Drupal pyrkii isompaan sarjaan: Mearra on nyt Wunderkraut

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 12 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Drupal on yllättävän iso bisnes Suomessa: "30-40 miljoonaa euroa".

Suomalainen Drupal-integraattori Mearra* yhdistyy kolmen muun eurooppalaisen palveluntarjoajan – ruotsalaisen NodeOnen*, hollantilais-belgialaisen Krimsonin* ja saksalaisen Wunderkrautin kanssa. Uuden yrityksen nimeksi tulee Wunderkraut, josta fuusion myötä tulee maailman suurin Drupal-asiantuntijayritys. Konsernin johtoon nousee suomalainen internet-yrittäjä ja kansainvälisen Drupal-järjestön hallituksen jäsen Vesa Palmu.

Suomalaisten aloitteesta syntyneessä fuusiossa yhdistyy neljä merkittävää asiantuntijayritystä. Yhdistyminen vastaa Palmun mukaan asiakastarpeeseen:

“Moni kansainvälinen suuryritys on valinnut avoimen lähdekoodin Drupal-järjestelmän pääasialliseksi julkaisujärjestelmäkseen ja tarvitsee kumppanin, joka kykenee vastaamaan kaikkein vaativimpiinkin teknologiatarpeisiin ja tuottamaan globaalilla tasolla skaalautuvia palveluita.”

Uusi Wunderkraut tarjoaa Drupalille konsultointi-, ylläpito- ja koulutuspalveluita. Yrityksen palveluksessa on 140 työntekijää ja sen toimipisteet sijaitsevat Tukholmassa, Göteborgissa, Antwerpenissa, Gentissa, Kööpenhaminassa, Helsingissä, Turussa, Münchenissa, Valmierassa, Riikassa, Rotterdamissa, Oslossa ja Lontoossa.

Kotimaisenkin Drupal-kentän näkökulmasta Mearran siirtyminen eurooppalaiseen sarjaan on huomattava muutos. Mearra on viime vuosina kasvanut tasaisesti, ja ollut mukana useissa isoissa Drupal-hankkeissa. Toisaalta Mearra on myös erottunut kotimaisesta Drupal-kentästä keskittymällä vaativiin Drupal-toteutuksiin ja painottanut mm. ketterän kehityksen menetelmiä. Etenkin Vesa Palmu on puhunut Drupalin hyödyntämisestä monissa muissakin käyttötarkoituksissa kuin web-julkaisujärjestelmänä. Täten Wunderkraut-kuvioon siirtyminen on luonteva askel, ja jättää todennäköisesti jopa tilaa pienemmille Drupal-toimijoille jotka keskittyvät enemmän Drupalin hyödyntämiseen web-julkaisujärjestelmänä.

Drupal-integraattoreiden keskittymistä voi jopa ennustaa tapahtuvan vieläkin enemmän, koska Drupalin kehityssuunta on ollut yhä enemmän vaativiin, raskaisiin verkkopalveluihin, ja erityisesti extranet-tyyppisiin kokonaisuuksiin. Tämänkaltainen kehityspolku järjestelmän osalta vaatii taakseen myös isompia integraattoreita ja palvelukykyä myös maarajojen ulkopuolella.

(*toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun