Suomalaisyhtiö julkaisi paikkatietoisuuteen perustuvan MMORPG-pelin iPhonelle

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Helsinkiläinen Grey Area* julkaissut paikkatietoisuuteen perustuvan iPhone MMORPG -pelin kotimaan markkinoille. Myöhemmin Shadow Cities* julkaistaan Applen AppStoren kautta maailmanlaajuisesti. Applikaatio sai Suomen AppStoressa* vauhdikkaan startin: se nousi heti julkaisupäivänään sekä Top Free että Top Grossing -applikaatioiden listakärkeen.

Täysin uudenlaista peligenreä luova yhtiö on kehittänyt tuotettaan keväästä 2009 alkaen. Shadow Cities tekee pelaajan kaupungista osan taikuuden värittämää globaalia pelimaailmaa, jossa pelaajat mittelevät kaupunginosien herruudesta.

– Muutamme kaupungissa asumisen arkipäivän dynamiikkaa avaamalla kaupungit asukkaille uudella tavalla ja vahvistamalla heidän identiteettiä suhteessa omaan kaupunginosaansa, kertoo Mikko Hämäläinen, Grey Arean tuotejohtaja.

Ville Vesterinen nimitetty yhtiön toimitusjohtajaksi

Grey Area on saanut tiimiinsä myös kovan luokan vahvistuksen: yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.11. alkaen Ville Vesterinen*. Hän on yksi maailmanlaajuisesti seuratun Arctic Startup -blogin perustajista ja tunnettu suomalaisen kasvuyrittäjyyden puolestapuhuja.

– Grey Arean toimitusjohtajaksi siirtyminen oli luontevaa, sillä jaan yhtiön perustajien kanssa intohimon ymmärtää kaupunkien kasvavaa roolia osana paikkatietoisia pelejä ja palveluita. Yrityksessä on oikea tekemisen kulttuuri ja osaamista enemmän kuin monessa pörssiyhtiössä, napauttaa Vesterinen.

Disclaimer: kirjoittaja on Grey Area Oy:n Advisor.

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

2 kommenttia on “Suomalaisyhtiö julkaisi paikkatietoisuuteen perustuvan MMORPG-pelin iPhonelle”

 1. Kiitos tästä Asmo. Twitterissä tuo Shadow Cities on levinnyt viime päivien aikana suorastaan virusmaisesti kun niin moni siitä hehkuttaa. Vissiin pitäisi tutustua :) Taitaa olla tosin vielä vain iPhonelle, ei Androidille?

 2. Peli lähtee mukavasti alkuun ja sormenjälkiskannaus on hauska idea. En tiedä, johtuiko illan myöhäisyydestä vai kokemattomuudesta pelityypin kanssa, mutta alun tutoriaalin jälkeen en tajunnut mitä pitäisi tehdä ja kun aloin huolestua, näkyvätkö hölmöilyni nyt kaikille muillekin reaaliajassa, suljin pelin varmuuden vuoksi.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun