Foodie tuo reseptit ja ostoskoritoiminnot iPhoneen

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

image Ruoan verkkokauppamyynti ei ole vielä kovassa vauhdissa, mutta ainakin S-ryhmä on herännyt sähköisiin palveluihin viime aikoina. Kevään merkittävin julkistus tällä saralla lienee S-ryhmän Foodie-sovellus iPhonelle*.

Viimeisimpänä uudistuksena palvelu on saatavilla myös Facebook-sovelluksena*. Jatkossa ovat tulossa versiot iPadille, iPod Touchille ja Nokian älypuhelimille.

Sovelluksen taustalla on helsinkiläinen Digital Foodie Oy*. S-ryhmä on sopinut Foodien kanssa yhteistyösopimuksen* palvelun tarjoamisesta.

Yhteistyösopimuksen myötä Foodien kauppahaku esimerkiksi kattaa kaikki S-ryhmän kaupat ja osaa näyttää kartalla lähimmät Alepat ja muut S-ryhmän kaupat. Foodien kannalta keskeinen laajennus on saada Yhteishyvän valtava reseptiarkisto sovelluksen käyttöön.

Reseptien saralla kilpailu lienee kovinta ja siihen Foodie.fm myös panostaa. Kilpailijoita toki riittää. Esimerkiksi Valion kattava Mobikeittokirja löytyy myös pätevänä kännykkäversiona osoitteesta valio.mobi*. Valio peittoaakin Foodien ainakin reseptien lukumäärällä. Foodien reseptit perustuvat Yhteishyvä-lehden 3500 lehden reseptiarkistoon*. Valiolla taas on oma yli 4000 reseptin arkisto*.

mobikeittokirja, mainosbanneri

Mediatalojen suunnalta kilpailua tulee myös Kotikokilta jonka mobiilipalvelu kattaa yli 10 000 reseptiä*. Tosin Kotikokin reseptiarkisto on muodostunut varsin eri tavoin kuin Yhteishyvän tai Valion reseptipankit – ja ainakin Valio pyrkii alleviivaamaan sitä, että heidän reseptinsä ovat käyneet tiukan seulan läpi. Kuluttajan kannattaakin suorittaa itse testailu reseptien laadusta vaikka osoitteessa m.kotikokki.net*.

Ainakin Valiolla ja S-ryhmällä lienee haluna vaikuttaa siihen mitä tuotteita kuluttaja kaupasta ostaa. Valio haluaisi johdatella kuluttajat ostamaan Valion tuotteita ja S-ryhmä taas ehkä kaupan omien merkkien suuntaan. Esimerkki on kärjistetty, mutta tällä voi olla isokin merkitys siihen millaiseen suuntaan palvelut kehittyvät kuluttajan kannalta. Mediatalojen kohdalla ansaintamalli lienee mainosmyyntiin keskittyvä ja tällöin suosio ja mainosraha ohjannevat palvelun kehitystä enemmän.

S-ryhmälle Foodien ostoslista- ja reseptipalvelu on ainakin hyvää harjoittelua kohti verkkokauppapalveluita. Reseptien ja ostoslistojen tallentelusta ja tuotteiden suosittelusta ei ole enää pitkä matka siihen, että samalla sovelluksella kuluttaja pyytää tavarat kotiinkuljetuksena eikä tulekaan kauppaan itse keräilemään tavaroita.

Suorat linkit artikkelissa mainittuihin mobiilipalveluihin:

 • Foodie.fm*
 • Valio.mobi*
 • M.kotikokki.net*

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai merkittävästi muuttuneena (esim. uudelleenohjauksen seurauksena).)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “Foodie tuo reseptit ja ostoskoritoiminnot iPhoneen”

 1. Erityisesti terveystietoisille kiinnostavana mainitsen myös Kiloklubin yli 4000 reseptin arkiston, jossa kaikki reseptit sisältävät yksityiskohtaiset ravintoainetiedot.

  *linkki poistettu*

 2. Kotikokin mobiilin kohdalla täytynee itse asiassa tehdä sellainen pieni korjaus, että ko. sivulla on aika vinhan vanhaa tietoa (pistin korjauslistalle) ja mobiiliversiolla pääsee käsiksi kaikkiin kotikokissa julkaistuihin julkiseen eri reseptiin (lähes 40 000 kpl) :)

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun