Koas – verkkopalvelun uudistus

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Valu Digital Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Koas vaihtoi Concrete 5:stä WordPressiin

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö Koas rakennuttaa, vuokraa ja ylläpitää asuntoja opiskelijoille Jyväskylässä, ja verkkosivut ovat heidän tärkein asiakaspalvelukanavansa. Julkaisualustana toimi pitkään Concrete 5, kunnes se, kuten itse verkkosivustokin, tuli tiensä päähän keväällä 2023.

– Vanhan sivuston ylläpidon lopetuksen nopea aikataulu tuli meille yllätyksenä, ja samaan aikaan tulossa oli sivustomme käytön sesonkiaika, joten tarvitsimme osaavan tekijän, joka pystyisi toteuttamaan uuden sivuston erittäin tiukassa aikataulussa. Meidän toiminnalle tämä sivustouudistus oli kriittinen asia, kertoo Hilla Hoskonen, Koasin kehittämis- ja viestintäpäällikkö.

– Meillä oli kilpailutuksessa mukana konsultti, jonka kanssa perattiin tarjoukset. Valun kokonaisuus vaikutti hyvältä. Tiesimme jo etukäteen aikataulun olevan tiukka, mutta tuntui, että Valun systemaattinen toimintatapa auttaisi tässä.

Uusi alusta mahdollisti modernit teknologiat ja uudet integraatiot

Koasin uusi sivusto toteutettiin WordPressin Gutenberg-editorin vakiolohkoja ja räätälöityjä lohkoja käyttäen. Verkkosivuston yksi tärkeimmistä asioista loppukäyttäjälle ovat asuinkohteiden sivut. Kohteiden esittelyssä on hyödynnetty iframe-upotuksina 360-kuvia sekä Google Karttaa. Visman L7 integraatio mahdollistaa sen, että käyttäjä pystyy luomaan ja muokkaamaan asuntohakemuksia sekä esimerkiksi irtisanomaan vuokrasopimuksensa.

– Halusimme tällä uudella sivustolla parantaa käytettävyyttä sekä asiakkaan että sisällöntuottajan näkökulmasta. Myös myyntiin ja bisnekseen liittyvät tarpeet olivat vahvasti esillä, kertoo Hoskonen.

– Tavoitteenamme oli hyödyntää sivustoa muutenkin kuin vain informaation välittämiseen ja hakutoimintoon. Visuaalisuus oli meille tärkeä teema ja tietenkin saavutettavuus, sillä se on meille tietyiltä osin jo lakisääteinen juttu.

Sivuston saavutettavuus on AA-tasoa.

Osaava projektipäällikkö vie projektia määrätietoisesti eteenpäin

Koasin mukaan projektin kannalta oli olennaista, että se eteni koko ajan järjestelmällisesti ja systemaattisesti. Yhteisiä palavereja pidettiin viikoittain Valun projektipäällikkö Janne Hukan johdolla.

– Ideat lähtevät meillä helposti lentoon ja rönsyilemään, mutta Valun projektipäällikkö Janne osasi karsia kaiken ylimääräisen ja pitää katseen olennaisessa. Viestintä ja Basecamp pelasivat koko ajan todella hyvin, kiittelee Hoskonen.

Projektin keskivaiheilla Koas ja Valu pitivät hieman isomman palaverin, missä käytiin läpi integraatioita ja teknistä puolta.

Janne Hukan mukaan projektin kantava tekijä oli toimiva viestintä puolin ja toisin. Viestintä oli selkeää ja Basecamp toimi projektissa mainiosti.

– Valun osaaminen on kyllä huippua, tosi kovalla tasolla, kun tekijät pystyvät pusertamaan kaiken tiukkaan aikatauluun tekoälyä hyväksi käyttäen. Valulla on erittäin hyvä osaaminen myös visupuolella, siihen on helppo nojata. Itseltä poistuu stressi, kun voi luottaa, että jokainen tietää mitä tekee. Jokainen hoitaa oman tonttinsa, summaa Hukka Koasin projektin vahvuustekijöitä.

Työskentely ammattitaitoisen tiimin kanssa oli ihanaa, koska he ymmärsivät asiakkaan tarpeet ja selittivät asiat selkeästi. Valun tiimiin oli helppo tukeutua, ja yhteistyö oli sekä kivaa että opettavaista. Saimme uuden sivuston sujuvasti, vaikka muutostarve tuli rytinällä.

Hilla Hoskonen, Kehittämis- ja viestintäpäällikkö

Erinomainen projektinhallinta, asiakaspalvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen


Sinua voisi kiinnostaa myös

Neova

Tekijä: Valu Digital Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Neova on kansainvälinen, uusiutuvaan energiaan, kestävään kasvattamiseen sekä aktiivihiilituotteisiin keskittyvä yritys. Sillä on toimintaa 10 maassa ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä. Neovan brändiuudistuksen yhteydessä haluttiin uudistaa myös verkkosivusto visuaalisesti moderniksi ja näyttäväksi kokonaisuudeksi. Vanhan verkkosivuston alusta oli tullut tiensä päähän ja tavoitteena olikin uudistaa sivusto nykyaikaiseksi sekä sisältä että ulkoa. Tekniseen toteutukseen sisältyi myös laaja […] Lue lisää

Marttaliitto

Tekijä: Valu Digital Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu, Verkkokauppa

Suuren yleisön suosikkisivusto on nyt entistä selkeämpi Kun mielessä on kysyttävää ruoasta tai kotitaloudesta, suomalaiset kääntyvät Marttojen puoleen. Tässä moderni verkkosivusto on tärkeä työkalu. Sitä ylläpitää koko marttajärjestön puolesta Marttaliitto, joka tukee eri tavoin marttapiirien ja -yhdistysten toimintaa ja jäsenviestintää. “Meille oli tärkeää tehdä sivustolle saavutettavuuteen liittyviä muutoksia. Halusimme myös muokata ulkoasun brändi-ilmeemme mukaiseksi”, kertoo […] Lue lisää

Savonlinnan kaupunki

Tekijä: Valu Digital Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Savonlinnan sivustouudistuksen taustalla oli tarve vaihtaa sivusto elinkaarensa päähän tulleelta alustalta enemmän kehitysmahdollisuuksia tarjoavaan WordPressiin. Sivustolle oli tehty ulkoasu-uudistus pari vuotta aiemmin, joten ulkoasuun ei tarvinnut nyt tehdä muutoksia. Siirtymästä haluttiin tehdä asiakkaalle mahdollisimman yksinkertainen. Projektin keskeisin osa olikin kaiken sisällön siirto uudelle alustalle siten, että käsin tehtävää sisällön käsittelyä olisi mahdollisimman vähän. Automaattinen siirto […] Lue lisää

Janakkala – verkkopalvelun uudistus

Tekijä: Valu Digital Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Kimmokkeena kuntalaisten palaute Janakkala on vilkas, yli 16 000 asukkaan kunta Kanta-Hämeessä. Verkkosivuilla tiedotettavaa riittää runsaasti. Kun edellisen sivuston tekninen alusta vaati päivitystä, päätettiin samalla uudistaa sivustoa muutoinkin. Uudistuksen pohjaksi toteutetun palautekyselyn perusteella kuntalaiset kokivat tiedon olevan liian monen klikkauksen päässä ja kaipasivat selkeämpiä polkuja etsimänsä tiedon luo. Viestintäsuunnittelija Heidi Lampsijärven johdolla kunnan sisällöntuottajat tarttuivat […] Lue lisää

Helsingin Kaupunkitilat verkkopalvelu

Tekijä: Barabra

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Helsingin Kaupunkitilojen toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen ja markkinointi. Yhtiön tehtävänä on kasvattaa Helsingin profiilia vetovoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi kehittämällä Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria ja tori- ja kauppahallitoimintaa, sekä näiden joustavaa ja kustannustehokasta organisointia. Helsingin Kaupunkitilojen identiteettijärjestelmä oli uudistunut ja tässä kehitystyössä oli tunnistettu verkkosivuston rooli sen jalkautukselle. Barabran rooli uudistuksessa oli vastata […] Lue lisää

Colliers – Asuntovuokraus verkosta

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Erityistä: Testatusti tietoturvallinen palvelu

Colliers Finland Oy on johtava maailmanlaajuisesti toimiva kiinteistöomaisuudenhoitopalveluja tarjoava yritys. Colliers Finland Oy hallinnoi tuhansia eri omistajien vuokra-asuntoja Suomessa. Toteutimme Colliersille vuosia sitten WordPress-pohjaisen verkkosivuston, joka esittelee vapaat vuokra-asunnot. Sivuston kautta on voinut täyttää asuntohakemuksen. Asuntohakemukseen on voinut jättää omat kriteerit haettavista kohteista ja sen on voinut myös kohdistaa toivottuihin asuntoihin. Colliersin verkkosivuston asuntotiedot ja […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun