Uudistuneita verkkopalveluita toukokuussa 2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut vero.fi nojaa tilanteisiin ja hakuun - mutta on kokonaisuutena ristiriitainen digipalvelu.

Uudet julkaisut –lista lähti keväällä hyvin käyntiin ja toukokuussakin listalle ilmoitettiin runsas joukko uusia verkkosivustoja. Tässä muutamia poimintoja toukokuulta.

Mainostoimisto Työmaa uudisti verkkosivustonsa nykyaikaan. Palvelu muistuttaa paljolti monien graafisten suunnittelijoiden yksinkertaisia portfoliosivustoja. Täten uudistus onkin varsin hyvä esimerkki siitä mihin suuntaan monet markkinointi- ja design –toimistojen omat sivustot ovat menossa. Oma sisältö kattaa tiivisti vain työnäytteet, uutiset ja yhteystiedot. Runsas etusivu nostaa esiin Twitterit, YouTubet, Flickrit, Facebookit ja muut toimiston uusimmat aluevaltaukset.image

Sivusto antaa hyvän esimerkin järkevästä käyntikortista verkossa ja herättää kysymyksen miten niin monet tunnetut Helsinkiläiset mainostoimistot voivat vieläkin olla ilman omia, järkeviä verkkosivuja (mm. Skandaali*, Hasan).

Poliittinen puolue Vihreät uudisti oman verkkopalvelunsa Drupal-julkaisujärjestelmän päälle ja samalla laajensi entisestään laajan verkkopalvelun ominaisuuksia. Ote tiedotteesta:

Vihreiden uusittujen verkkosivujen (www.vihreat.fi) merkittävimpiä elementtejä ovat sosiaalisen median (Twitter, Flickr, YouTube, Facebook) runsas hyödyntäminen sekä esteettömyyden ja helppokäyttöisyyden parempi huomioiminen. Avoimen ja vapaan lähdekoodin Drupal-sisällönhallintajärjestelmää moottorina käyttävää sivustoa on rakennettu yhteisöllisesti. Mainos- tai viestintätoimistoja ei uudistuksessa ole käytetty.

image

Avalon on tehnyt Oulu Mining Schoolin verkkosivuston suunnittelun ja toteutuksen. Sivuston taustalle on valittu Avalonin EasyPage –julkaisujärjestelmä*.

Oulu Mining School edustaa selkeätä yrityssivustoa* jossa huomio on organisaation toiminnan esittelyssä ja ajankohtaisista asioista tiedottamisessa. Suomenkielisellä sivustolla sijaitseva, yhden sivun “Briefly in English” –sivu* edustaa myös hyvää käytäntöä tilanteisiin joissa koko sivuston kääntäminen ei ole järkevää. Vain RSS-syötteiden puuttuminen on laskettava vakavaksi miinukseksi toteutukselle.

image

Tosin joskus ihmetyttää, että miksi kaikki poikkitieteelliset projektit ja organisaatiot todella tarvitsevat omat verkkosivustonsa? Oulu Mining Schoolin sivusto on hyvin pätevä sivusto, mutta monet tällaisten määräaikaisten hankkeiden sivustot ovat muutaman vuoden projekteja jotka katoavat sitten bittitaivaaseen. Onko tällaisia sivustoja järkevää tehdä? Onko tällaisten tekeminen mainostoimistojen kannalta hyvää liiketoimintaa?

Voisiko parempaan lopputulokseen päästä ottamalla käyttöön jonkun ilmaisen blogialustan? Tällöin mainostoimiston bisnes siirtyisi enemmän käyttöönoton konsultointiin, teemoittamiseen, ehkä koulutukseen ja löydettävyyden varmistamiseen. Olisiko tämä paha asia?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun