Padasjoen kunta

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Lähtötilanne

Padasjoen kunnan sivustoa lähdettiin uudistamaan loppuvuodesta 2022, koska vanhan verkkopalvelun käytettävyys ei vastannut enää tämän päivän vaatimuksia, muunmuassa saavutettavuudeltaan.

Tavoitteet

 • Uusien asukkaiden houkuttelu Padasjoelle
 • Matkailun elävöittäminen (vapaa-aika, kesäkävijät)
 • Elinvoiman kasvattaminen
 • Erinomainen käyttökokemus niin kävijälle kuin ylläpitäjällekin
 • Yksi kumppani sivuston toteutukseen, ylläpitoon ja jatkokehitykseen
 • Ylläpidon ja hallintapaneelin helppous
 • Moninaisten kohderyhmien huomiointi (saavutettavuus)
 • Latausnopeus, saavutettavuus, hiilijalanjälki

Lopputulos

Tuloksena saimme aikaan monipuolisen, saavutettavan ja helppokäyttöisen verkkopalvelun Padasjoen kunnalle. Olemme saaneet hyvää palautetta ylläpitäjiltä ja kuntalaisilta ja jatkokehitys jatkuu edelleen.

Duden WordPress-ylläpito

Padasjoen kunnan verkkosivut pyörivät Duden korkean suorituskyvyn WordPress-optimoidulla palvelimella. Dude pitää huolta palvelimesta, WordPress-päivityksistä, WordPressistä, lisäosista ja näiden tietoturvasta. Ylläpitopakettiin kuuluu myös ripeä tekninen tuki ja automaattiset varmuuskopiot.

Projektin kohokohdat

Palvelutietovaranto (PTV) -integraatio

Toteutimme integraation, johon rakensimme yksisuuntaisen tietojen tuonnin valtakunnalliseen palvelutietovarantoon (PTV). Osa sivuston sisällöistä haetaan PTV:stä suoraan. Tämän toiminnallisuuden myötä padasjokilaisten ei tarvitse ylläpitää sisältöjä monessa paikassa, vain yksi riittää.

Yhteystietokorttien tuonti Microsoft O365-järjestelmästä (Azure AD)

Toteutimme integraation Office O365/Azureen, josta syknronoidaan yhteistietokortit sivustolle suoraan. Toiveena oli että henkilötietojen mukana sivustolle tulisivat myös valokuvat. Yhteystietojen päivitys onnistuu Padasjoelta samasta paikasta ilman tuplasisältöä sivustolla.

Tapahtumakalenteri

Toteutimme Padasjoen kunnalle tapahtumakalenteriominaisuuden, jolla on mahdollisuus ilmoittaa tapahtumasta lomakkeella ja näistä muodostuu hyväksyntäjono sisällönhallintaan. Menneet tapahtumat jäävät talteen, mutta tapahtumatietoihin tulee merkintä siitä että tapahtuma on ohi.

Esityslistat, pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset

Päätösasiakirjat esitetään CaseM-järjestelmästä. Toimielinten esityslistat ovat nähtävillä verkkosivuilla kunnes kyseisten kokousten pöytäkirjat on tarkastettu ja julkaistu.

Saavutettavuus ja klikattava valikko

Kiinnitimme Padasjoen kunnan sivustolla erityisesti huomiota saavutettavuuteen. Toiveena ja kohderyhmän tottumuksesta käyttöön otettiin klikattava valikko, josta oli elintärkeää saada mahdollisimman saavutettava näppäinkäyttäjille ja ruudunlukijoille. Valikko toimii hiiren ja ruudunlukijoiden lisäksi nuolinäppäimillä, Enter ja Esc-näppäimillä.

Kattavat ingeraatiot ja jatkuva kehitys

Sivustoa kehitetään jatkuvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Selkeät ja helppokäyttöiset sivut niin ylläpitäjille kuin käyttäjille. Palautetta tullut sivuston toimivuudesta sekä visuaalisesti näyttävästä ilmeestä. Hyvää duunia!

Markku Lahtinen, IT-asiantuntija, Padasjoen kunta

Erinomainen projektinhallinta, asiakaspalvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen


Sinua voisi kiinnostaa myös

FC Inter Turku – verkkosivustokokonaisuuden uudistus

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Lähtötilanne ja tavoitteet projektille FC Inter, yksi Veikkausliigan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä seuroista, pyysi G-Worksilta apua verkkosivustonsa uudistamiseksi. Heidän tavoitteensa oli päivittää sivusto, joka ei enää vastannut seuran tarpeita eikä strategiaa. Sivuston kehittämiskohteina olivat visuaalisuus, teknologia sekä sisältörakenne ja sisällön esitystapa. Pelistrategia suunnittelutyön pohjaksi Projektin alkaessa oli ensisijaisen tärkeää luoda tarkka pelistrategia. Workshopissa G-Works ja FC […] Lue lisää

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Koulutuskuntayhtymä Tavastia vastaa Hämeenlinnan seudun toisen asteen koulutuksesta sekä kansalaisopiston tarjonnasta. # Lähtökohdat Koulutuskuntayhtymä Tavastian sivuston tekniikka ja ulkoasu eivät vastanneet enää yhdeksän sivuston kokonaisuuden tarpeita. Uudistuksen suunnittelu ja valmistelu oli aloitettu vahvasti jo ennen projektin kilpailutusta. Pohjatöiden ollessa hyvin kattavat, pääsimmekin nopeasti kiinni itse tekemiseen ja sivuston toteuttamiseen. # Tavoitteet Yleisilme haluttiin päivittää vastaamaan […] Lue lisää

Turvaopas.fi

Tekijä: Virnex

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Palvelu taloyhtiöiden turvallisuuden parantamiseen Turvaopas.fi on innovatiivinen verkkopalvelu, joka on suunniteltu erityisesti taloyhtiöiden turvallisuuden parantamiseen. Vilkas muuttoliike ja uudet trendit, kuten Airbnb, on tullut jäädäkseen samalla kun vuokra-asumisen suosio kasvaa. Taloyhtiölle tämä tuo haasteita myös turvallisuuden näkökulmasta. Turvaopas tarjoaa ajantasaisen tiedon kaikille taloyhtiön asukkaille sekä heidän vieraille taloyhtiön turvaohjeista, sekä asukkaan omista velvollisuuksista. Palvelu tarjoaa […] Lue lisää

WorkPower

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Helppoa työnhakua modernilla sivustolla. WorkPower on tarjonnut 20 vuoden taipaleella tuhansille työntekijöille yllättävän hyvää työelämää. Tamperelainen perheyritys on kasvanut monipuoliseksi rekrytoinnin ja henkilöstövuokrauksen kumppaniksi. Samaan konserniin kuuluu myös terveydenhoitoalaan keskittynyt MediPower. Klassinen tarina: WorkPowerin että MediPowerin sivustot kaipasivat teknistä sekä visuaalisesta remonttia. Asiakkaalla oli selkeät kattotason tarpeet tiedossa, joita lähdettiin yhdessä tarkentamaan ja jumppaamaan parhaalla […] Lue lisää

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on paljon muutakin kuin ammattikoulu. LHKK pitää sisällään mm. sivuston lhkk.fi, Forssan ammatti-instituutin sivuston (fai.fi) ja Faktian sivuston (faktia.fi), jotka toimivat kaikki sulassa sovussa WordPressin Network-, eli Multisite-ympäristössä. Tavoitteet Käyttäjäkokemuksen parantaminen loppukäyttäjille ja sisällöntuottajalle Saavutettavuuden parantaminen (AA-taso) Kärkikohderyhmien palveleminen Koulutus- ja kurssihaun parantaminen Täysin räätälöity, ei valmisteemaa sekä tyylikäs ja selkeä käyttöliittymä Visuaalisesti […] Lue lisää

Flux Productions

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Uuden ajan videotoimisto. Flux Productions on pätevä videokumppani yrityksille ja yhteisölle. Fluxin vanhat verkkosivut olivat rakennettu valmisteeman päälle in-house tuotantona. Ideoita sivuston kehittämiseen oli mutta niiden toteuttaminen vaati kaverikseen pätevän ja osaavan verkkosivujen toteuttajan – Duden. Verkkosivusto haluttiin tuoda kokonaisvaltaisesti tähän päivään. Hallintapaneeliin kaivattiin selkeyttä ja ulkoasuun modernia sekä dynaamista otetta. Lisäksi toiveena oli että […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun