Suomela.fi

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Uutissivusto, verkkolehti tai blogi

Suomela.fi on Suomen suurin pientaloasumiseen erikoistunut sivusto, jossa on monipuolista sisältöä pihasta, puutarhasta, rakentamisesta ja remontoinnista. Suomelan omistaa Viestimedia Oy.

Suomela.fi on ollut olemassa jo pitkälle toista kymmentä vuotta. Tässä ajassa sivustoa on uudistettu useampaan kertaan. Kun lähdimme uudistamaan sivustoa, oli se pyörinyt WordPressin päällä useita vuosia. Sivuston ulkoasu ja käyttöliittymä näyttivät vanhentuneilta ja sivusto ei teknisesti toiminut riittävän luotettavalla tasolla.

Sivustolle on näiden vuosien aikana kertynyt vuosien aikana tuhansia artikkeleita, joiden sujuvasta siirtymisestä uudelle alustalle ja löydettävyydestä piti varmistua uudistuksen yhteydessä.

Sivuston uudistukselle asetettiin selkeät tavoitteet. Ne olivat mm. seuraavat:

 • Uusi nykyaikainen ulkoasu
 • Parempaa käytettävyyttä
 • Mobiilikäytön parempi huomiointi
 • Sisältöjen tuotantoon enemmän vaihtoehtoisia elementtejä
 • Teknisen rungon / teeman uudistus
 • Sivuston nopeuttaminen
 • Hakutoiminnon parantaminen
 • Sisältöjen läpikäynti ja siivous
 • Mainospaikkojen yhtenäistäminen Viestimedian muiden verkkomedioiden kanssa

Käyttöliittymän uudistaminen

Sivuston uudistuneelta käyttöliittymältä toivottiin selkeyttä ja erityisesti mobiilikäyttäjien parempaa huomiointia. Hakutoiminto haluttiin sijoittaa mahdollisimman näkyvälle paikalle, jotta se olisi aina helposti löydettävissä. Sivuston värimaailmaa monipuolistettiin. Suomelan sininen pidettiin edelleen sivuston päävärinä, mutta rinnalle tuotiin muutamia tehostevärejä. Typografiaan tuotiin elävyyttä käyttämällä otsikoissa ja leipäteksteissä eri kirjasimia. Kuvapaikat suunniteltiin niin, että vaakatason formaatin kuvat istuvat taittoon ilman suurempia muokkauksia. Näin uusien kuvien etsintä on mahdollisimman helppoa.

Classic editorista Gutenbergiin

Suurena teknisenä muutoksena siirryttiin WordPressin classic editorista Gutenberg-lohkoeditorin käyttöön. Uuden teeman suunnittelun ja toteutuksen yhteydessä piti varmistua siitä, että classic editorilla tuotetut sisällöt siirtyvät Gutenbergiin sujuvasti. Sivuston aikaisempi versio oli onneksi rakennettu ilman visuaalista editoria, joka helpotti siirtoa huomattavasti.

Sivuston taitosta piti suunnitella melko konservatiivinen, koska ennalta määritellyt mainospaikat määrittivät palstojen määrää ja leveyttä. Yksinkertainen palstoitus toisaalta helpotti myös siirtymistä Classic editorista Gutenbergiin.

Gutenbergin käyttöön siirtyminen on tuonut sivuston sisällöntuottajille ison kasan uusia sisältölohkoja, jotka mahdollistavat aiempaa kiinnostavamman ja monipuolisemman sisällöntuotannon.

Dynaamisesti muokkautuvat koontisivut

Suomelan etusivulle ja eri teemojen koontisivuille on rakennettu toiminnallisuuksia, jotka mahdollistavat sivujen sisältöjen muokkautumisen käyttäjien tekemien hakujen ja suosituimpien sisältöjen mukaan. Sisällöt päivittyvät automaattisesti ja sivuston ylläpitäjiltä ei vaadita erillisiä toimia.

Etusivulla näytetään ensimmäisenä kaksi artikkelia pohjautuen käyttäjien tekemiin Google-hakuihin. Sivustolle haetaan tieto suosituimmista sisällöistä viimeisten päivien ajalta Googlen Seach Consolen api-rajapintaa hyödyntäen. Jokaisella sivulatauksella etusivulle arvotaan kymmenestä suosituimmasta artikkelista kaksi artikkelia. Etusivu ei siis ole koskaan samanlainen, vaan sisällöt elävät aina sivun käytön ja trendaavien hakujen mukaan.

Sivuston hakutoiminto

Sivuston hakutoiminto oli yksi olennaisista kehittämisen kohteista uudistuksen yhteydessä. Meillä oli jo entuudestaan hyviä kokemuksia Search WP -lisäosan käytöstä, joten valitsimme sen myös Suomelaan. Hakutoiminnossa on tehty painotuksia kaupallisten artikkelien priorisoimiseksi. Painotuksia on myös sen suhteen mitä kenttiä haussa painotetaan kuten esim. otsikko, ingressi jne. Hakutoiminto on sijoitettu sivuston käyttöliittymässä paraatipaikalle, jotta sen käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa. Haussa on myös ennakoiva tulosten esittäminen.

Sivuston jatkokehitys ja tekninen huolenpito

Yhteistyömme Viestimedian ja Suomela.fi:n kehityksen parissa alkoi jo hyvän aikaa ennen sivuston varsinaista uudistusta. Uudistuksen jälkeen olemme edelleen Viestimedian kumppanina mukana kehittämässä sivustoa käyttäjien ja mainostajien tarpeisiin.

Sivusto on Iasyn jatkuvassa teknisessä ylläpidossa ja valvonnassa.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Scanvarm

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Oy Scanvarm Ab maahantuo ilma- ja maalämpöpumppuja, viilennyslaitteita sekä suurtehoilmanpuhdistimia. Uudistimme Scanvarmin verkkosivuston keväällä 2021. Uudistuksen tavoitteena oli selkeyttää sivustoa, sen hallintaa sekä tehdä siitä nopeasti latautuva, hakuneoptimoitu ja helppokäyttöinen kaikilla päätelaitteilla. Sivustolle haluttiin luoda moderni, harmoninen ja selkeä ulkoasu, jonka pääroolissa ovat tuotetieto ja muut sisällöt. Kuvapaikat on suunniteltu niin, että uusien kuvien lisääminen […] Lue lisää

Centria-ammattikorkeakoulun verkkokauppa

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu, Verkkokauppa

Centria ammattikorkeakoulu on noin 4400 opiskelijan ja 340 työntekijän ammattikorkeakoulu, joka tuottaa ja tarjoaa osaamista suurella sydämellä. Toteutimme aikaisemmin Centrian verkkopalvelun, jota nyt laajennettiin uudella verkkokaupalla. Woocommerce-verkkokaupasta voi valita verkkokoulutuksia, ilmoittautua täydennyskoulutuksiin sekä tilata eri alojen asiantuntijoita selvityskäynneille. Myytäviä koulutuksia ovat esimerkiksi Excel perusteet, Tiedon visualisointi Power BI-työkalulla, O365 verkkotyövälineenä, WordPress ja aloittavan esihenkilön tietopaketti […] Lue lisää

BDS – verkkosivusto ja ajanvaraussovellus

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

BDS on ruotsalainen valtakunnallinen autokorjaamo- ja -varaosaketju. Ketjuun kuuluu toista sataa autokorjaamoa ja autovaraosaliikettä. BDS on osa Suomalaista Atoy Groupia. Suunnittelimme ja toteutimme BDS:lle uuden WordPress-pohjaisen verkkosivuston sekä asiointipalvelun huollon ajanvaraukseen ja huoltohinnan esittämiseen. Sivusto esittelee BDS-ketjuun kuuluvat autohuollot ja varaosakaupat. Itseään lähintä toimijaa on mahdollista hakea karttahaulla, joka on toteutettu mapbox-karttapalvelua hyödyntäen. Sivustolla on […] Lue lisää

Lotus Demolition

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Lotus Demolition on melko uusi brändi Suomessa. Se syntyi Delete Demolitionin myydessään purkuliiketoiminnan pohjoismaiselle perheyritykselle Lotus Maskin & Transport Ab:lle. Deletestä irtautumisen yhteydessä Lotukselle suunniteltiin ja toteutettiin uusi verkkosivusto. Sivusto on rakennettu WordPressin päälle. Sivustolla esiteltävät referenssit ja Second Hand -kaupan tuotteet (mikäli niitä on myynnissä atm.) tuodaan Sales Forcesta. Sivuston tuottamat liidit taas viedään […] Lue lisää

RVS Technology®

Tekijä: Trimedia Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa, Yrityksen sivusto kuluttajille

RVS Technology® uusi sivusto tarjoaa entistä paremman käyttäjäkokemuksen sekä toimivan WooCommerce verkkokaupparatkaisun. RVS on suomalainen yritys, joka tarjoaa kestäviä ja tehokkaita ratkaisuja ajoneuvojen ja mekanismien suorituskyvyn ja energiankulutuksen optimointiin. Heidän innovatiiviset tuotteensa ovat tehokas tapa vähentää päästöjä sekä lisätä tehoa, vääntöä ja käyttöikää. Keraamiseen käsittelyyn perustuvat helppokäyttöiset tuotteet ovat vakuuttaneet asiakkaat ympäri maailmaa. Uudistusprojekti toteutettiin […] Lue lisää

Colliers – Asuntovuokraus verkosta

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Erityistä: Testatusti tietoturvallinen palvelu

Colliers Finland Oy on johtava maailmanlaajuisesti toimiva kiinteistöomaisuudenhoitopalveluja tarjoava yritys. Colliers Finland Oy hallinnoi tuhansia eri omistajien vuokra-asuntoja Suomessa. Toteutimme Colliersille vuosia sitten WordPress-pohjaisen verkkosivuston, joka esittelee vapaat vuokra-asunnot. Sivuston kautta on voinut täyttää asuntohakemuksen. Asuntohakemukseen on voinut jättää omat kriteerit haettavista kohteista ja sen on voinut myös kohdistaa toivottuihin asuntoihin. Colliersin verkkosivuston asuntotiedot ja […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun