Yle.mobi saapuu parantamaan sisältötarjontaa kännyköissä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Yle on tuonut ensimmäisen version mobiilisaitistaan julkisuuteen*. Yle.mobi* kokoaa yhteen Ylen nettitarjontaa ja sisältää niin uutisia kuin uutisvideoita. Uutisvideoissa luotetaan tuttuun Real Mediaan vielä toistaiseksi, mutta syksyllä on jo tarkoituksena tarjota myös flash-pohjaista videota*.

Nokia E61 ja Yle.mobi

Tavoitteena on tuoda yhä enemmän Areenan sisältöä saataville myös mobiililaitteisiin. Toteutus tapahtuu Ylen ja Steam Communicationsin yhteistyönä*. Steam Communications* valittiin hiljattain toteuttamaan Ylen seuraavan sukupolven mobiilipalveluita.

Videosisältöjen tuominen mobiililaitteisiin ei taida kuitenkaan olla ihan nykypäivää vielä, koska Ylenkin mobiilisisällöt vaativat varsin kehittyneen puhelimen. Flash-videotukikin löytyy vasta viimeisimmistä ja kalleimmista Nokialaisista. Ylen panostus mobiilipalveluun on kuitenkin loistava osoitus siitä, että yhtiö seuraa aikaansa ja haluaa edistää alan kehitystä myös sektoreilla joissa ei vielä ole olemassa selkeätä liiketoimintamallia tai edes vakaata teknologiapohjaa.

On demand televisio” kännykässä tuntuukin paljon järkevämmältä kuin perinteinen telkkari postikorttikoossa. Viime aikoina mainostettu mobiilitelevisio* tuntuu varsin antiikkiselta viritykseltä kun ottaa rinnalle mobiilin Yle Areenan jossa pääsee selailemaan valtavaa tarjontaa ja valitsemaan mitä katsoo ja milloin katsoo.

Nyt on ainakin Ylellä pystyssä mielenkiintoinen testilaboratorio sen suhteen, että kuinka ihmiset kuluttavat mobiilivideoita ja kuinka se poikkeaa esimerkiksi Yle Areenan muusta käytöstä. Katsommeko eri sisältöjä mobiilisti, katsommeko niitä eri tavoin, milloin katsomme niitä, ja kuinka usein?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Yle.mobi saapuu parantamaan sisältötarjontaa kännyköissä”

 1. Juuri näin! Kirjoitetaan artikkeli web-sivustosta, mutta ei linkitetä siihen! Eikös tästä ollut jossakin jo puhetta?

  Myönnettäköön, että muita linkkejä tämä artikkeli toki viljelee…

 2. Kiitos kommentista, linkki lisätty.

 3. Aika vakuuttava määrä sisältöä ja taas uusi tapa katsoa urheiluruutu muuhun aikaan kuin mitä se tulee telkasta! Hyvä! Mutta Ylen perisynti eli epämielenkiitoiset etusivut seuraa myös mobiiliin. Kun ei osata/saada päättää mikä on kiinnostavinta sisältöä niin tehdään listauksia. :D

 4. .. Uutisvideoissa luotetaan tuttuun Real Mediaan vielä toistaiseksi, mutta syksyllä on jo tarkoituksena tarjota myös flash-pohjaista videota ..

  ===
  Pienenä korjauksena;

  Nuo yle.mobi:n videot ovat 3GPP-videostreameja (RTSP), eivätkä siis perustu Real Networksin kehittämiin kodekkeihin (Real Media).

  Toki useimmissa puhelimissa videosoittimena on Real Networksin toteuttama Real Player. Videota voi kuitenkin katsella millä tahansa 3GPP-yhteensopivalla videotoistimella.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun