Zirclen testaajien mobiilikäytön vähyys yllätti Elisan

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Elisan kaveripaikannuspalvelu Zircleen* luvataan parannuksia kevään aikana. Luvassa on parempaa omien paikkojen hallintaa ja palvelun avulla tapahtuvaa viestintää sekä monipuolisempia paikkoihin liittyviä hälytyksiä ja muistutuksia. Asiasta viestitti palvelun oletuskaveri “Buddy Z” asiakaspostissa testikäyttäjille tällä viikolla.

Kaikki tammikuun lopussa tehtyyn asiakaskyselyyn vastanneet eivät olleet kokeilleet mobiiliversiota, tiedotteessa sanottiin.

Olimme yllättyneitä, että kaikki teistä eivät vielä olleet löytäneet Zirclen mobiiliversiota osoitteessa http://m.zircle.com. Se on todella näppärä ja tuo tiedot kavereista mihin ja koska vain. Ja mikä tärkeintä: Elisa, Kolumbus ja Saunalahti –asiakkaille se on TÄYSIN ILMAINEN. Eli palvelun käytöstä ei tarvitse maksaa edes datamaksuja (paitsi ulkomailla).

Kysely antoi palvelun kehittäjille osviittaa siitä, mihin Zircleä on käytetty. Buddyn mukaan listalta löytyi mm. kavereiden “bustailua”, tapaamisten koordinointia, perheen menojen sovittelua ja auton paikannuskokeiluja.

Kotimainen Zircle saa kilpailla kovassa seurassa. Tässä kuussa julkaistiin Google Latitude*, Nokia Friendviewta* on voitu testailla jo marraskuulta*.

Jutun lähde on Elisan Zircle-palvelun asiakaskirje 11.2.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

7 kommenttia on “Zirclen testaajien mobiilikäytön vähyys yllätti Elisan”

 1. Hieman samalta sektorilta löytyy Suomesta myös toinen uusi toimija, Arctic Startupin hiljattain esittelemä ( *linkki poistettu toimimattomana* ) Zokem ( *linkki poistettu toimimattomana* – private betassa vielä ).

 2. Olisiko syynä ollut se, että Zircle kertoo niin vähän itsestään webissä? Ei saitti ainakaan minua innostanut edes rekisteröitymään.

 3. Onpas tällä sektorilla ruuhkaa tällä hetkellä. En ollut tuosta Elisan palvelusta edes kuullutkaan. Aihetta sivuten tuli mieleen, että kuinkahan paljon esim. suomalaisilla operaattoreilla mahtaa ollakaan erilaisia web/mobiilipalveluita joista ei ole kuullut kuin joku pieni kourallinen aktiiveja?

 4. Kuulostaahan varsinaiselta hirmukoneelta tuo Zokem. “According to Meri Kupiainen, Zokem COO, “Zokem is much more than just location sharing or micro-zokem iphoneblogging. Effectively it is one integrated application doing all this, generating and sharing your comprehensive life feed openly to all major web services and to your friends, securely and automatically”

  Tuo alkaa jo vaikuttaa systeemiltä, jota en nettikavereiden kanssa välittäisi kokeilla, vaan ihan omien oikeiden läheisten.

 5. Loopt, Brightkite täytyy tietenkin myös muistaa, kun listataan näitä sosiaalisia paikannuspalveluja. YLEn uutisten juttu aiheesta täällä: Ystävien liikkeitä voi tarkkailla nyt puhelimen näytöltä

 6. Paavo Perttula

  Elisalla on (operaattorina) muutamia ratkaisevia etuja puolellaan. Ensinnäkin, operaattorit voivat kerätä asiakkaistaan ja verkkonsa käytöstä lähes rajattomasti tietoa (paikka, teletunnistetiedot, laskut, palveluiden käyttö, kaverit…). Toisekseen nämä tiedot operaattori saa ilman ylimääräistä softaa, joka on mahdottomuus muille toimijoille.
  Tässä on iso ero, jonka jokainen mobiilisoftaa tehnyt hyvin tietää.

 7. No comments!!!

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun