A-Katsastus

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Hion

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

A-Katsastus on Suomen johtava yksityinen ajoneuvokatsastusten, rekisteröintien ja kuljettajantutkintojen tarjoaja. Lähdimme uudistamaan A-Katsastuksen verkkopalvelukokonaisuutta tilanteessa, jossa konsernilla oli neljä erillistä sivustokokonaisuutta. Tämä näkyi hajanaisena asiakaskokemuksena. Myös silloinen sisällönhallintajärjestelmä koettiin kankeaksi käyttää.

Asiakkaamme tavoitteena olikin yhtenäistää kävijän asiakaskokemusta, ja luoda kokonaisuus, joka palvelee loppuasiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Projekti alkoi syväluotaavalla konseptointityöllä mm. kohderyhmäkartoituksen myötä, jonka pohjalta luotiin sisältökonsepti ja yleinen informaatioarkkitehtuuri. Tärkeimpien kohderyhmien erityispiirteet ja tarpeet käsiteltiin huolella yhteisissä työpajoissa. Samalla määriteltiin onnistumisen mittarit tärkeimmille kohderyhmille.

Konseptoinnin tuloksena A-Katsastus sai toteutuksen kilpailutuksen tueksi määrittelydokumentin, informaatiohierarkian kuvauksen ja alustavat ulkoasu- ja käyttöliittymäsuunnitelmat.

Konseptin pohjalta lähdimme toteuttamaan uutta verkkopalvelua fokuksenamme mainio käyttäjäkokemus, suorituskyky, käytettävyys ja saavutettavuus.

Hion tekniseksi kehityskumppaniksi kilpailutuksen pohjalta

A-Katsastus kilpailutti verkkopalvelun toteutuksen, jonka myötä Hion (silloinen Geniem) valikoitui toteutuskumppaniksi projektiin, joka starttasi täydellä teholla pari kuukautta myöhemmin.

Asiakas oli jättänyt määrittelyyn tilaa muutoksille ja tarkennuksille, joten ennen varsinaista toteutusta suunnittelijamme teki tarvittavat, responsiiviset käyttöliittymäsuunnitelmat loppuun, ja johti yhdessä asiakkaan kanssa tehtyä määrittelyn tarkennusta. Samoin tekninen määrittely ja suunnittelu sisältyi toteutusvaiheen valmisteluihin, minkä jälkeen toteutus oli valmis alkamaan.

A-Katsastus ymmärsi uuden verkkopalvelun huolellisen suunnittelun merkityksen, joten siihen myös panostettiin.

WordPress valikoitui A-Katsastuksen julkaisujärjestelmäksi

A-Katsastus oli tehnyt huolellisen esiselvityksen uudelle verkkopalvelulle sopivasta julkaisujärjestelmästä. Tämän pohjalta WordPress valikoitui julkaisujärjestelmäksi, koska sen todettiin olevan laajennettavuuden ja kustannustehokkuuden kannalta paras ratkaisu.

Vastasimme WordPressin päälle rakentuvan järjestelmän tietoturvallisesta toteutuksesta. Asiakkaan toiveesta toteutuksessa käytettiin ensisijaisesti WordPressin ja siihen saatavilla olevien, huolella valikoitujen lisäosien ominaisuuksia. Esimerkiksi ylläpitokäyttöliittymän käyttäjätasoissa ja -oikeuksissa hyödynnettiin täysin WordPressin omia ominaisuuksia.

Palvelun toiminnallisuuksia

Suodatettu haku palvelupisteistä (Rajapinta tietojen hakemiselle)

Etsi lähin palvelupiste -toiminto.

API, joka luotiin projektin aikana. Mahdollistaa palvelupisteiden tietojen haun manuaalisen päivitystyön sijaan. Kun palvelupiste päivittää tietojaan, ne päivittyvät automaattisesti sivustolle.

Katsastuksen muistutuspalvelu

Tilaa katsastusmuistutus -toiminto.

Asiakas voi tilata itselleen muistutuksen katsastuksesta lomakkeen kautta.

Lopputulos

Lopputulos on ollut asiakkaalle mieluinen ja projektille asetetut tavoitteet asiakaskokemuksen yhtenäistämisestä toteutuivat. Neljä erillistä palvelua saatiin tuotua järkeväksi, teknisesti toimivaksi ja helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi.

Asiakkaan aktiivinen rooli ja ketterä lähestymistapa myötävaikutti suuresti projektin onnistumiseen, ja yhteistyö on ollut molemmin puolin antoisaa. Uskomme, että tämä näkyy myös lopputuotoksessa.

Olemme sittemmin laajentaneet yhteistyötämme uudistamalla myös ajanvarauspalvelut A-Katsastukselle, sekä konserniin kuuluville K1 Katsastukselle ja Katsastajasi.fi:lle. Lisäksi kahden viimeksi mainitun verkkopalvelut uusittiin. Yhteistyömme jatkuu palveluiden jatkokehityksen ja uusien kehityshankkeiden merkeissä.

Hion erottui edukseen erityisesti tarjousten esittelytilaisuuksissa, joissa välittyi vahvan osaamisen lisäksi positiivinen asenne ja tekemisen meininki. Tehdyt projektit ovat pysyneet ilahduttavan hyvin budjetissa ja aikataulussa matkan varrella vastaan tulleista haasteista huolimatta.

Tomi Pakkanen, IT-kehityspäällikkö

Erinomainen projektinhallinta, asiakaspalvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen


Sinua voisi kiinnostaa myös

Suomen Kansallisooppera ja -baletin uusi verkkopalvelu

Tekijä: Hion

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 100 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa, Yrityksen sivusto kuluttajille

Suomen Kansallisooppera ja -baletti on lukeutunut jo vuosia teknologian ja taiteen yhdistämisen edelläkävijöihin. Tuore verkkopalvelu-uudistus luo tälle jatkumoa. Baletti-ilta kotisohvalla? Miksei. Uudistimme Suomen Kansallisoopperan ja -baletin verkkopalvelun, jonka lippukauppa, Stage24-suoratoistopalvelu ja runsaat sisällöt muodostavat nyt tulevaisuuteen katsovan digitaalisen kokonaisuuden. WordPress-pohjaisen oopperabaletti.fi-palvelun ylläpito on entistä helpompaa, ja käyttäjäkokemus parasta mitä kulttuurinnälkäinen voi toivoa. Case pähkinänkuoressa: • […] Lue lisää

Turvaopas.fi

Tekijä: Virnex

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Palvelu taloyhtiöiden turvallisuuden parantamiseen Turvaopas.fi on innovatiivinen verkkopalvelu, joka on suunniteltu erityisesti taloyhtiöiden turvallisuuden parantamiseen. Vilkas muuttoliike ja uudet trendit, kuten Airbnb, on tullut jäädäkseen samalla kun vuokra-asumisen suosio kasvaa. Taloyhtiölle tämä tuo haasteita myös turvallisuuden näkökulmasta. Turvaopas tarjoaa ajantasaisen tiedon kaikille taloyhtiön asukkaille sekä heidän vieraille taloyhtiön turvaohjeista, sekä asukkaan omista velvollisuuksista. Palvelu tarjoaa […] Lue lisää

Sylva ry:n uusi verkkopalvelu

Tekijä: Hion

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Sylva ry:n uusi verkkopalvelu on juuri julkaistu (09/2021) ja sillä Sylva tähtää saavutettavaan ja monipuoliseen verkkopalveluun täyttäen useiden eri kohderyhmien tarpeet. Meillä oli kunnia aloittaa Sylvan verkkopalvelun uudistusprojektia toden teolla alkuvuodesta 2021. Projektissa suunniteltiin ja toteutettiin verkkopalvelu, joka ennen kaikkea palvelee paremmin muun muassa seuraavia kohderyhmiä: – lapsiperheet – nuoret – nuoret aikuiset – vapaaehtoiset […] Lue lisää

FC Inter Turku – verkkosivustokokonaisuuden uudistus

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Lähtötilanne ja tavoitteet projektille FC Inter, yksi Veikkausliigan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä seuroista, pyysi G-Worksilta apua verkkosivustonsa uudistamiseksi. Heidän tavoitteensa oli päivittää sivusto, joka ei enää vastannut seuran tarpeita eikä strategiaa. Sivuston kehittämiskohteina olivat visuaalisuus, teknologia sekä sisältörakenne ja sisällön esitystapa. Pelistrategia suunnittelutyön pohjaksi Projektin alkaessa oli ensisijaisen tärkeää luoda tarkka pelistrategia. Workshopissa G-Works ja FC […] Lue lisää

Reka.fi-verkkosivustouudistus

Tekijä: Hion

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Reka.fi-verkkosivustouudistuksessa vaihdettiin julkaisujärjestelmä Drupalista WordPressiin Geniem Oy toteutti suurimman suomalaisomisteisen kaapelivalmistaja Reka Kaapeli Oy:n verkkosivustouudistuksen, jonka myötä uusi reka.fi on kansainväliset mitat täyttävä verkkopalvelu. Geniem vastasi projektin kokonaistoimituksesta, joka sisälsi verkkopalvelun konseptoinnin, käyttöliittymäsuunnittelun, visuaalisen suunnittelun, sivuston teknisen toteutuksen, laadunvarmistuksen sekä uudistetun sivuston ylläpidon. Uusi reka.fi-verkkosivusto julkaistiin kesäkuussa 2021. Verkkosivustouudistuksen lähtökohta ja tavoitteet Uudistuksen lähtökohtina olivat: […] Lue lisää

Kokkolan kaupunki – verkkosivustouudistus

Tekijä: Hion

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Kokkolan verkkosivustouudistuksen kärkinä asukaslähtöisyys, käytettävyys, tiedon löydettävyys ja saavutettavuus Toteutimme Kokkolan kaupungin verkkosivustouudistuksen WordPress-julkaisujärjestelmään. Uudistetun, alkuvuodesta 2021 julkaistun kaupunkisivuston ilme perustuu Kokkolan kaupungin uuteen brändiin, ja sivusto heijastelee kaupungin strategian linjauksia, joissa korostuvat asukaslähtöisyys, palvelukehitys ja digitaalisuus. Sivustolla on kiinnitetty erityistä huomiota saavutettavuuteen, selkeyteen, sivujen käytettävyyteen, tiedon löydettävyyteen sekä mobiilikäytettävyyteen. Samalla myös Kokkolan Matkailun visitkokkola.fi-sivusto […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun