Suomen Tulkkauspalvelu – mobiilisovellukset, ERP ja tilausjärjestelmä

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Suomen Tulkkauspalvelu tarjoaa korkealaatuista ja ammattitaitoista käännös- ja tulkkauspalvelua viranomaisille, yrityksille ja yksityishenkilöille kaikkialla Suomessa.

Tarve

Tulkkauspalvelut ovat digitalisoitumassa nopeasti. Vastatakseen alalla lisääntyneeseen kilpailuun, Suomen Tulkkauspalvelu päätti aloittaa hankkeen, joka keskittyy tulkeille suunnatun mobiilisovelluksen kehittämiseen. Tämän ohella oli tarpeen uudistaa myös toiminnanohjausjärjestelmä sekä luoda uusi tilausjärjestelmä tulkkien varaamista varten. Luonnollisesti oli myös tärkeää, että kaikki nämä järjestelmät toimivat saumattomasti yhteen.

Yhteistyön aloitus järjestelmän auditoinnilla

G-Worksin ja Suomen Tulkkauspalvelun välinen yhteistyö alkoi vuoden 2023 alussa, kun Suomen Tulkkauspalvelu Oy:ssa toteutettiin yrityskauppoja. G-Works suoritti aikaisemmin kesken jääneelle järjestelmäkokonaisuudelle laajan auditoinnin. Auditoinnissa arvioitiin aiemmin tehtyjä ratkaisuja ja työmäärää, joka oli tarpeen järjestelmän loppuunsaattamiseksi.

Tekninen toteutus

Auditoinnin jälkeen järjestelmän kehittämiseen ryhdyttiin. G-Works teki kesken jääneiden rajapinnan ja mobiilisovelluksien (Android ja iOS) toiminnallisuudet valmiiksi, lisäsi niihin useita uusia toimintoja ja päivitti järjestelmät julkaisukuntoon. Projektin aikana päätettiin, että aiemmin aloitettu toiminnanohjausjärjestelmä rakennettaisiin kokonaan uudelleen ja yhdistettäisiin uuden tilausjärjestelmän kanssa samaksi kokonaisuudeksi.

Tarkempi tekninen kuvaus

Ohjelmistokokonaisuuden kaikkia osioita yhdistää se, että niiden kehittämiseen käytetään TypeScriptiä. TypeScriptiä käytetään sen tarjoaman vahvan tyypityksen ja kehitysaikaisen virheentarkistuksen vuoksi, mikä parantaa koodin luotettavuutta ja helpottaa laajojen järjestelmien hallintaa ja ylläpitoa.

Mobiilisovelluksen kehitykseen on käytetty React Nativea. Vaikka sovelluksella on versiot Androidille ja iOS:lle, on koodikantoja React Nativen ansiosta vain yksi.

Web-käyttöliittymät on rakennettu hyödyntäen Next.js React -ohjelmistokehystä. Käyttöliittymiä on kolme ja ne elävät monorepossa, jotta käyttöliittymien välillä voitaisiin tehokkaasti jakaa koodia. Monorepoa hallinnoidaan Turborepo-työkalulla, joka auttaa hallitsemaan monorepoja tehokkaammin. Työkalu tarjoaa ominaisuuksia, kuten välimuistin ja rinnakkaisen suorituksen, mikä nopeuttaa kehitysprosesseja ja parantaa tuottavuutta.

Järjestelmän eri osa-alueet keskustelevat keskenään kokonaisuuden viimeisen (mutta ei vähäisimmän) osan eli rajapinnan kanssa. Rajapinta on Node Express -rajapinta, joka hyödyntää TypeORM-kirjastoa helpottaakseen tietokannan kanssa työskentelyä.

Tämän lisäksi järjestelmästä lähetetyt viestit on koodattu React Email -kirjastoa hyödyntäen, joka mahdollistaa nopean ja ketterän HTML-pohjaisen sähköpostipohjan kehityksen.

Lopputulos

Suomen Tulkkauspalvelun palvelut kokivat digitaalisen mullistuksen, kun uusi järjestelmäkokonaisuus valmistui. Tulkit voivat nyt käyttää sovellusta videopuhelutulkkaukseen mobiililaitteillaan. Asiakkaat voivat hyödyntää sovelluksen pikatulkkaus-toimintoa, mikä mahdollistaa välittömän yhteydenoton saatavilla olevaan tulkkiin – ikään kuin ‘tulkkausalan Uber’. Lisäksi tulkkausvaraukset voidaan tehdä uudessa tilausjärjestelmässä, josta ne siirtyvät suoraan moderniin toiminnanohjausjärjestelmään.

Kaikki järjestelmän osat – mobiilisovellukset, tilausjärjestelmä, toiminnanohjausjärjestelmä – kommunikoivat keskenään saumattomasti rajapinnan kautta.

(Huom. Toimiston omassa refetarinassa on lisää näyttökuvia ja videoita järjestelmän toiminnasta.)

Olen erittäin tyytyväinen G-Worksin työn jälkeen. Lopputulos järjestelmäkokonaisuudessa on sitä, mitä haluttiin niin visuaalisesti kuin tekniseltä puolelta. Erityismainintana G-Worksin nopea reagointiaika läpi projektin – kehittäjään sai pienellä kynnyksellä yhteyden.

Suomen Tulkkauspalvelu Oy

Erinomainen projektinhallinta, asiakaspalvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen


Sinua voisi kiinnostaa myös

Suomen Elokuvasäätiön Media Desk

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Media Desk on Suomen Elokuvasäätiön yhteydessä toimiva palvelutoimisto media-alan ammattilaisille. Sen kolme ammattilaista auttavat alaa monimutkaisen EU-rahoituksen kiemuroissa ja tukevat omalta osaltaan suomalaisen av-alan elinvoimaisuutta ja rahoitusmahdollisuuksia. Kussakin EU-maassa on oma vastaava Desk-palvelunsa. Sivuston tarkoitus on tuottaa tietoa ja tukea EU-rahoituksen kanssa työskenteleville av-alan ammattilaisille – sekä myös viestiä alalla olevista mahdollisuuksista oppimiselle ja verkostoitumiselle. […] Lue lisää

ETS NORD – Verkkosivusto

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

ETS NORD on ilmanvaihdon kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin erikoistunut yritys, joka toimii Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kumppanuus ETS NORDin kanssa alkoi sivustouudistuksella vuonna 2015. Tiivis yhteistyö on jatkunut tähän päivään saakka. Vuonna 2020 toteutettiin kattavampi uudistus, jonka myötä koko verkkosivusto päivitettiin vanhasta ulkoasusta ja toiminnoista nykyaikaisempaan. ETSin sivusto suunniteltiin vastaamaan tarkasti segmentoitujen kohderyhmien tarpeita. Projektin alusta […] Lue lisää

Kalevalaseura – verkkosivusto

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Kalevalaseura on taiteeseen ja tieteeseen suuntautuva säätiö, jonka historia menee aina vuoteen 1919, jolloin Akseli Gallen-Kallela neljän muun kanssa perusti seuran Suomen kansalliseepoksen ympärille. G-Works sai tehtäväkseen tämän yli satavuotiaan seuran verkkosivuston uudistamisen. Koska seuran toiminnassa on niin vahvasti kyse taiteesta, sai projektissa antaa sivustolle vähän reilumpaa pensseliä ja luottaa vahvaan ja upeaan kuvitukseen, jota […] Lue lisää

SUORAA – Kiinteistönhallintajärjestelmä

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

SUORAA & Talovisio Suomen Rakennusasiantuntijat, tuttavallisemmin SUORAA, on erikoistunut korjausrakentamisen asiantuntijaksi, joka tarjoaa kiinteistöjen kuntotarkastuksia ja kuntoarvioita. Olemme tehneet yhteistyötä SUORAA:n kanssa jo vuodesta 2015 lähtien. Vuonna 2022 jatkettiin menestyksekästä yhteistyötämme Talovisio-järjestelmän uudistusprojektin parissa, jonka aikana järjestelmä päivitettiin vastaamaan nykyaikaisia teknologioita ja tämän päivän visuaalisuutta. Talovisio-järjestelmä tarjoaa jokaiselle kiinteistönomistajalle turvallisuuden tunnetta tietopankilla, joka helpottaa kiinteistön […] Lue lisää

Betolar

Tekijä: MEOM

Tärkein teknologia: HubSpot CMS

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto yritysasiakkaille (B2B)

Vuonna 2016 perustettu Betolar on suomalainen materiaaliteknologian yritys, jonka menetelmällä voidaan muuttaa teolliset jäte- ja sivuvirrat vähähiilisiksi rakennusmateriaaleiksi. Betolar halusi siirtää koko asiakashankinnan HubSpotin päälle. Vastasimme tähän yhteistarjouksella digimarkkinointitoimisto Hopkinsin kanssa. Hopkinsin vastuulla olivat CRM, markkinoinnin automaatio sekä SEO, kun taas me MEOMilla huolehdimme verkkosivuston suunnittelusta ja toteutuksesta. Tärkeää uuden asiakashankinnan kokonaisuuden rakentamisessa oli toimistojen […] Lue lisää

Scanoffice

Tekijä: Rajasoft Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Scanoffice Oy on Pohjoismaiden suurin uusiutuvan energian tuotteiden maahantuoja. Vuonna 1984 perustettu kotimainen perheyritys on osa Scanoffice Groupia, joka toimii Pohjoismaiden alueella. Yrityksellä on yli 2 000 jälleenmyyjää ympäri Suomen. Tehokas ja näyttävä verkkosivusto hi-tech-yritykselle Lähtökohta Rajasoft oli luonut myös Scanofficen aikaisemman verkkosivuston vuonna 2018. Yrityksen kasvun ja tuotevalikoiman laajentumisen myötä hyvin toiminut sivusto ei […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun