Drupal pyrkii isompaan sarjaan: Mearra on nyt Wunderkraut

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 12 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Drupal on yllättävän iso bisnes Suomessa: "30-40 miljoonaa euroa".

Suomalainen Drupal-integraattori Mearra* yhdistyy kolmen muun eurooppalaisen palveluntarjoajan – ruotsalaisen NodeOnen*, hollantilais-belgialaisen Krimsonin* ja saksalaisen Wunderkrautin kanssa. Uuden yrityksen nimeksi tulee Wunderkraut, josta fuusion myötä tulee maailman suurin Drupal-asiantuntijayritys. Konsernin johtoon nousee suomalainen internet-yrittäjä ja kansainvälisen Drupal-järjestön hallituksen jäsen Vesa Palmu.

Suomalaisten aloitteesta syntyneessä fuusiossa yhdistyy neljä merkittävää asiantuntijayritystä. Yhdistyminen vastaa Palmun mukaan asiakastarpeeseen:

“Moni kansainvälinen suuryritys on valinnut avoimen lähdekoodin Drupal-järjestelmän pääasialliseksi julkaisujärjestelmäkseen ja tarvitsee kumppanin, joka kykenee vastaamaan kaikkein vaativimpiinkin teknologiatarpeisiin ja tuottamaan globaalilla tasolla skaalautuvia palveluita.”

Uusi Wunderkraut tarjoaa Drupalille konsultointi-, ylläpito- ja koulutuspalveluita. Yrityksen palveluksessa on 140 työntekijää ja sen toimipisteet sijaitsevat Tukholmassa, Göteborgissa, Antwerpenissa, Gentissa, Kööpenhaminassa, Helsingissä, Turussa, Münchenissa, Valmierassa, Riikassa, Rotterdamissa, Oslossa ja Lontoossa.

Kotimaisenkin Drupal-kentän näkökulmasta Mearran siirtyminen eurooppalaiseen sarjaan on huomattava muutos. Mearra on viime vuosina kasvanut tasaisesti, ja ollut mukana useissa isoissa Drupal-hankkeissa. Toisaalta Mearra on myös erottunut kotimaisesta Drupal-kentästä keskittymällä vaativiin Drupal-toteutuksiin ja painottanut mm. ketterän kehityksen menetelmiä. Etenkin Vesa Palmu on puhunut Drupalin hyödyntämisestä monissa muissakin käyttötarkoituksissa kuin web-julkaisujärjestelmänä. Täten Wunderkraut-kuvioon siirtyminen on luonteva askel, ja jättää todennäköisesti jopa tilaa pienemmille Drupal-toimijoille jotka keskittyvät enemmän Drupalin hyödyntämiseen web-julkaisujärjestelmänä.

Drupal-integraattoreiden keskittymistä voi jopa ennustaa tapahtuvan vieläkin enemmän, koska Drupalin kehityssuunta on ollut yhä enemmän vaativiin, raskaisiin verkkopalveluihin, ja erityisesti extranet-tyyppisiin kokonaisuuksiin. Tämänkaltainen kehityspolku järjestelmän osalta vaatii taakseen myös isompia integraattoreita ja palvelukykyä myös maarajojen ulkopuolella.

(*toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun