Kulttuuritalo Korundin verkkosivut

korundifi-vierityspalkkiin-v1-1

Tekijä: Tietotalo Infocenter Oy

Tietotalo uudisti pitkäaikaisen asiakkaansa Rovaniemen kulttuuritalo Korundin verkkosivut. Selkeimmin muutokset näkyvät sivujen uudessa visuaalisessa ilmeessä sekä navigoinnin helppoudessa. Käyttökokemuksessa on otettu huomioon erityisesti sivuston mobiiliresponsiivisuus.

Verkkosivu-uudistuksen tarkoituksena on antaa asiakkaille innostava ja selkeä käyttökokemus, joka houkuttelee osallistumaan kulttuuritalon monipuoliseen toimintaan. Sivujen ulkoasu on raikas ja moderni, ja sen suunnittelussa on painotettu ajankohtaisuutta ja asiakasnäkökulmaa.

Sivut skaalautuvat nyt vaivattomasti eri päätelaitteisiin kuten kännyköihin ja iPadeihin. Mobiiliversiossa on tallella kaikki keskeinen sisältö, mutta esitysmuoto on yksinkertaistettu latausaikojen lyhentämiseksi. Käyttöliittymässä hyödynnetään pitkiä sivuja, jotka helpottavat lukemista ja tiedonhankintaa merkittävästi vähentämällä tarpeetonta hyppelyä eri sivujen välillä.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Visitfinland 3.0

vierityspalkki-visitfinland

Tekijät: Byroo (Tuotanto), SEK (Suunnittelu)
Tärkein teknologia: WordPress

VisitFinland.comin 3.0-uudistuksessa lähtökohdaksi otettiin “mobile first” -ajattelu. Käyttäjäkokemus suunniteltiin ensin mahdollisimman toimivaksi ja inspiroivaksi mobiilin rajoitteissa. Kun mobiilin perusajatus isoista kuvista ja keskitetyistä teksteistä siirrettiin desktopiin, mahdollisti se mm. parallax-vierittelyn sekä automaattisesti käynnistyvien videoiden mukaan tuomisen.

Palvelu on rakennettu WordPressin päällä ja sivuston latausaikoja optimoidaan lataamalla mediatiedostot Amazonin pilvipalvelusta.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Grand One 2015 -sivusto

grandone_vierityspalkki_pieni

Tekijä: Frantic

Frantic valittiin suunnittelemaan ja toteuttamaan tämän vuoden Grand One kilpailusivusto. Kantavana konseptina oli pitää sivusto yksinkertaisen selkeänä sekä tuoda jotain uutta kilpailun visuaaliseen ilmeeseen kontrastien sekä rohkeuden kautta. Responsiivinen sivusto nokkelilla front-end toiminnallisuuksilla höystettynä rakennettiin räätälöidysti toimimaan Herokun pilveen.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

A&S ravintoloiden sivustot (7 sivustoa)

asravintolat

Tekijä: Koodiviidakko

A&S ravintoloiden seitsemän sivun multisite toteutettiin Koodiviidakon Sivuviidakko-julkaisualustalle. Sivustoja kieliversioineen on vaivaton ylläpitää keskitetyn kirjautumisen kautta. Toteutus on täysin responsiivinen joten sivuja on sujuva käyttää eri päätelaitteilla.

Avaa sivusto

Optikko Katajiston verkkosivut

Katajisto_www_VP

Tekijä: Viidakkorumpu 2.0 Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Oli sopivaa, että ensimmäisenä Rummun videovetoiseen, kaikissa päätelaitteissa toimivaan verkkosivustoon (nyt on pakko keksiä tuotteelle parempi nimi!) tarttui Optikko omasta kaupungistamme. Kimmo Katajisto halusi uudistaa sanomansa: Mainontansa ja sivunsa kuitenkin ensimmäiseksi.

Projekti on ns. “ketterää mallia”, joten nyt julkaisimme sivun vielä still-kuva -voittoisena. Videoita sivuille on tulossa myöhemmin, kuten myös julkinen palautejärjestelmä, josta näkee läpinäkyvästi, kuinka hyvää palvelua Optikko Katajistolta oikein saakaan.

Tuoteosiossa hyödynnetään Instagramia: Kimmo voi innokkaana valokuvaajaharrastelijana ottaa liikeessään “snapshotteja” uusista malleista jne., ja lähettää ne omalle Instagram-tililleen. Sieltä ne sitten automaattisesti uppoutuvat uusien sivujen tuote-osioon.

Avaa sivusto

Kainuun Sanomat uutissivusto

mockup-kainuunsanomat_s

Tekijä: Geniem Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Tekijät: Geniem Oy tekninen toteutus ja Cava Interactive käyttöliittymäsuunnittelu

Kainuun Sanomat uutissivusto uudistettiin kokonaan sisältäen maksulliset artikkelit, responsiivinen käyttöliittymä ja uusi julkaisujärjestelmä.

Uudistuksessa oli useita tavoitteita. Sivusto haluttiin toteuttaa avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmän päälle, jotta voidaan testata kuinka avoimen lähdekoodin ratkaisut sopivat Alma Median tarpeisiin. Toinen iso tavoite oli rakentaa sivustoon maksullinen osio jossa on saatavilla sama sisältö kuin printtilehdessä. Kolmantena haluttiin tehdä toteutus responsiivisena ja neljäs iso uudistus oli yhdistää Kainuun Sanomat ja paikalliset uutissivustot Sotkamo-lehti, Ylä-Kainuu ja Kuhmolainen saman sivuston alle.

Erityistä huomiota kiinnitettiin Admin-puolen sivustonhallintaominaisuuksiin. Jokaisen uutissivuston sielu on sen etusivu. Etusivu on paikka josta kävijä katsoo miten maailma makaa ja etusivullaan media viestii minkälaisia uutisia se pitää tärkeänä. Etusivun hallintaa varten toteutettiin oma laajennus. Lopputuloksena site managereille syntyi “himmeli”, eli työkalu jolla voi siirrellä visuaalisesti artikkeleita haluttuun järjestykseen.

Uudet aihe-sivut kokoavat kiinnostavat aiheet saman kokonaisuuden alle. Maksaville asiakkaille tarjotaan myös koko sama sisältö kuin päivän lehdessä. Mainokset valitaan käyttäjälle käytetyn laitekoon mukaan, jolloin mobiili- ja desktopkäyttäjälle voidaan tarjota eri mainoksia.

Maksullisuuden mahdollistava taustajärjestelmä toteutettiin niin, että se on mahdollista ottaa käyttöön myös muissa Alma Median uustipalveluissa. Käytettyinä teknologioina oli Java/Spring MVC, Mongo DB, AngularJS. Sivusto julkaistiin keväällä 2014.

Aiempia WordPress toteutuksia Alma Medialle löytyy http://www.hervannansanomat.fi, http://moro.aamulehti.fi, http://www.yourlapland.com/ ja http://porilaine.satakunnankansa.fi

Avaa sivusto

#kirja -verkkopalvelu

kirja_vierityspalkki_pieni

Tekijä: Frantic
Tärkein teknologia: WordPress

#kirja on Suomen suurimpien kirjakustantamoiden yhteistyönä syntynyt palvelu, joka yhdistää ihmiset ja kirjat. Se on innovatiivinen konsepti, joka tekee kirjoista ja niiden lukemisesta sosiaalisen tapahtuman. Palvelu kerää keskustelut ja sosiaaliset ilmiöt eri alustoilta samaan paikkaan.

Lukuvinkit, arvostelut, artikkelit, ajankohtaiset aiheet ja kirjailijaesittelyt tekevät interaktiivisesta palvelusta täydellisen avun sekä intoilijoille että ideoita etsiville ostajille. Sosiaalinen #kirja on helppokäyttöinen kaikille missä vaan.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Lupapiste-sivusto

mockup-lupapiste.fi-s

Tekijä: Geniem Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Lupapiste on info- ja opastussivusto Solitan ja Ympäristöministeriön Lupapiste-palvelulle. Sivusto lähti asiakkaan toimittamasta layout-suunnitelmasta, joka toteutettiin responsiivisena WordPressin päälle.

Hallittavuuden kannalta valittiin Advanced Custom Fields -laajennus, jonka avulla sivuston sisältöä on helpompi hallita. Lupapiste-sivuston kehittäminen jatkuu edelleen. Sivuston kehityksessä käytettiin Geniemin WP Cloudin kehitysympäristöä, jossa kehitys tapahtuu Vagrantin avulla ja deployment tehdään Capistranolla. Versionhallintaan käytetään Gitlabia.

Avaa sivusto

Iron Sky

mockup-ironsky.net-s

Tekijä: Geniem Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Iron Sky on ollut mediassa esillä onnistuneen crowdfunding kierroksensa avulla. Kampanjaa varten koko sivusto uudistettiin. Uudistus starttasi selaimessa kehitetyllä UX-prototyypillä. Tämä jälkeen Geniemin WP-tiimi toteutti ensimmäisen version ja projekti julkaistiin kampanjan tukena.

Samanaikaisesti on kehitetty crowdsourcing toimintoja, joiden avulla fanit voivat osallistua elokuvan tekemiseen. Alusta korvaa vanhentuneen Wreck-a-movie alustan. Tiimi päätyi koodaamaan ominaisuudet itse WordPressin päälle, kun sopivaa laajennusta ei löytynyt. Crowdsourcing ominaisuudet julkistetaan 2015 aikana kun elokuvan tekeminen etenee.

Sivuston alle toteutettiin analytiikka- ja käyttäjähallinta, jonka avulla voidaan seurata käyttäjiä eri vaiheessa: sivustolla vierailijat, rekisteröidyt käyttäjät, maksulliset käyttäjät, crowdfunding kampanjan rahoittajat, sijoittajat ja VIP-käyttäjät.

Sivusto pyörii Geniemin WP Cloud -ympäristössä, jossa voidaan kustannustehokkaasti palvella käyttäjiä ja skaalautua vastaamaan huomattavan suuria käyttäjäpiikkejä, joka oli tarpeen kun projekti sai mediahuomiota mm. rapakon toisella puolella.

Avaa sivusto

Espoon Kippareiden uusi verkkopalvelu

espoon-kipparit-oikea-koko

Tekijä: Verkkoasema Oy

Espoon Kipparit Ry on Suomen suurimpia navigaatioseuroja, jolla on erittäin laaja jäsenkunta. Suuresta jäsenmäärästä johtuen seuralla oli tarve saada työkalut, joilla vuorovaikutus ja tiedottaminen jäsenistössä automatisoituvat.

Ratkaisuna Verkkoasema toteutti Espoon Kippareille verkkopalvelun, jossa yhdistyy perinteinen verkkopalvelu sekä kirjautumisen takana toimiva jäsenrekisteri sekä jäsensivut.

Verkkopalvelun vaatimuksina oli mm.
– Monipuolinen käytettävyys kaikilla päätelaitteilla
– Erilaisten raporttien tuottamisen ja Office-ohjelmiin viennin mahdollistaminen
– Kattava jäsenrekisteri ja sen monipuoliset hallintatyökalut
– Integraatio jäsenrekisterin ja uutiskirjetyökalun välillä, jotta lähetyslistojen kasaaminen helpottuisi
– Verkkopalvelun suunnittelussa hyödynnettiin asiakkaiden toiveita mukaillen merikarttoja

Alustaksi valittiin Verkkoaseman VJ6-julkaisujärjestelmä, sillä se mahdollisti kaikkien tarvittavien toiminnallisuuksien luonnin. Myös kumppanin valinnassa keskeisin kriteeri oli Kippareiden mukaan monipuolisuus: Saman kumppanin kanssa piti pystyä tekemään kaikki tarvittavat toiminnallisuudet.

Sivuston suunnittelu ja tekninen toteutus on Verkkoaseman käsialaa ja sivusto on toteutettu responsiivisena eli se skaalautuu käytössä olevan päätelaitteen mukaan.

Avaa sivusto

Jämsekin verkkosivu-uudistus

refe-jamsek

Tekijä: Trimedia Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Jämsek on Jämsän seudun elinkeinoelämän kehitysyhtiö. Julkisena toimijana Jämsek edistää alueen elinkeinoelämää vastaamalla sijoittumismarkkinoinnista sekä yritystoiminnan kehittämisestä. Verkkosivu-uudistuksellaan Jämsek tavoitteli visuaalista ja sisällöllistä uudistumista. Myös sivuston päivittämistä haluttiin helpottaa.

Kokonaisvaltaisesti uudistettu sivusto on responsiivinen ja sen teknisenä alustana on WordPress. Trimedia vastasi projektissa myös konseptoinnista ja visuaalisesta uudistumisesta.

Avaa sivusto

Oulun yliopiston varainhankintakampanjasivusto

lahjoita-oulu

Tekijä: Koodiviidakko

Oulun yliopisto toteuttaa Tule kasvamaan kanssamme –varainhankintakampanjan, jonka keräyssivu toteutettiin Koodiviidakon Sivuviidakko-julkaisualustalla.

Varainhankintakampanja liittyy yliopistojen pääomittamiseen, johon valtio on sitoutunut. Sivuston kautta voi helposti lahjoittaa haluamansa summan yliopiston käyttöön.

Avaa sivusto

Methatorin uudet verkkosivut

methator_595_332

Tekijä: redandblue
Tärkein teknologia: WordPress

Methator™ on innovatiivinen lannan käsittelyjärjestelmä, joka tuottaa nopeasti ja kustannustehokkaasti biokaasua ja biolannoitetta. Uusilla www-sivuillaan Methatorin tiimi julistaa: ”Meille lanta on mahdollisuus, valjastamaton energiavarasto”. Raikkaat sivut suunnitteli, visualisoi ja teknisesti toteutti redandblue.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Amos Andersonin taidemuseo

1-macbook-iphone-main

Tekijä: booncon PIXELS
Tärkein teknologia: WordPress

Toteutimme raikkaan, nokkelan ja responsiivisen nettisivun Amos Andersonin taidemuseolle. Näppärät toiminnallisuudet yhdistettyinä visuaalisiin elementteihin vahvistavat Amoksen brändiä käyttäjäkokemuksen kautta.

Projekti tehtiin yhdessä bränditoimisto BOTH:n kanssa.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Sinebrychoffin taidemuseon uudet sivut

siff_595_332

Tekijä: redandblue
Tärkein teknologia: WordPress

Sinebrychoffin Taidemuseon kokoelmiin kuuluu kansainvälisesti merkittäviä eurooppalaisten vanhojen mestareiden maalauksia. Museorakennus toimi aikanaan Sinebrychoffin perheen kotina ja museon ytimen muodostaakin kotimuseo, joka on pysyvästi esillä museon toisessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa voi tutustua vaihtuviin näyttelyihin.

Suunnittelimme ja rakensimme museolle uudet responsiiviset verkkosivut, joiden tarkoitus on palvella paremmin museon kävijöitä ja markkinoida museotapahtumia. Värimaailma ja typografia uudistettiin tukemaan museon upeaa kuvamaailmaa ja viestimään museon ainutlaatuista tunnelmaa myös verkossa.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

YLE Kioski

Flockler-CASE-YLEKioski-live

Tekijä: Flockler

YLE Kioski aukaisi ovensa 19.1.2015 klo 8:00.

Mitä jos näkisitkin maailman eri tavalla kuin kukaan muu? Tervetuloa Kioskiin. Saat kivoja ja kovia juttuja. Aamusta iltaan. Olemme kanssasi Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa, Whatsappissa, Pinterestissä ja Youtubessa. Valtaamme telkkarin puoleksi tunniksi joka arki-ilta (TV2 klo 19.30-20).

Flockler mahdollistaa sisällön kuratoinnin, julkaisun ja hallinnan – helposti ja kätevästi. Tutustu uuteen palveluun osoitteessa: kioski.yle.fi

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

StoryBy -verkkopalvelu

storyby_refe2-595

Tekijä: SC5 Online Oy

StoryBy on palvelu, joka yhdistää aikakauslehden ja keskusteluryhmien parhaat puolet. StoryByn kautta on helppo julkaista blogimaisia lyhyitä artikkeleita ja se toimii myös tehokkaana affiliate-myyntikanavana.

Palvelu julkaistiin marraskuussa 2014 Yhdysvalloissa, ja on saavuttanut suurta kiinnostusta kansainvälisten sijoittajien ja verkkokauppojen taholta.

SC5:n ja asiakkaan sekatiimi suunnitteli ja toteutti palvelun käyttöliittymän ja konsultoi asiakasta skaalautuvan, globaalisti hajautetun taustajärjestelmien arkkitehtuurin, APIn ja hakukonelöydettävyyden osalta. SC5:n Slender-kuvanoptimointipalvelu ja isomorfinen teknologia takaavat palvelun hakukonesaavutettavuuden ja nopean latausajan myös mobiiliyhteydellä. Tuloksena on kaunis, sovellusmainen lukukokemus; ja valokuvausta myöten helppo kirjoituskokemus.

Avaa sivusto

Color Mask Paint -verkkosivusto

julkaisut-colormaskpaint

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Color Mask Paint on runsaasti väripigmenttiä sisältävä käyttövalmis ja intensiivisesti sävyttävä suoraväri. Toteutettu sivusto on keskeinen osa tuotteen kuluttajamarkkinoinnissa.

Poutapilvi suunnitteli ja toteutti verkkopalvelun P4-julkaisujärjestelmällä.

Avaa sivusto

Stafix Oy verkkosivun uudistus

refe-stafix

Tekijä: Trimedia Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Stafix on monipuoliseen ulkomainontaan tarkoitetun sähköstaattisen kalvon valmistaja. Lanseeratakseen uuden tuoteperheensä Stafix Gripin tyylillä, koko sivusto päätettiin uudistaa. Toisin kuin monien teollisten toimijoiden kohdalla, Stafix toivoi sivu-uudistukselta keinoa kertoa, kuinka asiakkaat voivat käyttää sen helppokäyttöistä tuotetta, visuaalisesti näyttävällä otteella.

Tärkeimmät tekniset muutokset: Sivuston tekninen ratkaisu vaihdettiin CMS Made Simplestä WordPressiin ja kokonaisuudesta tehtiin responsiivinen.

Trimedia vastasi myös konseptoinnista ja visuaalisesta suunnittelusta.

Avaa sivusto

Waremannin uudet verkkosivut

wareman_595_332 copy

Tekijä: redandblue
Tärkein teknologia: WordPress

Waremann on työmaahallintaan keskittynyt ohjelmistoyritys, joka tarvitsi uutta yritysilmettä. Teimme uuden logon, käyntikortit, lomakkeistot sekä lasku- että esityspohjat. Suunnittelimme samalla uudet responsiiviset verkkosivut.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Suomen 4H-liiton sivuston uudistus

4h_vierityspalkki

Tekijät: Korpimedia Oy (WordPress -toteutus), redandblue (Konsepti-, käyttöliittymä- ja visuaalinen suunnittelu)
Tärkein teknologia: WordPress

Suomen 4H-liiton laaja verkkosivusto sai uuden konseptin, käyttöliittymän, ilmeen ja WordPress -toteutuksen redandbluen ja Korpimedian yhteistyönä.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Mainostajat.fi

mainostajat copy

Tekijä: redandblue
Tärkein teknologia: WordPress

Uudistimme Mainostajien liiton graafisen ilmeen ja teimme täysimittaisen verkkosivuremontin. Samassa rytäkässä uudistuivat myös Mainostajien liiton brändit, kun AdProfit, Mainostajan Hakemisto, MAINOSTAJA-lehti ja Mainontapäivät saivat uudet tunnukset.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Sairaanhoitajat

sairaanhoitajat-front-copy

Tekijä: H1
Tärkein teknologia: WordPress

H1:n tuottama uusi Sairaanhoitajaliiton verkkopalvelu julkaistiin lokakuussa 2014. Edellisestä verkkopalvelu-uudistuksesta oli kulunut jo useampi vuosi. Sinä aikana liiton toiminnassa ja organisaatiossa oli tapahtunut paljon. Myös strategiset painopisteet olivat muuttuneet. Tekniselläkin puolella oli tarpeita palvelun kehittämiseksi. Lisäksi 16 itsenäistä alueellista organisaatiota haluttiin tuoda mukaan verkkopalveluun. Uudistukselle oli siis kova tarve.

Julkaisujärjestelmäksi valittiin WordPress, koska se vaikutti soveltuvan hyvin mediasisältöön painottuvalle palvelulle. Verkkopalvelun suunnittelu ja tekninen toteutus päätettiin tehdä erillisinä projekteina, jotka kumpikin kilpailutettiin.

”Suunnitteluvaiheen tarjousten vertailussa huomasimme, että H1:llä on sisältöstrategian ja sisällöntuotannon osaamista. He pystyivät osoittamaan tiimistä henkilön juuri tähän tehtävään. Tämä vastasi erityisen hyvin meidän tarpeitamme. Lisäksi H1:llä oli hyvät referenssit”, Sairaanhoitajaliiton verkkopalvelupäällikkö Sami Suominen kertoo. H1 valittiin toimittajaksi sekä suunnitteluun että tekniseen toteutukseen.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

IDEAL -keittiöt verkkosivusto

Ideal_Capture-leikattu

Tekijä: Sofokus Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Ideal-keittiöt on Keittiöjätti-konsernin uusi itsenäinen keittiöpalvelukokonaisuus. Sofokus toteutti uuden Ideal -brändin verkkosivuston. Verkkosivusto rakennettiin WordPress alustalle responsiivisella räätälöidyllä teemalla. Erityistä sivustossa on valikon megamenu, joka toteutettiin UberMenu -lisäosalla. Myös megamenu toimii responsiivisesti. Sivustolle rakennettiin lisäksi myymälähaku.

”Pidän siitä, että sivusto on rakennettu niin, että lähes kaikki on itse muokattavissa. Aikaisemmissa toteutuksissa olen pienimpienkin muutosten kohdalla joutunut ottamaan yhteyttä ylläpitoon”, kertoo Idealin tietohallintopäällikkö Pekka Viikari.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Kauppakeskus Goodman -verkkosivusto

Goodman_02-leikattu

Tekijä: Sofokus Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Hämeenlinnan keskustan kupeeseen avattiin lokakuussa 2014 uusi kauppakeskus Goodman, jonka verkkosivut Sofokus toteutti. Lähtökohtana verkkosivuston toteuttamisessa oli luoda uudelle kauppakeskukselle sivu, jota olisi ajan myötä mahdollista helposti jatkokehittää ja, joka tarvittaessa taipuisi kauppakeskuksen kasvun mukana. Tuotannossa kiinnitettiin erityistä huomiota käyttäjien ja oikeuksien hallintaan. Sivuston kieliversiot tehtiin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi sekä venäjäksi.

”Oli tärkeää löytää sellainen kumppani, jonka kanssa sivustoa voidaan helposti tulevaisuudessa kehittää. Sofokukselta löytyi se tietotaito, jonka avulla on helppo lähteä toteuttamaan projektia”, Kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro kertoo.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Saimaan Juomatehtaan verkkosivusto

sjt-www-mockup

Tekijä: G-Works (Konseptointi, suunnittelu, toteutus)
Tärkein teknologia: WordPress

Saimaan Juomatehdas on itsenäinen ja rehdisti suomalainen perheyritys, jonka juomat ovat aitoja lähituotteita. Yritys on kasvanut viime vuosina merkittävästi periaatteitaan kunnioittaen: kaikki juomat valmistetaan ilman lisä- ja säilöntäaineita ja valtaosa käytetyistä raaka-aineista on kotimaista luomutuotantoa.

G-Works suunnitteli ja toteutti rustiikkisen, mutta myös modernin mikkeliläisen panimon verkkosivuston. Sivuston tuotekatalogissa hyödynnetään luovasti WordPressin ominaisuuksia tuotetietojen ja raaka-aineiden alkuperän esittelyssä.

Avaa sivusto

Viidakkorumpu 2015

VR2015_main_palkki

Tekijä: Viidakkorumpu 2.0 Oy
Tärkein teknologia: WordPress

As i’ve said before, i’ve pondered a while about our company’s new direction and mission. We have accomplished our set goals and are looking forward to the future. A business should certainly have a mission. Otherwise it’ll end up drifting. And to shake things a bit is really refreshing.

So, now it’s done. Our new look and our spearhead product at the same time is live. It combines fully responsive WordPress production and a use of video driven content.

Br, Jari, co-owner of the new Viidakkorumpu

Avaa sivusto

Deluxe Joulu -kampanjasivusto

jouludeluxe

Tekijät: Folk Finland, Great Apes, Otto Production

Tänä jouluna Lidl tarjoaa sinulle mahdollisuuden lähettää hiukan tavanomaisesta poikkeavan joulutervehdyksen. Voit valita useista kansainvälisistä tervehdyksistä mieluisan ja vaikuttaa sen sävyyn tuhma/kiltti -valitsimella. Tervehdys räätälöidään omaan tai vastaanottajan makuun sopivaksi tekstittämällä valittu filminpätkä.

Tekstitys ”poltetaan” kiinni videotiedostoon, jolloin se voidaan näyttää millä tahansa videosoittimella päätelaitteesta riippumatta. Voit perinteisen some-jakamisen lisäksi toki myös ladata tekstitetyn videotiedoston kotikoneellesi tai puhelimellesi.

Avaa sivusto

EcoDriving-verkkosivusto

julkaisut-ecodriving

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Vastuullinen ajotapa tarkoittaa liikenneturvallisuuden paranemisen lisäksi energiankulutuksen ja päästöjen vähenemistä. EcoDriving-koulutus auttaa vähentämään sekä hiilidioksidipäästöjä että terveydelle haitallisia päästöjä. Mitä pienempi kulutus, sitä pienemmät päästöt.

Poutapilvi suunnitteli ja toteutti verkkopalvelun P4-julkaisujärjestelmällä.

Avaa sivusto

IMF 70 vuotta -sivusto

imf

Tekijä: Great Apes
Tärkein teknologia: WordPress

Rahamuseon näyttelyssä esitellään valuuttarahaston historiaa, toimintaa ja nykyisyyttä. Näyttelyssä esitellään myös valuuttarahaston ja Maailmanpankin merkitystä Suomen kannalta.

Näyttelyn virtuaalinen versio on täysin responsiivinen ja desktop-käytössä on erityisesti otettu huomioon näppäimistö-pohjainen navigointi.

Avaa sivusto

Reserviläinen-verkkolehti

julkaisut-reservilainen

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:n kustantama Reserviläinen on Suomen suurin maanpuolustuslehti. Se on Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton äänenkannattaja.

Poutapilvi suunnitteli ja toteutti verkkolehden P4-järjestelmällä.

Avaa sivusto

Tulevaisuuteen.fi

vierityspalkkiin

Tekijä: Koodiviidakko

Oulun yliopiston Tulevaisuuteen.fi-sivusto kokoaa yhteen yliopiston koulutustarjonnan erilaisten opintopolkujen kulkijoille. Sivuilta löytyy mm. osa-alueensa täydennyskoulutuksesta haaveileville ja opintonsa keskeyttäneille. Sivusto toteutettiin Koodiviidakon Sivuviidakko-julkaisualustalla.

Avaa sivusto

Kalastajille.fi

kalastajillefi-vierityspalkki

Tekijä: Mainio Tech Oy

Kalastajille.fi on uusi kalastajille suunnattu verkkopalvelu ja kohtausportaali. Palvelun tarkoituksena on kehittää aktiivinen kalastusaiheinen yhteisö, jossa kalastajat voivat kohdata ja vaihtaa kalastuskokemuksiaan keskenään.

Palvelun erityisominaisuutena on koko Suomen kattava vesistötietokanta, jonka avulla kalastajat voivat merkata saalistamiaan saaliita Suomen jokaiseen vesialueeseen. Tämän tiedon lisäksi jokaiselle saaliille voi lisätä myös kuvia sekä perustietoja. Muun muassa saaliiden koon avulla kalastajat voivat keskenään kilpailla suurimmasta saaliista.

Sivuston ulkoasu on responsiivinen, eli se toimii sujuvasti kaikenkokoisilla päätelaitteilla.

Palvelu on toteutettu suosiotaan nopeasti kasvattavan ja erittäin helppokäyttöisen concrete5-sisällönhallintajärjestelmän päälle.

Avaa sivusto

Docpoint-festivaalin sivusto

vierityspalkki_docpoint

Tekijät: Aucor Oy (Tekniikka, responsiivinen toteutus), Neutroni (Ulkoasu), Taiste (Käyttöliittymä, responsiivisuus)
Tärkein teknologia: WordPress

Tammi-helmikuun vaihteessa järjestettävä Docpoint-elokuvafestivaali sai uuden verkkoilmeen ja siirron WordPress-alustalle kolmen toteuttajan voimin. Suunnittelussa vetovastuu oli Neutronilla ja Taisteella, Aucorin toimiessa teknisenä toteuttajana ja suunnittelijana.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Paulig Presidentti 3D

indevice

Tekijät: Great Apes, SEK

Syksyn puhutuin kahvikampanja, jossa Paulig tarjoaa ihmisille mahdollisuuden suunnitella ensimmäisenä maailmassa oma Presidentti-kahvirasia ja tilata se 3D-tulostettuna tuotteena.

WebGL-pohjaisella suunnittelutyökalulla käyttäjä voi muotoilla kahvirasian pintaa, lisätä koristeita tai bitmap-pohjaisen kohokuvion. Valmiin työn voi julkaista galleriaan, ladata koneelleen 3D-mallina tai viedä suoraan Shapewaysin ostoskori-järjestelmään.

Omia designeja on tehty jo 3400 ja hanke on kerännyt kansainvälistäkin huomiota.

Avaa sivusto

Vastuuverkko.fi-verkkopalvelu

julkaisut-vastuuverkko

Tekijät: Poutapilvi web design Oy (Tekniikka), Recommended Finland (Konsepti ja ulkoasu)

Vastuuverkko.fi on kaikille ruoantuotannon ja kuluttamisen vastuullisuudesta kiinnostuneille kansalaisille, yrityksille ja muille organisaatioille tarkoitettu verkkopalvelu, jonka tavoitteena on edistää ihmisten, luonnon ja tuotantoeläinten hyvinvointia sekä kestävää taloutta.

Poutapilvi toteutti palvelun P4-julkaisujärjestelmän. Palvelun konseptin ja ulkoasun suunnitteli Recommended Finland.

Avaa sivusto

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän uusi verkkopalvelu

julkaisut-maaseutupolitiikka

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä YTR on yhteistyöelin ja laaja verkosto, joka kehittää maaseutua ja edistää maaseudun huomioon ottamista päätöksenteossa.

Poutapilvi suunnitteli ja toteutti responsiivisen verkkopalvelun alustana P4-julkaisujärjestelmä.

Avaa sivusto

Team Sini

vieritys_teamsini

Tekijä: Aucor Oy
Tärkein teknologia: Drupal

Mittava sarja Sinituotteen sivustouudistuksia saa peräänsä vielä yhden sivuston: Team Sini on Sinituotteen tukeman ratsastustallin sivusto ja se uudistettiin samassa linjassa muiden sivustojen kanssa Drupalin päälle.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

HENRY ry:n verkkopalvelun uudistaminen

julkaisut-henry

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Henry ry on riippumaton, valtakunnallisesti tunnettu henkilöstöjohdon ja –ammattilaisten yhdistys. Jäseniä on lähes 3000.

Poutapilvi suunnitteli ja toteutti verkkopalvelu-uudistuksen, alustana P4-julkaisujärjestelmä. Palveluun on rakennettu myös integraatioita jäsenrekisteriin yhdessä Kehätiedon kanssa.

Avaa sivusto

Maatalous Ykköselle uusi verkkokauppa

maatalousykkönen

Tekijä: Verkkoasema Oy

Maatalous Ykköselle toteutettiin uusi verkkokauppa. Lähtökohtana oli verkkokaupan toimintojen automatisointi, jotta yrittäjällä jäisi enemmän aikaa ydinbisneksen tekemiseen. Ratkaisuna verkkokauppaan tarjottiin integraatiot, joiden avulla tilausten tekeminen automatisoitui täysin. Seurauksena perinteinen kivijalkamyymälä tullaan sulkemaan kokonaan ja toiminta siirretään täysin uuteen verkkokauppaan.

Teknisiä tietoja:

– Selkeä päivitys vanhaan kauppaan, kaupan helpompi hallittavuus integraatioiden avulla.
– Alustana OsCommerce, responsiivinen toteutus.
– Integraatio NetBaroniin tuoterekisterin siirto ja tilaukset. Hallinta Netbaronista (OsCommercen hallintaan ei tarvitse koskea)
– Integraatio Verkkoaseman julkaisujärjestelmä VJ6:seen Tekstisisällön syöttö tapahtuu VJ6:sta.
– Integraatiot Itella, Matkahuolto, Kiitolinja. Pakettikortit varastoon tilauksen liitteenä.

Tutustu uuteen verkkokauppaan osoitteessa www.maatalousykkonen.fi

Avaa sivusto

East Body -kuntosalin sivustojen uudistus

eastbody

Tekijä: Sini-Maaria Niku

Haaste: Pienen kuntosalin kahden eri toimipisteen yhteisen sivuston uudistus eri kuntosalien kävijät huomioiden, minimaalisen pienellä budjetilla mutta kuitenkin mahdollisimman näyttävästi. Asiakas toivoi myös helposti päivitettävää sivustoa.

Eri salien kävijät tavoitettiin tuomalla aukioloajat ja yhteystiedot selkeästi esiin joka sivulla. Ulkoasussa panostettiin hyviin kuviin ja ajattomuuteen. Sivusto upotettiin sisällönhallintajärjestelmään (MODX), joka oli nopea ottaa käyttöön ja helppo räätälöidä layoutin mukaiseksi. Näin projekti pysyi kustannustehokkaana, mutta lopputuloksesta tuli persoonallinen.

Avaa sivusto

Vasso.fi-sivustouudistus

vasso_vp

Tekijä: Aucor Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Uudistimme Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen eli Vasson sivuston syksyllä 2014. Sivusto siirrettiin WordPressin ja Google App Enginen hellään huomaan ja samalla modernisoitiin myös Vasson logo.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Kotkan Kaupunginteatteri

kotka_vp

Tekijä: Aucor Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Kotkan Kaupunginteatterin sivut muotoiltiin moderniin asuun tiukassa itä-länsi -yhteistyössä! Ulkoasun suunnitteli Lontoosta käsin Matti Vahtera, vanha tuttumme jo Läntisen pitkäkadun ajoilta, WordPress-taiat tehtiin Turussa ja sisällöistä huolehti Kotkan teatteriväki.

Tavallisen WordPress-toteutuksen lisäksi sivustolle rakennettiin integraatio Lippupisteen rajapintaan, josta näytösten ajankohdat ja verkkokauppalinkit saadaan helposti liitettyä oikean sisällön yhteyteen. Myös pressikuville ja promovideoille muotoiltiin omat helposti hallittavat paikkansa muun sisällön lomassa.

Avaa sivusto

Lisätietoa projektista

Mediatalo ESAn verkkosivujen uudistus

mediataloesa

Tekijät: Korpimedia Oy (Tekninen toteutus), Mainostoimisto MBE Oy (Konsepti), Mediatalo ESA (Omistaja)
Tärkein teknologia: Drupal

Yrityksen oma sivusto, joka esittelee kattavasti konsernin palvelu- ja tuotetarjoaman.

Pääkohderyhmänä yritysasiakkaat eli mediaratkaisujen ja palvelujen ostajat sekä yrityspäättäjät. Tarjoaa lisäksi kuluttajille perus- ja työnantajatietoa Mediatalo ESAsta.

Responsiivinen, eli mm. kännykällä kätevästi käytettävä sivusto.

Konseptisuunnittelusta vastannut Mainostoimisto MBE, teknisestä toteutuksesta Korpimedia. Sisältösuunnittelu Mediatalo ESAn työryhmä.

Avaa sivusto

Yacine Sambin verkkosivut

YS

Tekijä: Viidakkorumpu 2.0 Oy
Tärkein teknologia: WordPress

Yacine Sambin verkkosivusto (kun haluat visuaalisen verkkotuotannon!)

Kaverimme, art director Pauliina Vesterinen ja kuvaaja Nana Simelius olivat loihtineet sellaiset visuaaliset kehykset ystävälleen Yacinelle, että meidän oli pakko ottaa haaste vastaan kun pyydettiin:

Millä ihmeellä saisi sinällään kaavamaisella WordPress-julkaisujärjestelmällä aikaan lähes muinaisen Flash-animaatiotasoisen sivuston?

He joutuivat työruuhkamme takia odottamaan kuukauden pidempään (anteeksi!), mutta väitän odotuksen kannattaneen. Yacine sai helposti itse päivitettävät verkkosivut, mutta ulkonäöllisesti täysin Portfolio-tasoon!

Avaa sivusto

Saara-Sofian verkkosivut

SSofia

Tekijä: Viidakkorumpu 2.0 Oy

Kohta on taas aika valita seuraavat kansanedustajat Arkadianmäelle.

Siihen urakkaan ehdokkaat tarvitsevat monipuolisen markkinoinnin keskuspaikan, josta rakentaa oma media vaalikamppailua varten. Vuoden 2015 vaalisivu on hubi, joka suoltaa ulos blogitekstejä ja jota pitkin pääsee sujuvasti ehdokkaan muihin digi- ja SoMekanaviin.

Ehdokas toimittaa itse kuvat ja tekstit (ja mahdolliset grafiikkatoivomukset), me teemme verkkosivut. Hinta alkaen 1200€+alv. Esimerkkisivuna Saara-Sofian juuri avatut sivut. Jos haluat sellaiset, hinta on 1800€+alv.

Sivut toimivat tietysti hienolla tavalla kaikissa päätelaitteissa. Otahan ehdokas yhteyttä.

Avaa sivusto

Mestaruusliigan sivustouudistus

mestaruusliiga

Tekijä: Koodiviidakko

Mestaruusliigan uudistettu sivusto toteutettiin Koodiviidakon Sivuviidakko-julkaisujärjestelmällä. Suureksi kasvanut mobiilikäyttäjien joukko haluttiin huomioida entistä paremmin, joten sivusto toteutettiin täysin responsiivisena.

Uudistuksen keskeisiä huomiopisteitä oli suuren datamäärän entistä helpompi hallinnointi sivuston ylläpidossa. Sisällön selailusta haluttiin tehdä myös sivuston vierailijalle entistä miellyttävämpi kokemus, joten sivustolle tuotiin sisällönsuodatusominaisuuksia (miesten ja naisten liiga). Toivottua dynaamisuutta ja näyttävyyttä toteutettiin kuvakarusellinostoilla sekä suuria kuvapaikkoja hyödyntämällä.

Avaa sivusto

Wanhat