Taksien asiointisovellus Tilaustaksit Sydänmaalakalle

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Rajasoft Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Uusi PWA-verkkosovellus tehostaa taksipalveluita

Kouvolalainen Tilaustaksit Sydänmaanlakka Oy halusi uudistaa taksipalveluissa käyttämänsä sovelluksen helpottamaan sekä kuljettajien että johdon työtä. Rajasoft loi yritykselle selkeän ja kustannustehokkaan PWA-verkkosovelluksen, joka sujuvoittaa työprosesseja ja vähentää kuluja.

Lähtökohta

Tilaustaksit Sydänmaanlakka Oy etsi korvaavaa ratkaisua aikaisemmin käyttämälleen kalliille ja monimutkaiselle taksisovellukselle, joka sisälsi heille tarpeettomia toimintoja. Yritys halusi kehittää yksinkertaisemman, räätälöidyn sovelluksen, joka helpottaisi kirjanpitoa ja palkanlaskentaa, nopeuttaisi ajotuntien merkintää ja parantaisi kuljettajien turvallisuutta.

Selkeä ja tehokas käyttöliittymä PWA-tekniikalla

Projektin alussa taksinkuljettajien ja työnjohdon tarpeet kartoitettiin huolellisesti. Kartoituksen pohjalta luotiin yhdessä käyttöliittymän ensimmäiset rautalankamallit, joissa hyödynnettiin asiakkaan piirtämiä luonnoksia. Mallien perusteella tehtiin käyttöliittymäsuunnittelu ja visuaalinen suunnittelu.

Taksinkuljettajien työpäivää helpottamaan suunniteltiin selkeä käyttöliittymä, joka toteutettiin WordPress-alustalle. Sivustolle tehtiin myös kattava PWA-tuki, joka helpottaa mobiili- ja tablettilaitteiden ominaisuuksien hyödyntämistä.

”PWA-tekniikka mahdollistaa sivuston käytön mobiilisovelluksen kaltaisena hyvin edullisin kehityskuluin. Sovelluksen voi asentaa suoraan laitteeseen, eikä sitä tarvitse erikseen käyttää verkkoselaimen kautta. Sovelluksen tekniset ratkaisut mahdollistavat auton paikannuksen ja tietojen säilymisen offline-tilassa, mikä parantaa toimintavarmuutta ja tehostaa työvuorojen hallintaa”, projektipäällikkö Isto Karttunen Rajasoftista kertoo.

Käyttäjäystävällinen sovellus kuljettajien ja työnjohdon tarpeisiin

Taksisovellus tehtiin selkeäksi ja helppokäyttöiseksi, jotta ajovuorojen raportointi on nopeaa ja vaivatonta. Lisäksi siihen luotiin kattavat toiminnot kirjanpitoa, palkanmaksua ja laskutusta varten.

Kuljettajat voivat halutessaan piilottaa sovelluksen näkyvistä, jolloin se ei häiritse ajoa. Tummateemainen sovellus ei kiinnitä kuljettajan tai matkustajan huomiota tarpeettomasti.

Sovelluksen saa helposti myös näytönsäästäjätilaan, jolloin näytöllä on vain tyylikäs yrityksen logo mutta sovellus toimii normaalisti taustalla.

Reaaliaikainen karttanäkymä näyttää kaikki liikkeellä olevat taksiautot, niiden sijainnin ja varaustilanteen, mikä puolestaan auttaa työnjohtajia seuraamaan autojen liikkeitä ja löytämään vapaana olevat autot nopeasti.

Asiakaslähtöisyys onnistuneen yhteistyön perusta

Yhteistyö Rajasoftin kanssa oli sujuvaa ja tehokasta. Erityisesti projektin alkuvalmistelut, yllättivät asiakkaan positiivisesti ja loivat vankan pohjan koko yhteistyölle.

“Olimme tehneet valmiiksi luonnoksia siitä, miltä halusimme sovelluksen näyttävän. Ne otettiin todella hyvin huomioon”, Riku Sydänmaanlakka kertoo.

“Rajasoftissa kuunneltiin tarpeitamme ja rakennettiin juuri sellainen sovellus, kuin halusimme. On harvinaista Suomessa, että ei vain mennä yli siitä, mistä aita on matalin, vaan tehdään jotain sellaista, mitä pyydetään.”

Riku Sydänmaanlakka
Tilaustaksit Sydänmaanlakka Oy

Mittavia hyötyjä ja tehokkuutta liiketoimintaan

Tilaustaksit Sydänmaanlakka Oy on tyytyväinen uuden sovelluksen tuomiin etuihin, erityisesti merkittävään säästöön kuukausittaisissa käyttökuluissa. Sovelluksessa ei ole käyttäjäkohtaisia maksuja, vaan yksi kiinteä summa käyttäjien määrästä riippumatta.

Sovellus on myös tehostanut raportointia ja laskutusta. Aiemmin aikaa vievä manuaalinen työ, kuten ajovuorojen ja maksukuittien läpikäynti, on nyt korvattu automatisoidulla prosessilla. Tämä muutos on säästänyt huomattavasti aikaa ja vähentänyt näppäilyvirheitä samalla, kun se on tehnyt kirjanpidon ja palkanmaksun hallinnasta sujuvampaa.

“Työtä helpottaa, kun ei tarvitse enää ottaa kopioita kuiteista. Kuittirullia säästyy, eikä kerry enää niin paljon niitä papereita, joita pitää säilyttää 10 vuotta”, Sydänmaanlakka toteaa.

Taksien kuljettajat voivat nyt itse kirjata päivittäiset kyytinsä järjestelmään helposti ja nopeasti. Samalla he pystyvät tarkistamaan, että tiedot on merkitty oikein, ja saavat oikean suuruisen palkan.

Lisäksi sovelluksen avulla on saavutettu logistisia parannuksia. Työnjohto voi nyt seurata autojen sijainteja reaaliajassa ja ohjata kuljetuksia tehokkaammin. Myös polttoainetta säästyy, kun ei tule turhia ajoja.

“Uusi sovellus helpottaa meidän työtä tosi paljon. Kun ennen meiltä kului viikko vuorojen läpikäymiseen, nyt siihen menee muutama tunti. Säästämme yli neljä työpäivää kuukaudessa.”

Riku Sydänmaanlakka
Tilaustaksit Sydänmaanlakka Oy

Jatkokehitystä PWA-sovelluksen ominaisuuksia hyödyntäen

Taksisovellusta kehitetään edelleen uusien toiveiden ja PWA:n tarjoamien mahdollisuuksien pohjalta. Sovellukseen suunnitellaan ominaisuutta, joka näyttää kuljettajille heidän kuukausiansionsa reaaliajassa. Näin he voivat seurata tulojensa kertymistä ja lisätä ajoja loppukuuta kohti, mikäli haluavat päästä parempiin ansioihin.

Lisäksi suunnitteilla on digitaalinen ajovuorolista nykyisen paperisen listan sijaan. Se mahdollistaisi ajovuorojen reaaliaikaisen hallinnan ja parantaisi logistiikan sujuvuutta vähentäen turhaa ajoa.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Helsingin Kaupunkitilat verkkopalvelu

Tekijä: Barabra

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Helsingin Kaupunkitilojen toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen ja markkinointi. Yhtiön tehtävänä on kasvattaa Helsingin profiilia vetovoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi kehittämällä Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria ja tori- ja kauppahallitoimintaa, sekä näiden joustavaa ja kustannustehokasta organisointia. Helsingin Kaupunkitilojen identiteettijärjestelmä oli uudistunut ja tässä kehitystyössä oli tunnistettu verkkosivuston rooli sen jalkautukselle. Barabran rooli uudistuksessa oli vastata […] Lue lisää

minunkotini.com-asiakasportaali

Tekijä: Rajasoft Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Ametro Oy tarjoaa pääkaupunkiseudun suosituinta kotisiivouspalvelua. Yli 2000 asiakasta nauttii puhtaasta arjesta ja lisääntyneestä vapaa-ajasta. Ametron asiakkaat saavat kotiinsa aina saman, tutun siivousparin. Asiakasportaalilla kasvua liiketoimintaan Lähtökohta Ametron asiakasmäärä oli kasvanut ja asiakaspalvelu kuormittunut lisääntyneistä siivousaikojen tiedusteluista ja muutostoiveista. Ametro halusi parantaa asiakaspalvelua ja lyhentää vastausaikoja sekä vapauttaa asiakaspalvelijoiden aikaa myyntiin. Käyttöliittymäsuunnittelua ja laajoja integraatioita […] Lue lisää

Eltex

Tekijä: Rajasoft Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Eltex on vuonna 2005 perustettu täyden palvelun automaatio- ja sähköurakointitalo. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja Turun alueella. Eltex tunnetaan työmailla rempseästä otteesta ja positiivisesta ilmapiiristä. Rohkeasti erilainen verkkosivusto varmalla konseptilla Lähtökohta Projektin alkaessa Eltexillä oli suppea, yhden sivun mittainen verkkosivusto, joka sisälsi vanhentunutta tietoa ja kaipasi visuaalista uudistusta. Erityisesti yrityksen referenssit haluttiin nostaa paremmin esille. Verkkosivuilla […] Lue lisää

Scanoffice

Tekijä: Rajasoft Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Scanoffice Oy on Pohjoismaiden suurin uusiutuvan energian tuotteiden maahantuoja. Vuonna 1984 perustettu kotimainen perheyritys on osa Scanoffice Groupia, joka toimii Pohjoismaiden alueella. Yrityksellä on yli 2 000 jälleenmyyjää ympäri Suomen. Tehokas ja näyttävä verkkosivusto hi-tech-yritykselle Lähtökohta Rajasoft oli luonut myös Scanofficen aikaisemman verkkosivuston vuonna 2018. Yrityksen kasvun ja tuotevalikoiman laajentumisen myötä hyvin toiminut sivusto ei […] Lue lisää

Colliers – Asuntovuokraus verkosta

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Erityistä: Testatusti tietoturvallinen palvelu

Colliers Finland Oy on johtava maailmanlaajuisesti toimiva kiinteistöomaisuudenhoitopalveluja tarjoava yritys. Colliers Finland Oy hallinnoi tuhansia eri omistajien vuokra-asuntoja Suomessa. Toteutimme Colliersille vuosia sitten WordPress-pohjaisen verkkosivuston, joka esittelee vapaat vuokra-asunnot. Sivuston kautta on voinut täyttää asuntohakemuksen. Asuntohakemukseen on voinut jättää omat kriteerit haettavista kohteista ja sen on voinut myös kohdistaa toivottuihin asuntoihin. Colliersin verkkosivuston asuntotiedot ja […] Lue lisää

KH Group

Tekijä: Rajasoft Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

KH Group, aikaisemmin Sievi Capital, on kannattavasti kasvava pohjoismainen monialakonserni, joka kehittää liiketoimintaa pitkäjännitteisesti ja luo näin arvoa osakkeenomistajilleen. Halu tehdä asioita yhä paremmin sai KH Groupin käynnistämään strategiamuutoksen pääomasijoitusyhtiöstä monialayhtiöksi. Yrityksen tavoitteena on tulevaisuudessa luoda teollinen konserni, joka keskittyy maanrakennuskaluston toimittaja KH-Koneet Groupin liiketoimintaan. Selkeät ja helposti navigoitavat verkkosivut pörssiyhtiölle Lähtökohta Sijoitusyhtiö Sievi Capital […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun