Julkaisujärjestelmien esittelyt alkavat Vierityspalkissa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Valun Findkit-hakukonetuote uskoo tuovansa lisää laskutusta digitoimistoille.

Vierityspalkissa alkaa tänään juttusarja jossa esitellään Suomessa tarjolla olevia julkaisujärjestelmätuotteita. Kysymykset ovat vakioidut ja tuotteita edustavien yrityksien vastaukset pyritään julkaisemaan editoimattomina. Jokaista juttua täydennetään aina myös Vierityspalkin toimituksen näkökulmalla.

Sarjan aloittaa ja esimerkkiä näyttää Crasman ja heidän Crasmanager-julkaisujärjestelmä.

Juttusarjan kunnianhimoisena tavoitteena on esitellä kaikki keskeiset julkaisujärjestelmätuotteet Suomen markkinoilla. Jos olet kiinnostunut esittelemään edustamasi yrityksen julkaisujärjestelmätuotteen, niin ota yhteyttä toimitukseen!

Ennakkoon asetetut kriteerit ovat seuraavat:

 1. Julkaisujärjestelmällä tulee olla vähintään kaksi (2) vuotta historiaa.
 2. Referenssisivustoja tulee löytyä yli 20 kpl. Näiden tulee olla julkisia internet-sivustoja.
 3. Julkaisujärjestelmällä tulee olla vähintään viisi (5) täysipäiväistä kehittäjää Suomessa. Tämä tarkoittaa henkilöitä, jotka ovat tehneet useita projekteja tuotteen avulla web-kehittäjä-tyyppisessä roolissa.
 4. Julkaisujärjestelmästä tulee löytyä verkosta kattava tietopaketti ja mielellään demo (tai video järjestelmän toiminnasta).
 5. Jos tuotteella on useita edustajia Suomessa (esim. avoimen lähdekoodin tuotteet), niin Vierityspalkin toimitus koostaa artikkelin esittelyyn halukkaiden yrityksien vastauksista. Lokakuun 15. päivään mennessä vastaanotetut ilmoittautumiset luvataan huomioida. Avoimen lähdekoodin tuotteiden esittelyt julkaistaan ennakkosuunnitelman mukaan marraskuun alussa.

Esivalintakriteereistä voidaan joustaa jos perustelut ovat hyviä, joten kannattaa laittaa viestiä vaikka kaikki kriteerit eivät täyttyisikään.

Kysymykset ovat:

 1. Millainen historia on julkaisujärjestelmällä?
 2. Millainen taustaorganisaatio (esim. yrityksen koko) järjestelmällä on?
 3. Mitkä julkaisujärjestelmät/teknologiat näette keskeisimpinä kilpailijoinanne tällä hetkellä? (mainitse vähintään kolme kilpailijaa/tuotetta)
 4. Millä teknologioilla tuotteenne on toteutettu (esim. PHP, .Net, Java)? Kuuluuko tuotteeseenne jotain kolmansien osapuolien tuotteita/teknologioita tai liitännäisiä?
 5. Miksi asiakkaanne ovat valinneet nimenomaan kyseisen julkaisujärjestelmän web-julkaisutarpeisiinsa? (mainitse korkeintaan kolme)
 6. Mitkä ovat omasta mielestänne tuotteen kiinnostavimmat ominaisuudet tällä hetkellä? (mainitse korkeintaan kolme)
 7. Millaisessa hintaluokassa julkaisujärjestelmällä tuotetut projektit tyypillisesti liikkuvat?
 8. Miten lisenssikustannuksenne muodostuu? Mikä on järjestelmän vuosikustannus perustamisen jälkeen (lisenssit + hosting)?
 9. Millaisia verkkopalveluita julkaisujärjestelmällä on eniten tuotettu? Mainitse 5-8 esimerkkisivustoa. (nämä esitellään mahdollisesti screenshottien avulla)

Liian markkinointihenkisiä tai ympäripyöreitä vastauksia ei tulla julkaisemaan ja kaikkiin kysymyksiin edellytetään vastauksia.

Sarja jatkuu ainakin vuoden 2010 loppuun asti. Sarjan jatkosta päätetään suosion mukaan.

Kannattaa toimia nopeasti ja varata oma esittelyjuttu samantien.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

3 kommenttia on “Julkaisujärjestelmien esittelyt alkavat Vierityspalkissa”

 1. Ensimmäisen päivän aikana tuli aivan mahtava määrä ilmoittautumisia tähän juttusarjaan. Melkein kymmenen esittelyä on jo sovittu. Myös avoimen lähdekoodin tuotteista eZ Publish on ilmoittautunut mukaan.

  Nyt voi jo sanoa, että juttusarjalle vaikuttaa olevan erittäin hyvä alku tulossa.

  Lisää ilmoittautumisia otetaan vastaan. Julkaisujärjestykseen on alustava suunnitelma, mutta sitä sanelee myös se missä järjestyksessä ja millä nopeudella vastauksia saadaan. Myös vastausten laadulla tulee olemaan merkitystä. Konkreettisimmat ja ei-ylitsepursuavaa-myyntipuhetta sisältävät vastaukset pääsevät varmasti nopeammin julkaisuun kuin hyvin omakehulähtöiset vastaukset.

  Kannattaa siis ilmoittautua myöhemminkin mukaan, koska jos vastaukset ovat kohdallaan, niin julkaisupaikka voi järjestyä nopeastikin!

 2. Pekka Sahlsten

  Olisi hienoa saada mukaan myös suosituimmat(?) avoimet WordPress, Joomla ja Drupal.

  Onko WordPressin suhteen jo jonkilainen pläni olemassa?

 3. Ilmoittautumisia on tullut jo sen verran, että saatamme olla jopa 20 ilmoittautuneen paremmalla puolella. Myös vastauksia on tullut jo useampia ja jonossa on muutamia. Ensi viikolla yritetään saada EPiServerin esittely julkaistua mikäli he vain saavat hyväksyttävät täydennykset omiin vastauksiinsa tehtyä. Myös Kotisivukone tulee piristämään sarjaa lokakuun alkupuolella. Muitakin on jo saatu, mutta eivät ole vielä ihan hyväksyttyjä julkaisuun saakka. Lokakuulle saattaa päästä vielä mukaan jos toimii nopeasti, mutta todennäköisesti lokakuu on jo täynnä ja nyt ilmoittautumiseen heräävät pääsevät marraskuulle tai joulukuulle jopa vasta mukaan.

  Avoimen koodin tuotteiden osalta deadline lähestyy ja 15.10. jälkeen aletaan jakamaan esittelyvuoroja. eZ Publishin osalta koordinointivastuu on Petri Mertasella ja yhteistyössä on ainakin Exove. Exove on muutenkin ollut aktiivinen ja nopea ja tarjoutunut mm. vastaamaan Drupalin ja WordPressin esittelyistä. Ellei muita tarjokkaita ilmaannu, niin Exove hoitanee nuo esittelyt.

  Tosin pitää kyllä ihmetellä, että miksei avoimen koodin toimijat ole ilmoittautuneet isommalla rintamalla. Kaupalliset ja suljetut tuotteet tukkivat meidän postilaatikoita päivittäin ja vastauksia tosiaan tulee jo tasaisesti. Etenkin WordPressin ja Drupalin osalta on kummallisen hiljaista. eZ Publish pesee ainakin aktiivisuudessa tällä hetkellä kilpakumppaneitaan pahasti.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun