Zirclen testaajien mobiilikäytön vähyys yllätti Elisan

Tuija Aalto

Elisan kaveripaikannuspalvelu Zircleen* luvataan parannuksia kevään aikana. Luvassa on parempaa omien paikkojen hallintaa ja palvelun avulla tapahtuvaa viestintää sekä monipuolisempia paikkoihin liittyviä hälytyksiä ja muistutuksia. Asiasta viestitti palvelun oletuskaveri “Buddy Z” asiakaspostissa testikäyttäjille tällä viikolla.

Kaikki tammikuun lopussa tehtyyn asiakaskyselyyn vastanneet eivät olleet kokeilleet mobiiliversiota, tiedotteessa sanottiin.

Olimme yllättyneitä, että kaikki teistä eivät vielä olleet löytäneet Zirclen mobiiliversiota osoitteessa http://m.zircle.com. Se on todella näppärä ja tuo tiedot kavereista mihin ja koska vain. Ja mikä tärkeintä: Elisa, Kolumbus ja Saunalahti –asiakkaille se on TÄYSIN ILMAINEN. Eli palvelun käytöstä ei tarvitse maksaa edes datamaksuja (paitsi ulkomailla).

Kysely antoi palvelun kehittäjille osviittaa siitä, mihin Zircleä on käytetty. Buddyn mukaan listalta löytyi mm. kavereiden “bustailua”, tapaamisten koordinointia, perheen menojen sovittelua ja auton paikannuskokeiluja.

Kotimainen Zircle saa kilpailla kovassa seurassa. Tässä kuussa julkaistiin Google Latitude*, Nokia Friendviewta* on voitu testailla jo marraskuulta*.

Jutun lähde on Elisan Zircle-palvelun asiakaskirje 11.2.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

 1. Asmo says:

  Hieman samalta sektorilta löytyy Suomesta myös toinen uusi toimija, Arctic Startupin hiljattain esittelemä ( *linkki poistettu toimimattomana* ) Zokem ( *linkki poistettu toimimattomana* – private betassa vielä ).

 2. Visa says:

  Olisiko syynä ollut se, että Zircle kertoo niin vähän itsestään webissä? Ei saitti ainakaan minua innostanut edes rekisteröitymään.

 3. PerttuT says:

  Onpas tällä sektorilla ruuhkaa tällä hetkellä. En ollut tuosta Elisan palvelusta edes kuullutkaan. Aihetta sivuten tuli mieleen, että kuinkahan paljon esim. suomalaisilla operaattoreilla mahtaa ollakaan erilaisia web/mobiilipalveluita joista ei ole kuullut kuin joku pieni kourallinen aktiiveja?

 4. Tuija Aalto says:

  Kuulostaahan varsinaiselta hirmukoneelta tuo Zokem. “According to Meri Kupiainen, Zokem COO, “Zokem is much more than just location sharing or micro-zokem iphoneblogging. Effectively it is one integrated application doing all this, generating and sharing your comprehensive life feed openly to all major web services and to your friends, securely and automatically”

  Tuo alkaa jo vaikuttaa systeemiltä, jota en nettikavereiden kanssa välittäisi kokeilla, vaan ihan omien oikeiden läheisten.

 5. Paavo Perttula says:

  Elisalla on (operaattorina) muutamia ratkaisevia etuja puolellaan. Ensinnäkin, operaattorit voivat kerätä asiakkaistaan ja verkkonsa käytöstä lähes rajattomasti tietoa (paikka, teletunnistetiedot, laskut, palveluiden käyttö, kaverit…). Toisekseen nämä tiedot operaattori saa ilman ylimääräistä softaa, joka on mahdottomuus muille toimijoille.
  Tässä on iso ero, jonka jokainen mobiilisoftaa tehnyt hyvin tietää.