Seminaari: Mobiilisivustot vai responsiivinen design?

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 12 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Vierityspalkki-blogi laajentaa historiallisesti toimintaansa myös verkkomaailman ulkopuolelle, ja järjestää lukijoilleen ilmaisen ajankohtaisseminaarin.

Otsikkona on “Mobiilisivustot vai responsiivinen design?“. Seminaari järjestetään reilun kahden tunnin mittaisena aamupalatilaisuutena perjantaina 4.5.2012 digitoimisto Deasignin tiloissa Helsingissä. Seminaari alkaa klo 8.30 aamupalalla. Ohjelma alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 11.00.

Seminaarissa on neljä lyhyttä puheenvuoroa asiantuntijoilta, jotka ovat olleet eri puolilla mobiilisivustojen rakentamisprojekteja. Seminaarissa mobiilisivustojen toteutuksen haasteisiin ja ratkaisuihin otetaan neljä erilaista näkökulmaa.

Ensimmäistä näkökulmaa edustaa SC5-yrityksen Pyry Lehdonvirta. Pyry Lehdonvirran tausta on etenkin eri päätelaitteet tavoittavissa HTML5-ratkaisuissa. Pyry avaa seminaarissa responsiivisen suunnittelun käsitettä, ja kertoo myös miksi hänen mielestään julkaisujärjestelmien aikakausi on mobiilipalveluiden ja uusien web-standardien myötä historiaa.

Toisena puhujana lavalle nousee Sinisen Meteoriitin Lead Designer Tuukka Uskali. Tuukka katsoo maailmaa myös vahvasti responsiivisen suunnittelun näkökulmasta, mutta kertoo erityisesti siitä millaista on tehdä mobiilipalveluita SharePoint-julkaisujärjestelmän päälle. Tuukan näkökulmana on avata sitä mitkä asiat perinteisissä julkaisujärjestelmissä ovat kenties hieman ristiriitaisia mobiilipalveluiden toteutuksen näkökulmasta.

Kolmantena esiintymisvuoroon pääsevät vihdoin “julkaisujärjestelmämiehet”, joita seminaarissa edustaa EPiServerin Petri Isola. Petrin tavoitteena on tietysti todistaa kaksi edellistä puhujaa aivan tyhjänpuhujiksi, ja todistaa julkaisujärjestelmien mahtipontisuus myös mobiiliaikakauden myllerryksessä.

Viimeisen sanan seminaarissa saa kehityspäällikkö Kaisa Aalto HS.fi:n dev-tiimistä. Kaisa kertoo miten HS.fi on vastannut mobiilimyllerrykseen, ja mitä heillä on suunnitteilla jatkossa – ja tietysti Kaisa paljastaa, että kenen edellisten puhujien sanomaan Kaisa uskoo eniten.

Ohjelma: Mobiilisivustot vai responsiivinen design?  -seminaari 4.5.2012

 • 8.30-9.00 Aamupala
 • 9.00-9.10 Avauspuheenvuoro: Perttu Tolvanen
 • 9.10-9.25 Responsiivinen design ja miksi julkaisujärjestelmät ovat historiaa? -Pyry Lehdonvirta
 • 9.25-9.40 Mobiilisivustot ja responsiivinen design SharePointilla – onnistuuko? -Tuukka Uskali
 • 9.40-9.55 EPiServer-julkaisujärjestelmä ja mobiilikanava paketista -Petri Isola
 • 9.55-10.10 HS.fi ja mobiilikanavaratkaisut -Kaisa Aalto
 • 10.10-10.20 Tauko
 • 10.20-10.50 Paneeli ja keskustelua

Seminaarin osallistujiksi toivotaan erityisesti asiakasorganisaatioiden edustajia, koska seminaarin ohjelma on suunniteltu nimenomaan auttamaan asiakkaita tekemään parempia päätöksiä mobiilikanavien toteutuksen suhteen.

Seminaari on ilmainen.

>> Ilmoittaudu seminaariin* (Huom. seminaari on täynnä!)

Tietoa seminaareista

Vierityspalkki.fi-blogi järjestää vuoden 2012 aikana neljä ajankohtaisseminaaria. Seminaarien organisoinnista vastaavat Perttu Tolvanen (Projekti55 Oy) ja Karoliina Luoto (Sitra). Seminaarit ovat ilmaisia osallistujille. Seminaariaiheina ovat mm. mobiilisivustot, web-projektien ohjaaminen asiakkaiden näkökulmasta ja julkaisujärjestelmät Suomessa. Jos olet kiinnostunut puhumaan seminaarissa tai yrityksesi haluaisi sponsoroida seminaaripaikan, niin ota yhteyttä Perttuun.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

5 kommenttia on “Seminaari: Mobiilisivustot vai responsiivinen design?”

 1. Ensimmäisen tunnin aikana on tullut kymmenkunta ilmoittautumista. Hyvin mahtuu mukaan siis vielä! Etenkin responsiivisen designin käytänteet kiinnostavat vapaan palautteen perusteella – eli miten responsiivisuus tehdään käytännössä, mitä ongelmia siinä on juuri nyt – onko se jotenkin “valmis” tapa tehdä asioita? Erittäin hyviä kysymyksiä etenkin Pyrylle ja Tuukalle vastattavaksi.

 2. Kiitoksia kiinnostuksesta. Seminaari on nyt täynnä. Vahvistukset ilmoittautuneille lähetetään vielä tämän päivän aikana.

  Kiinnostusta tosiaan responsiivisen designin tuomiin haasteisiin tuntuu riittävän. Etenkin sen kustannukset, vaikeus, mahdolliset haasteet julkaisujärjestelmien kanssa tuntuvat kiinnostavan osallistujia.

 3. Seminaaritilan paikkamäärä vielä tarkistetaan, ja sen pohjalta lähetetään vahvistukset ilmoittautuneille. Yritämme luonnollisesti saada kaikki ilmoittautuneet mahtumaan mukaan, mutta voi olla että muutama ilmoittautunut jää varapaikalle.

  Useammalta firmalta tuli myös yhteydenottoja tulevien seminaarien hostauksen osalta. Kiitokset kaikille.

  Tulevien seminaarien aiheissa on varmasti mobiilia, julkaisujärjestelmiä, web-projektien johtamista ja myös puhetta esim. ketteristä projekteista. Jos nämä aihepiirit osuvat kohdalle ja olisit kiinnostunut puhumaan seminaareissa, niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen (mieluiten paiskaamalla mailia perttu (at) projekti55.fi).

 4. Vahvistukset ilmoittautuneille on lähetetty. Taidetaan olla jonkin verran ylibuukkauksen puolella, mutta eiköhän se vain paranna tunnelmaa :)

  Ilmoittautumisia ja kiinnostusta tuli niin paljon, että tällä hetkellä on työn alla seminaarin mahdollinen uusintakierros. Jos olet kiinnostunut osallistumisesta seminaarin uusintakierrokseen, niin täytä vain ilmoittautumislomake, niin saat ennakkotiedon seuraavasta seminaarista:
  http://projekti55.wufoo.com/forms/ilmoittaudu-seminaariin/

 5. Työkaverini tviittas just tällaisen blogikirjoituksen, joka on aika a propos tähän aiheeseen liittyen:

  great article on mobile and cms: “no forking way” netmagazine.com/opinions/separate-mobile-website-no-forking-way

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun