaisuus.

Propellipää ja palaveriprinssi on Evermaden Jaakko Alajoen ja Julius Haukkasalon podcast, jossa on jokaisessa jaksossa mukana jonkun alueen vieraileva asiantuntija.

Puhumme Jaakon ja Juliuksen kanssa mm. webbisivustojen tekemisen kehittymisestä, valmispalveluiden noususta (mm. Squarespace, Shopify) sekä IT-alan kovasta rekrykilpailusta. Myös yrittäjyyttä sivutaan ja mm. sitä kuinka allekirjoittanut on alalle ja yrittäjäksi päätynyt.

Tätä blogia lukeville henkilöille ei varmaan kovin paljon yllätyksiä ole tarjolla, eli puhutaan siitä miten valmispalveluiden nousu pakottaa alan toimistot enemmän räätälöidympien ja vaativampien casejen pariin, sekä miten moderni webin tekeminen on yhä enemmän erilaisten palveluiden nokkelaa yhdistelyä ja vähemmän sitä että koodataan kaikki itse alusta alkaen. Ja samalla toki todetaan, että kyllä sitä räätälöityäkin tekemistä on yhä enemmän tarjolla, mutta se on yhä enemmän integraatioita ja hyvin asiakaskohtaisia sovelluksia ja toimintoja.

Blogissa samoja aiheita on käsitelty esimerkiksi vuosi sitten laajassa artikkelissa webin teknisten ratkaisujen tilanteesta ja tulevaisuudesta.

>> Kuuntele jakso (Spotifysta)

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 700 tilaajaa).

Comments are closed.