Lemmetty Moogon tuotekehitykseen – Moogosta mobiilijulkaisutyökalu

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Webin tekijä maailmalla: Tommi Forsström ja New York.

Ex-Floobs Kai Lemmetty on aloittanut tuotepäällikkönä Ideakoneessa / Moogossa*. Rooli on uusi ja se liittyy palveluihin tulevaan uuteen ominaisuuteen, Lemmetty kuvaa sähköpostihaastattelussa Vierityspalkille.

– Tulin Ideakoneeseen auttamaan erityisesti Moogon puolella uusien tuotteiden kehityksessä sekä lanseeraamisessa kansainvälisesti.

– Tähän asti Ideakone ei ole ratsastanut innovaatioaallon harjalla. Mobiilikulma ja pari muuta konepellin alla sykkivää uutukaista tulevat muuttamaan tämän asian tulevaisuudessa

Alustaan rakennettu komponentti muuttaa palveluilla tehdyt sivustot myös mobiiliin sopiviksi. Sivustolla on laitetunnistus, joka tarpeen mukaan muuttaa sivuston rakennetta laitteeseen sopivaksi. Tarkoitus on, että sivustojen ylläpitäjät voivat valita, mitä nettisivujensa sisältöjä ne tarjoavat mobiilissa.

– Tämä mahdollistaa sen että voi olla aika monimutkainen saitti, mutta silti tarjota käyttäjille tietoa mobiilissakin.

Ideakone on auttanut erityisesti ei-teknisiä ihmisiä nettisivujen teossa jo useamman vuoden. – Meidän visiona on, että sekä Moogo että Kotisivukone palvelevat jatkossa massoja myös mobiilisisällön päivityksessä. Samoilla työkaluilla, joihin käyttäjät ovat tottuneet kotisivukonetta tai Moogoa käyttäessään, voi nyt tehdä myös mobiilisaitteja.

Ideakone on kasvanut viimeisen puolen vuoden aikana* kymmenellä hengellä ja tällä hetkellä työntekijöitä on 23. Ideakoneen liikevaihto oli viime vuonna 1.3 miljoonaa euroa (+39% viime vuodesta). Kasvua haetaan Yhdysvalloista, Brasiliasta ja espanjankielisestä maailmasta.

Ideakoneessa / Moogossa käytetään laajasti sosiaalista mediaa hyväksi tiedotuksessa. Ollaan aktiivisia blogeissa, Twitterissä ja Facebookissa. Tarkoitus on entistä avoimemmin tiedottaa asioista ja tiivistää mediasuhteita.

– On tärkeää saada sekä vanhat että uudet asiakkaat mahdollisimman lähelle, jotta voidaan kehittää olemassa olevia palveluita sekä täysin uusia innovaatioita, Lemmetty sanoo.

(*toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun