Drupal pyrkii isompaan sarjaan: Mearra on nyt Wunderkraut

Perttu Tolvanen

Suomalainen Drupal-integraattori Mearra yhdistyy kolmen muun eurooppalaisen palveluntarjoajan – ruotsalaisen NodeOnen, hollantilais-belgialaisen Krimsonin ja saksalaisen Wunderkrautin kanssa. Uuden yrityksen nimeksi tulee Wunderkraut, josta fuusion myötä tulee maailman suurin Drupal-asiantuntijayritys. Konsernin johtoon nousee suomalainen internet-yrittäjä ja kansainvälisen Drupal-järjestön hallituksen jäsen Vesa Palmu.

Suomalaisten aloitteesta syntyneessä fuusiossa yhdistyy neljä merkittävää asiantuntijayritystä. Yhdistyminen vastaa Palmun mukaan asiakastarpeeseen:

“Moni kansainvälinen suuryritys on valinnut avoimen lähdekoodin Drupal-järjestelmän pääasialliseksi julkaisujärjestelmäkseen ja tarvitsee kumppanin, joka kykenee vastaamaan kaikkein vaativimpiinkin teknologiatarpeisiin ja tuottamaan globaalilla tasolla skaalautuvia palveluita.”

Uusi Wunderkraut tarjoaa Drupalille konsultointi-, ylläpito- ja koulutuspalveluita. Yrityksen palveluksessa on 140 työntekijää ja sen toimipisteet sijaitsevat Tukholmassa, Göteborgissa, Antwerpenissa, Gentissa, Kööpenhaminassa, Helsingissä, Turussa, Münchenissa, Valmierassa, Riikassa, Rotterdamissa, Oslossa ja Lontoossa.

Kotimaisenkin Drupal-kentän näkökulmasta Mearran siirtyminen eurooppalaiseen sarjaan on huomattava muutos. Mearra on viime vuosina kasvanut tasaisesti, ja ollut mukana useissa isoissa Drupal-hankkeissa. Toisaalta Mearra on myös erottunut kotimaisesta Drupal-kentästä keskittymällä vaativiin Drupal-toteutuksiin ja painottanut mm. ketterän kehityksen menetelmiä. Etenkin Vesa Palmu on puhunut Drupalin hyödyntämisestä monissa muissakin käyttötarkoituksissa kuin web-julkaisujärjestelmänä. Täten Wunderkraut-kuvioon siirtyminen on luonteva askel, ja jättää todennäköisesti jopa tilaa pienemmille Drupal-toimijoille jotka keskittyvät enemmän Drupalin hyödyntämiseen web-julkaisujärjestelmänä.

Drupal-integraattoreiden keskittymistä voi jopa ennustaa tapahtuvan vieläkin enemmän, koska Drupalin kehityssuunta on ollut yhä enemmän vaativiin, raskaisiin verkkopalveluihin, ja erityisesti extranet-tyyppisiin kokonaisuuksiin. Tämänkaltainen kehityspolku järjestelmän osalta vaatii taakseen myös isompia integraattoreita ja palvelukykyä myös maarajojen ulkopuolella.

Aiheet: Julkaisujärjestelmät, Uudet yritykset

Tagit: , , , , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.