Lakeuden Etappi

Tekijä: Morgan Digital
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Lakeuden Etappi on kahdeksan kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka palvelee 130 000 asukasta Etelä-Pohjanmaan alueella. Morgan konseptoi ja uudisti etappi.com pääsivuston, Etapin verkkovuosikertomuksen ja Etappi-aviisi -verkkolehden saavutettaviksi verkkosivustoiksi. Toteutimme kaikkien sivustojen käyttöliittymäsuunnittelun, visuaalisen ilmeen ja ohjelmoinnin kokonaisuudessaan; pääsivustolle tuotimme lisäksi saavutettavat sisällöt vanhojen sivustojen teksteistä. Sivustot ovat Morganin omassa hosting-ympäristössä, ja sivustokokonaisuutta hallinnoidaan WordPress Networkissa.

Etappi.comin pääsivusto toteutettiin saavutettavuusdirektiivin WCAG 2.1 AA-tason standardien mukaisesti. Sivusto rakennettiin saavutettavaksi sekä tekniikan, käyttöliittymän että sisältöjen osalta. Verkkovuosikertomus ja verkkolehti ovat saavutettavia tekniseltä toteutukseltaan.

Sivustouudistuksen alkuvaiheessa toteutimme sisältöjen migraation vanhasta Concrete5-sisällönhallintajärjestelmästä WordPressiin. Vanhan järjestelmän puutteellisten toimintojen ja ominaisuuksien vuoksi Morgan räätälöi oman ratkaisunsa sisältöjen automaattiseen migraatioon. Ratkaisulla säästettiin huomattava määrä työaikaa ja manuaalista työtä.

Suunnittelimme Etapin pääsivustolle modernin ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän sekä selkeän ja palvelevan sisältörakenteen. Verkkopalvelusta tehtiin helppokäyttöinen ja suuresta sisältömäärästään huolimatta visuaalinen ja helposti ymmärrettävä kokonaisuus.

Etapin pääsivusto on jäteneuvonnan erinomainen tietopankki, joka palvelee asukkaita kaikissa lajittelukysymyksissä. Rakensimme sivustolle monipuolisen jätehaun työkalun, joka kertoo käyttäjän kirjoittaman jätteen perusteella, mihin sen voi lajitella ja minne sen voi toimittaa. Jätehaku tarjoaa myös jätteiden vastaanottopisteiden yhteystiedot ja aukioloajat käyttäjän toivomilta apaikkakunnalta.

Sivuston sisältörakenne avautuu suuren megamenun avulla, josta halutut tiedot löytyvät helposti silmäilemällä. Suuren valikon ansiosta alasivujen sisällöt ovat myös hakukoneystävällisempiä. Sivuston tekstit on kirjoitettu helppotajuisesti ja helppolukuisesti ruudulla, mikä samalla noudattaa saavutettavuuden periaatteita.

Morgan suunnitteli pääsivuston virkistämiseksi useita kuvituksia ja animaatioita. Etapin tyyliset kuvat ja ikonit helpottavat myös navigointia laajalla sivustolla ja keventävät sopivasti raskasta tietomassaa.

Jätä kommentti