Suomalaisyhtiö julkaisi paikkatietoisuuteen perustuvan MMORPG-pelin iPhonelle

asmunder

Helsinkiläinen Grey Area* julkaissut paikkatietoisuuteen perustuvan iPhone MMORPG -pelin kotimaan markkinoille. Myöhemmin Shadow Cities* julkaistaan Applen AppStoren kautta maailmanlaajuisesti. Applikaatio sai Suomen AppStoressa* vauhdikkaan startin: se nousi heti julkaisupäivänään sekä Top Free että Top Grossing -applikaatioiden listakärkeen.

Täysin uudenlaista peligenreä luova yhtiö on kehittänyt tuotettaan keväästä 2009 alkaen. Shadow Cities tekee pelaajan kaupungista osan taikuuden värittämää globaalia pelimaailmaa, jossa pelaajat mittelevät kaupunginosien herruudesta.

– Muutamme kaupungissa asumisen arkipäivän dynamiikkaa avaamalla kaupungit asukkaille uudella tavalla ja vahvistamalla heidän identiteettiä suhteessa omaan kaupunginosaansa, kertoo Mikko Hämäläinen, Grey Arean tuotejohtaja.

Ville Vesterinen nimitetty yhtiön toimitusjohtajaksi

Grey Area on saanut tiimiinsä myös kovan luokan vahvistuksen: yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.11. alkaen Ville Vesterinen*. Hän on yksi maailmanlaajuisesti seuratun Arctic Startup -blogin perustajista ja tunnettu suomalaisen kasvuyrittäjyyden puolestapuhuja.

– Grey Arean toimitusjohtajaksi siirtyminen oli luontevaa, sillä jaan yhtiön perustajien kanssa intohimon ymmärtää kaupunkien kasvavaa roolia osana paikkatietoisia pelejä ja palveluita. Yrityksessä on oikea tekemisen kulttuuri ja osaamista enemmän kuin monessa pörssiyhtiössä, napauttaa Vesterinen.

Disclaimer: kirjoittaja on Grey Area Oy:n Advisor.

Aiheet: Mobiilipalvelut ja -sovellukset, Uudet julkaisut

Tagit: ,

asmunder

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.
  1. Perttu Tolvanen says:

    Kiitos tästä Asmo. Twitterissä tuo Shadow Cities on levinnyt viime päivien aikana suorastaan virusmaisesti kun niin moni siitä hehkuttaa. Vissiin pitäisi tutustua :) Taitaa olla tosin vielä vain iPhonelle, ei Androidille?

  2. Matias says:

    Peli lähtee mukavasti alkuun ja sormenjälkiskannaus on hauska idea. En tiedä, johtuiko illan myöhäisyydestä vai kokemattomuudesta pelityypin kanssa, mutta alun tutoriaalin jälkeen en tajunnut mitä pitäisi tehdä ja kun aloin huolestua, näkyvätkö hölmöilyni nyt kaikille muillekin reaaliajassa, suljin pelin varmuuden vuoksi.